Dator > hur man installerar en andra hårddisk i en HP m7434n Media Center PC

 • hur man installerar en andra hårddisk i en HP m7434n Media Center PC


 • Med HP m7434n Media Center PC är en allt-i-ett-Home Entertainment dator. Datorn kan spela digitala filmer och musik på TV och kan omvandlas till en digital videobandspelare, så att du kan spela in dina favorit tv-program. Tyvärr kan alla dessa användningar tar upp mycket hårddiskutrymme. Om du hittar din m7434n slut på utrymme, kan det vara dags att lägga till en andra hårddisk i systemet

  Du behöver:.
  Andra hårddisk med fästskruvar
  . Stjärnskruvmejsel.
  Needlenose tång.
  Elektrostatisk handledsrem.


  1.
  Eject någon disk i den optiska enheten. Stäng av din m7434n och dra ut nätsladden. Ta bort mus, tangentbord, bildskärm och annan kringutrustning ansluten till datorn.
  2.
  Lossa de två skruvarna som förbinder sidopanelen till tornet (ladda ner service manual som direkt länk i Resurser. ) Du bör kunna lossa skruvarna för hand, men om de är för hårt, använd en stjärnskruvmejsel. Skjut panelen mot baksidan av tornet för att låsa upp den och ta bort den från tornet.
  3.
  Leta upp de tre flikarna låsa frontpanelen till tornet. Tryck in flikarna för att pop dem ur deras platser. Ta bort frontpanelen.
  4.
  Fäst en elektrostatisk armband på handleden. Fast den andra änden till metallram på tornet. Handledsremmen kommer att hålla er jordad och förhindra statisk elektricitet från att skada komponenterna inuti datorn.
  5.
  Lägg tornet på sin sida. Använd ett par Needlenose tång för att ta bort de fyra plastpluggarna som täcker hårddisken monteringshålen. De pluggar är placerade i mitten av den nedre panelen på tornet.
  6.
  Lägg din nya hårddisk på undersidan av ditt torn. Rada upp de fyra monteringshålen på hårddisken, som ligger i hörnen på enheten, med monteringshålen på undersidan av ditt torn. Skruva fast en hårddisk monteringsskruv, följer med din nya enhet, i varje hål. Sätt i skruven från botten av tornet.
  7.
  Anslut en nätkabel till ineffekt på enheten. Kraften ingången är de fyra fronter ingång på baksidan av din enhet. Anslut den andra änden till din strömförsörjning. Det kommer att finnas öppna portar i framsidan av nätaggregatet. Anslut bara kabeln i porten för att driva enheten.
  8.
  Anslut en SATA-kabeln till porten på din hårddisk. En SATA-kabel är en datakabel med 7-pin kontakter i varje ända. SATA-port på din hårddisk kommer att ligga bredvid ineffekt. Anslut den ena änden av kabeln till porten. Hitta en liknande letar port på ditt moderkort, nära centrum av brädet. Anslut den andra änden av kabeln i styrelsen.
  9.
  tillbaka front och sidopaneler. Anslut kringutrustning och strömkabel. Starta upp datorn och vänta för operativsystemet att känna igen den nya enheten.

  Tips och varningar


 • Om enheten inte har formaterats före installation, använda ditt operativsystems-verktyget Disk Format för att formatera enheten.
 • Undvik att arbeta på en matta för att minska risken för statisk elektricitet skada din dator.

Previous:nothing Next:Hur byter jag en levono T43 tangentbord?

Relaterade artiklar


 • hur reparera en Printer Spooler
 • hur du tar bort processorfläkten från en Dell Dimension E310
 • hur man ansluter en CD-RW & dvd läsare till ett moderkort
 • hur du köper en leverans datorkraft
 • Hur uppgraderar jag dell E310 minne?
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell Latitude
 • hur reparera en inverter styrelse
 • Hur gör jag upptäcker CD-ROM-drivrutiner i Windows 95?
 • Hur får jag min gamla Wacom att fungera med Windows Vista?
 • hur du uppgraderar grafikkortet för en Dell Inspiron 1720