Dator > hur du tar bort alla nyinstallerade hårddiskar eller hård styrenheter enhet

 • hur du tar bort alla nyinstallerade hårddiskar eller hård styrenheter enhet


 • Hårddiskar och hårda kontroller kör är vanliga komponenter i en dator som vanligtvis är placerade på en plats som är lättillgänglig för borttagning, installation eller utbyte. Genom att använda de bästa metoderna åtgärder för att säkerställa enheten och styrenheten inte skadas av statisk elektricitet, kan du tryggt och snabbt ta bort en hårddisk och styrenhet från nästan alla datorer

  Du behöver:.
  Liten Phillips skruvmejsel


  1.
  Öppna den stationära datorn fallet genom att placera den skjutbara panelen om fallet placerade för detta ändamål. Ta bort alla skruvar som håller fast panelen på plats. Panelen är vanligtvis ligger antingen på vänster eller höger sida av ett torn stationär dator när du står på framsidan av datorn. Panelen av en stationär dator är oftast hela övre panelen i datorn.
  2.
  Leta reda på hårddisken ska tas bort, vilket vanligtvis är placerad på hårddisken hyllan längst fram av ärendet.
  3.
  Dra ur ström och data kablar från baksidan av hårddisken med ena handen genom att greppa kontakten på varje kabel (inte i sladden) och försiktigt arbeta det ur kontakten uttaget på hårddisken, medan den andra handen vidrör fall för att säkerställa statisk urladdning skadar inte enheten.
  4.
  Skjut plastflikarna som håller hårddisken på plats i samma situation som motsatsen till sin nuvarande position (detta kan kräva att du kolla instruktionsboken för datorn som instrument för att hårddiskar kan variera mellan tillverkare). Om det inte finns några plastflikarna, ta sedan bort skruvarna som hårddisken och skjut försiktigt hårddisken ur hårddisken hyllan med ena handen, medan den andra handen vidrör fall för att säkerställa statisk urladdning skadar inte enheten.
  5.
  Leta reda på hårddisken registeransvarige att tas bort, vilket sitter i en av PCI eller PCI Express-kortplatser på moderkortet. Hårddisken registeransvarige är instickskort med kablar som ansluter från regulatorn kortet till baksidan av hårddisken.
  6.
  Dra ur ström och data kablar från sidan och överst på kontrollerkortet genom att greppa kontakten på varje kabel (inte i sladden) och försiktigt arbeta är gratis från kontakten uttaget på kontrollerkortet.
  7.
  Skjut plastflikarna innehar styrkort i stället till den position motsatsen till sin nuvarande position (detta kan kräva att du kolla instruktionsboken för datorn som instrument för att add-in kort kan skilja mellan tillverkare). Om inga plastflikarna är närvarande, ta sedan bort skruvarna som kortet Ta försiktigt tag i kortet med en hand och arbeta fritt från platsen, medan den andra sidan förblir röra fall för att säkerställa statisk urladdning skadar inte styrenheten kortet.
  8.
  Placera både kontrollerkortet och hårddisken i antistatiska påsar för att skydda både från skador orsakade av statisk urladdning.


Previous:nothing Next:Hur felsöker jag en 2175 hk skrivare?

Relaterade artiklar


 • specifikationerna för en Toshiba Satellite p200d
 • felsökning av en pc ljudenhet
 • hur du skannar till en bilaga med en HP allt-i-ett-skrivare
 • Hur arbetar jag en Hewlett Packard Jornada 540-serien?
 • Hur man testar en USB-drivrutin
 • hur man kan kontrollera nivåer bläckpatron
 • hur du slår på den infraröda sensorn på en Dell D620
 • min dator kan inte upptäcka min 8 GB microSD-kort
 • hur du optimerar bärbara prestanda
 • specs på Acer LCD monitorer