Dator > hur du ställer in en IDE-hårddisk som master när en SATA-hårddisk är närvarande

 • hur du ställer in en IDE-hårddisk som master när en SATA-hårddisk är närvarande


 • När du installerar en IDE-hårddisk är det nödvändigt att konfigurera köra enligt det sätt på vilket den ska användas. Det finns tre möjliga inställningar för en IDE-disk i ett system. I "Solo" inställningen sätter enheten för ensamstående drift i ett system. "Slave" inställningen ställer in enheten att fungera bifogade bakom en andra IDE-disk i systemet i en kedja på samma IDE-kabel. Slutligen finns det en "Master"-inställningen, som anger enheten för drift inför en andra IDE-disk i systemet när fäst i en kedja på samma IDE-kabel. Inställning av hopparna är enkelt när bara IDE-diskar är inblandade, men när en SATA-enhet läggs till i mixen, kan processen bli lite komplicerat, särskilt när IDE-disken måste vara inställd att fungera som en Master-enhet över SATA-enheten.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Pincett.


  1.
  Sätt på din PC: s strömmen och dra ut nätsladden från baksidan av systemet.
  2.

  Öppna datorlådan genom att ta bort skruvar, som ligger på baksidan av fall omfattar, som håller fast skal på båda sidor på kroppen i fallet. Skjut omfattar i ärendet bakåt bort från framsidan av ärendet ca 1 /2 tum och sedan lyfta bort dem från fall kroppen.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller IDE-enhet i enhetsfacket från båda sidor av hårddisken. Du kan identifiera IDE-disken genom att kontrollera den typ av data fast kabel. En IDE-datakabel är en platt och flexibel band-liknande kabel som ansluts till baksidan av enheten med en 40-stifts data kontakt, ordnade i två rader med 20 stift vardera. Ta bort IDE kabeln från baksidan av enheten och ta bort 4-pin sladden ur enheten är ansluten till datorns nätaggregat. Skjut enheten från enhetsfacket och ta bort den ur fodralet.
  4.
  Leta reda på inställningarna för Single /Master enhet genom att markera enheten fall nära den lilla uppsättning av stiften i baksidan av enheten för inställningar diagram. Använda en uppsättning pincett att förstå hoppare, som är en liten metall reglage täckt med en rektangulär kropp som bildar en krets mellan de två angränsande bygelstift den är placerad över. Sätt bygeln över stiften diagrammet som på enheten kroppen för att ställa in enheten för funktion enligt en Master-enhet.
  5.
  Skjut in enheten, nu för Master användningen som, tillbaka in i enhetsfacket. Sätt tillbaka IDE-kabel och se till att använda den första kabeln kontakten som sitter i änden på IDE flatkabel. Anslut nätsladden till baksidan av enheten också. Byt systemet fall omfattar, säkra dem med skruvarna, och anslut sedan nätsladden till elnätet.
  6.
  Starta datorn och tryck på "Del"-tangenten under boot för att komma in i systemets BIOS.
  7.
  Navigera genom BIOS menyerna med piltangenterna på tangentbordet. Leta upp "Boot Drive Priority"-avsnittet. Den exakta platsen för den del kommer att variera med den version av BIOS systemet använder. Det är oftast hittas under "Boot" avsnitt eller "Advanced BIOS-inställningar" i off öppnandet menyn i system-BIOS. Markera lämpligt avsnitt och tryck sedan på "Enter" för att öppna "Boot Drive Prioritet" inställningsskärmen
  8
  Arrangera om startordningen för att använda "+" och ". . -"nycklar så att din IDE-disk visas före SATA-hårddisk som en startenhet. Spara dina BIOS-inställningar och sedan starta om datorn. Efter omstart kommer IDE-disken att fungera som en Master-enhet och kommer att starta i sekvens före SATA-enheten i systemet.


Previous:nothing Next:hur man formatera om Acer Aspire 5610z

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en ny hårddisk & sata
 • hur man raderar en hårddisk utan internet
 • skillnaden mellan dockningsstationer och portreplikatorer
 • hur till återvinna förlorad PST-filer
 • hur man byter en trådlös nätverkskort till 100 Mbps
 • de delar som behövs för att bygga en analog dator
 • Hur konfigurerar jag en HP 4000 TCP / IP-skrivare?
 • Hur lägger jag till Bluetooth till en R100 Portege?
 • Hur ändrar jag Dell Latitude D600 tangentbordsinställningar språk?
 • Hur avyttra jag av gamla icke-arbetande datorer?