Dator > hur man utplåna en hårddisk och spara data

 • hur man utplåna en hårddisk och spara data


 • Du kanske vill radera data från din hårddisk när du planerar att ge den till någon annan eller om du bara vill börja om "ren". Spara aktuella data på en separat data lagringsenhet innan du radera data på hårddisken. Detta kan vara en annan hårddisk i datorn, en extern hårddisk eller ett USB-minne. Plan för att tillbringa en hel eftermiddag för att slutföra processen

  Microsoft Windows-plattformen


  1
  . Klicka på "Start". Gå till "Tillbehör> Systemverktyg> Säkerhetskopiering. "Återställ /Backup Wizard visas.
  2.
  Välj" Säkerhetskopiera filer och inställningar "på listan. Klicka på" Nästa "på Återställ /Backup Wizard.

  3.
  Välj "All information på den här datorn" på nästa lista och klicka på "Nästa". Klicka på "Välj en plats att spara säkerhetskopian" och välj sedan din destination, vilket är den lagringsenhet för din klona hårddisk. Klicka på "Nästa" igen.
  4.
  Klicka på "Finish" på nästa skärm. Windows Säkerhetskopiering börjar spara en kopia av dina filer till din valda lagringsenhet. Klicka på "Stäng" när säkerhetskopieringen är klar.
  5.
  Klicka på "Start", välj sedan "Avsluta" i menyn. Hitta "Starta datorn i MS-DOS-läge" på visas listan, klicka sedan på "OK" för att starta om datorn. När datorn startar, kommandotolken "C: \ Windows>". . Kommer att visas på skärmen
  6
  Skriv "CD \" i textrutan och tryck på "Enter" nyckel. Kommandotolken på skärmen ändras till "C: \>"
  7
  Typ. . "Format c:". Tryck på "Enter" igen. På nästa skärm, tryck på "Y" på tangentbordet för att låta Windows förbereda sig för att formatera hårddisken.
  8.
  Tryck på "Enter" när du ombeds att ha Windows tilldela ett namn till formateringen hårddisken. Du kan också beteckningen på den enhet genom att skriva in upp till 11 tecken i textrutan, klicka på "OK" bredvid den valda hårddisken. Har Windows-format den valda hårddisken, vilket kan ta ett par timmar eller över natten, beroende på datamängden som ska strykas.

  Macintosh


  1.
  Sätt i Mac OS X CD eller DVD i den optiska enheten. Tryck ner "C" för att ha Mac starta.
  2.
  Välj språk på skärmen för att komma till "Skivverktyg". Välj "Skivverktyg" från "Verktyg"-menyn.
  3.
  Välj i "Skivverktyg" menyn den hårddisk som du vill klona. Välj destination (helst i en separat datalagringsenhet) för data som ska sparas.
  4.
  Klicka på "Återställ" och operativsystemet kommer att spara en kopia av din hårddisk till din valda destination. Vänta på datorn för att slutföra kopieringen, sedan starta om.
  5.
  Gå till "Program> Verktyg> Skivverktyg" från skrivbordet. Klicka på hårddisk som du vill permanent ta bort den "Skivverktyg" menyn och välj sedan "Radera"-fliken.
  6.
  Ange "Namn" för enheten som ska utgå. Lämna statistik under "Volym Format" som är, om du inte vet mängden data du kommer att ta bort på disken.
  7.
  Tryck på "Security Options . . . " -knappen. På nästa skärm klickar du på "Secure Erase Option"-objektet.
  8.
  Välj en av de fyra torka alternativen på "Secure Erase Option"-menyn. De "7-Pass Radera", skriver över dina data upp till sju gånger med obegripliga symboler. Den "35-Pass Radera" tar fem gånger längre än den "7-Pass Radera" metoden, men det är det säkraste alternativet. Om du väljer det senare, vara beredd att ha din Mac i minst en dag eller över natten, beroende på mängden data som ska utraderas från hårddisken.


Previous:nothing Next:Hur gör jag en bärbar dator en region är fri spelare?

Relaterade artiklar


 • de delar som behövs för att bygga en analog dator
 • Hur konfigurerar jag en USB-hubb?
 • Vad skulle orsaka mina nycklar att sätta på ett Compaq nc6400?
 • hur man öppnar en Compaq fall
 • hur reparera en inverter styrelse
 • specifikationerna för en IBM Thinkpad i Series 1300
 • Hur byter jag tangentbordet för Latitude D620?
 • hur man återställer filer från multimedia-kort
 • hur media sätter minne i en Toshiba laptop A205
 • Hur installerar jag vädur på en gateway mx6027 notebook pc?