Dator > hur man byter lcd för PowerBook G4 1,67 GHz

 • hur man byter lcd för PowerBook G4 1,67 GHz


 • Byte av LCD-skärmen på en Apple PowerBook G4 Aluminium 1,67 GHz-modellen är nödvändig om skärmen inte längre fungerar eller om LCD är trasig och blir mindre användbara. Ser som PowerBook G4-modeller avbröts under 2006, 1,67 GHz inte längre omfattas av Apples förlängda garantier, vilket innebär att alla reparationer måste betalas eller kompletteras av konsumenten. Som ett resultat, kan du ersätta PowerBook G4 1,67 GHz skärmen på din egen

  Du behöver:. .
  Phillips # 00 skruvmejsel
  Flathead skruvdragare.
  Spudger.
  T8 Torx skruvmejsel.
  Ersättning LCD-panelen.
  iPod öppna verktyg.
  Värmepistol eller hårtork.


  1.
  Ta bort skruvarna i nedre vänster och höger hörn på skärmen. Luta displayen så långt tillbaka som möjligt för enklast åtkomst. Dra bak bezel av skärmen.
  2.
  Lossa bakre bezel från frontpanelen med en liten mejsel. Klippen är i ytterkanten av displayen.
  3.
  Sätt en spudger mellan den bakre ramen och den krans runt det främre hörnet av displayen. Sätt spudger nära det nedre, högra hörnet av displayen och bända bezel bort från displayen. Släpp alla klipp på höger sida av displayen. Lyft upp ramen från clipsen längs bak gångjärnet.
  4.
  Upprepa med spudger processen, med början i övre vänstra hörnet av displayen. Lyft nedre hörnet på bildskärmsramen och tryck uppåt för att frigöra bezel klippen.
  5.
  Ta bort ramen och sätta den på ett säkert ställe.
  6.
  Ta bort tejpen över displayen omriktaren och lyfta det från fall börja med sidan närmast displayen anslutningskabeln.
  7.
  Dra kanterna på omriktaren kabeln borta från omriktaren styrelsen uttaget att frigöra kabeln. Koppla loss kabeln för att komma åt displayen omriktaren.
  8.
  Lyft omriktaren ur sin täcka, men försök att ta bort det från displayen.
  9 .
  Dra bakgrundsbelysningen connecter från omriktaren styrelsen med hjälp av fingrarna och ta bort displayen omriktaren från displayen.
  10.
  Ta bort tejpen som täcker kabeln visa data , om det finns, och dra bildskärmskabeln rakt ner och bort från dess kontakt på LCD-displayen.
  11.
  Ta bort de 12 skruvarna som håller LCD framåt LCD bildskärmsramen. Det finns fyra var på vänster, upptill och höger sida av skärmen, och de bör tas bort i den ordningen.
  12.
  Dra av solskärm som täcker AirPort WiFi antennen ombord på på ramen.
  13.
  Bänd antennkablarna från uttagen på WiFi antennen med spudger. Om du av misstag skada kablar, till band över skadade områden hålla antennen från kortsluter vid återmontering.
  14.
  Lossa och avlägsna de enda Phillips skruven som håller displayen slingkabeln marken på plats.
  15.
  Ta bort de sex Torx T8 skruvar hålla gångjärn till frontpanelen. Det finns två vardera på vänster, fram och höger av ramen, och de bör tas bort i den ordningen.
  16.
  Tryck på displayen släpp knappen på yttre kanten av det övre fall att släppa LCD på PowerBook G4 1,67 GHz.
  17.
  Använd värmepistol eller hårtork för att ge låg temperatur på limmet som ansluter skärmen och frontpanelen. Börja i det övre, vänstra hörnet.
  18.
  In en iPod öppning enhet eller en liten mejsel och bänd mellan LCD-skärmen och den främre ramen. Om det är svårt att bända, applicera mer värme med hjälp av värmepistol. När du får den första delen av ramen pried släckt använder spudger att skilja resten av ramen.
  19.
  Lossa bezel med hjälp av spudger på varje sida av displayen tills den är helt separerade. Vid denna punkt, lyft LCD ur bezel enbart med hjälp av upp på displayen.
  20.
  Skjut den lilla kontakten plast bakgrundsbelysningen genom kanalen utskuren i frontpanelen för enkel anslutning till den nya LCD-skärmen.
  21.

  Sätt i en ny LCD i ramen. Installationen är den omvända för avlägsnande.


Previous:nothing Next:vad är en SATA II-hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur man extraherar data från en Compaq Presario bärbar hårddisk
 • Hur gör jag en bärbar dator en region är fri spelare?
 • hur man kan kontrollera en USB 2
 • hur felsöker jag HL-2070N Brother-skrivare?
 • hur man installerar RDRAM
 • Hur man känner igen och formatera en extern SATA-enhet via USB i XP
 • hur man bränner en cd med ASUS 900
 • Hur rengör jag lätt en dator?
 • Hur kopierar jag & skriva ut etiketter?
 • hur ändrar CPU-fläkt hastigheten i BIOS