Dator > typer av skyddslack

 • typer av skyddslack


 • Du behöver:
  tidning eller hushållspapper
  . 30cc påfyllning sprutan.
  Svart skrivarbläck.
  10cc påfyllning sprutor, tre.
  Magenta bläck.
  Gult bläck.
  Cyan bläck.

  skyddslack är tunna skikt av material appliceras över en skrivare kretskort (PCB). Dessa material skydda komponenterna mot mekaniska skador såsom nötning och sprickbildning, samt skydda komponenter från fukt och korrosiva gaser eller kemikalier. På grund av kostnaden och svårigheten att ansökan endast de program som placerar en premie om tillförlitligheten i kretskomponenter använda dessa material. Skyddslack är vanligast i militär-, rymd-och tillämpningar luftfart och är ovanliga i någon hemelektronik. Det finns många typer av skyddslack, optimerade för olika användningsområden.

  Akryl

  akryl färger är ofta den billigaste men ge minsta skydd för kretsarna. Eftersom de är lösningsmedelsbaserade, dessa beläggningar är lättast att jobba med och kan tas av och återanvändas att möjliggöra reparation av PCB. Dock har ökande miljöbelastning föreskrifter om användning av lösningsmedel begränsad användning och förnekats några av de kostnadsfördelar. Akryl färger är ofta öppna, vilket kan eller inte kan vara önskvärt för en ansökan.

  Epoxi

  Epoxiskikt, som vanligtvis ogenomskinlig, är mer robusta än akryl och erbjuder bättre skydd mot fukt och mekaniska skador. Ansökningsprocessen är svårare och kan ge upphov till mekaniska påkänningar som kan skada kretskortet. Epoxibeläggningar har också olika skattesatser för termisk expansion än de flesta PCB, och detta kan leda till skador på kretskortet under hög temperatur.

  Silikon

  Silicon beläggningar erbjuder den största flexibilitet, och finns med många olika egenskaper. De beläggningar och ansökningsprocessen i regel inte är giftiga, och kan lätt repareras. Silicon beläggningar har mycket god resistens mot de flesta kemikalier, och vara flexibla i en lång rad av temperatur-och miljöförhållanden.

  Uretan

  beläggningar Uretan är den tuffaste och erbjuder störst motstånd mot fukt och mekaniska skador. De är ofta det dyraste alternativet, både vad gäller material och processens komplexitet och kräver hög värme för att tillämpa och bota. Uretan beläggningar inte kan repareras eller tas bort från ett kretskort, och detta begränsar deras användning.


Previous:nothing Next:Hur man laddar ner en Lexmark skrivare utan programvaran

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stationär dator direkt
 • Varför köra datorn fan riktigt snabbt ibland?
 • vad är en dator optisk enhet?
 • hur man klona en IDE-hårddisk till en nybyggd SATA-enhet
 • hur man kan minska CPU-användning
 • hur man byter en USB-hubb
 • Hur byter jag separation rullarna på en HP LaserJet 4m?
 • Hur får jag HP Officejet 9110 att arbeta med vista?
 • hur man återställer NVRAM på en PowerBook G4 med Open Firmware