Dator > hur man klona en IDE-hårddisk till en nybyggd SATA-enhet

 • hur man klona en IDE-hårddisk till en nybyggd SATA-enhet


 • Uppgradera din hårddisk från en IDE till SATA-enhet kan hjälpa förlänga livet på din dator. Moderna SATA-diskar är snabbare och hålla mer data. Kloning en enhet är processen att förvandla din nya enheten i en dubblett av data på din gamla enheten. På så sätt kan du uppgradera din hårddisk utan att behöva installera om Windows eller annan programvara. En mängd av fria och kommersiella verktyg finns tillgängliga för att hjälpa dig klona din IDE-disk till en ny SATA-enhet

  Du behöver:.
  Disk kloning programvara (se Resurser).
  Diskett eller tom CD-R.

  Med Miray HDClone


  1.
  Starta om datorn och gå in i BIOS. Medan datorn är uppstart, kommer den omedelbart med en nyckel till tryck to enter setup. De särskilda nyckel kommer att variera med din hårdvara och BIOS-version.
  2.
  Hitta din SATA-hårddisk i BIOS och slå det gå i IDE-läge. Detta kommer inte påverka hur din hårddisk fungerar, bara hur Windows känner igen det. Återigen kommer det exakta förfarandet för detta steg varierar med din BIOS-version.
  3.
  Följ länken i avsnittet Resurser för att ladda ner den fria versionen av Miray HDClone. Utdrag programvaran till en ny mapp.
  4.
  Kör "Install" i HDClone mappen. Sätt in en diskett i enheten och tryck på "Starta installationen" i HDClone installera programmet. Detta kommer att skapa en HDClone startdiskett som gör att du kan klona din disk. Alternativt skapa en boot cd genom att sätta in en tom CD och använder din CD-bränning för att bränna "hdclone. img" till CD.
  5.
  Starta din dator med antingen din startdiskett eller CD i enheten. Om datorn inte startar upp automatiskt till HDClone disken, ange din BIOS och fastställa antingen diskettenhet eller CD-enhet till den högsta boot prioritet. Kom ihåg att ångra denna förändring för att starta prioritet när du är klar.
  6.
  HDClone kommer att fråga dig efter "Source" och "Target"-enheter. Välj din gamla enheten som källa och SATA-enheten som mål. Följ HDClone instruktioner för att börja kloning processen, och det kommer fortsätta automatiskt.

  Med Acronis 11


  1.
  Sätt in Windows installera disk i cd-enheten. Stäng av datorn, ta bort IDE-disken och starta om. Datorn bör starta i Windows installera CD. Om den inte gör, gå in i BIOS och ställa in CD-enheten till en hög boot prioritet.
  2.
  Installera Windows på SATA-enheten. När installationen är klar och Windows fungerar på SATA-enheten, stäng av datorn och koppla IDE tillbaka in
  3.
  Starta din dator, gå in i BIOS och se till att det är inställt att starta till IDE-disken, inte SATA-enheten. Boota Windows från IDE-disken.
  4.
  Inköp Acronis 11 True Image Home online. Ladda ner och installera programmet.
  5.
  Använd "Clone" verktyg i Acronis för att klona IDE-disken till SATA-enhet. När processen är klar, stänger av datorn och ta bort IDE-disken. Datorn kommer nu att starta normalt från SATA klon av din gamla IDE-disken.

  Med Ranish Partition Manager


  1.
  Ladda Ranish Partition Manager från länken på resurser. Packa upp filen "part242" till en ny mapp. Liksom HDClone kommer detta program att skapa en startdiskett som kommer att köra kloning programvara.
  2.
  Öppna kommandotolken genom att gå till "Kör" dialogrutan från "Start"-menyn och att skriva in "cmd". I kommandotolken, navigera till den katalog där du extraherade "part242. " Till exempel, om du extraherade den till mappen "C: \ part242 \", skriv "cd part242. " Om du inte är säker på att du är i rätt mapp, ange "dir" för att lista alla av innehållet i den mapp du befinner dig i.
  3.
  Enter "part242" för att köra startprogramvaran disketten har skapats. Det kommer att uppmana dig att sätta in en diskett. Sätt in en diskett och programvaran kommer att skapa en startdiskett automatiskt. Starta om datorn med diskett i enheten och datorn kommer att köra Ranish Partition Manager automatiskt.
  4.
  Välj det rätta diskar för "Target" och "Source" och klon enheten. När processen är klar, stäng av datorn och ta bort IDE-disken.


Previous:nothing Next:Hur installerar jag en Toshiba a105s4284 minnesmodul?

Relaterade artiklar


 • Hur felsöker jag skrivaren Brother Laser 5140 trumma ljus?
 • Hur installerar jag en lätt match um1g USB MIDI-gränssnitt?
 • hur till vända på en webbkamera på en HP Pavilion dv6000
 • hur till återvinna en Acer notebook
 • Hur skannar jag 35 mm diabilder på en HP G4010 scanner?
 • Felsökning SBS fax
 • hur man byter en DVD-ROM-enhet
 • de delar som behövs för att bygga en analog dator
 • specifikationer för Sony Vaio PCG-frv26
 • Hur öppnar jag en Toshiba A200?