Dator > Ta reda på vilken moderkort du har

 • Ta reda på vilken moderkort du har


 • Om du planerar att uppdatera datorns BIOS eller maskinvara måste du veta märke och modell på ditt moderkort. Det enklaste sättet att bestämma märke och modell på ditt moderkort är att kontrollera datorn tillverkarens specifikationer, men har vissa datortillverkare inte tillhandahålla denna information. Att veta märke och modell på ditt moderkort har nödvändig för att kontrollera hårdvara kompatibilitet. Det finns tre olika metoder som kan användas för att identifiera ett moderkort

  Du behöver:.
  Skruvmejsel.


  1.
  Kontrollera din BIOS. Beroende på din datortillverkare BIOS och moderkort information kan blinka över din skärm när datorn startas. Sätt på datorn och titta på skärmen för information om din BIOS. Moderkortet information följer vanligen BIOS tillverkarens namn och kan vara en sträng med siffror och bokstäver. När denna information visas på monitorn, träffat din paus så att du kan skriva ner det. (Den pausknappen är i allmänhet finns i det övre högra delen av tangentbordet. Tryck på Fn-tangenten, som ligger längst ner till vänster, medan du trycker på paus-knappen. ) Sök på tillverkarens hemsida med den information som du hittar eller in det i en sökmotor som Google.
  2.

  Stäng av datorn och ta bort alla strömkablar. Följ din dator tillverkarens instruktioner för att öppna datorlådan. Oftast är moderkortet mitt emot sidan med öppningen. Ett moderkort har flera platser och kan ha perifera kort som satts i några av dem. Lägg datorn på sidan och inspektera hela ytan av moderkortet. Titta efter ett klistermärke med fabrikat eller modellnummer. I vissa fall kommer klistermärke visar bara modellnummer. Ange denna information i en sökmotor som Google för att identifiera göra av ditt moderkort.
  3.
  Använd ett hjälpprogram för att identifiera ditt moderkort. Vissa BIOS-tillverkare erbjuder verktyg för att identifiera moderkort. Till exempel BIOS AMI, en populär tillverkare erbjuder ett verktyg som kan köras från en DOS-prompt att bestämma modell på ditt moderkort (se Resurser). Om du inte har ett AMI BIOS kan du ladda ner en freeware verktyg, såsom CT BIOS, för att bestämma märke och modell på ditt moderkort. CT BIOS kommer att söka din BIOS-chip för information om ditt moderkort. Det kan returnera modellnummer och inte dess riktiga namn. I detta fall anger modellnummer i en sökmotor. Du kan ladda ner CT BIOS från Bootdisk. com (se Resurser).


Previous:nothing Next:hur man öppnar en Dell torn dimension dator

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag justeringen av skrivaren på en HP C5280?
 • Hur gör jag patroner refill bläck med Jet Tec färg?
 • Inaktivera en joystick på en bärbar dator
 • Hur skannar jag 35 mm diabilder på en HP G4010 scanner?
 • hur man återställer filer från multimedia-kort
 • vad är en dator optisk enhet?
 • Hur felsöker jag en kanon i70 skrivare huvud?
 • Hur felsöker jag en Deskjet 450?
 • hur till vända på en webbkamera på en HP Pavilion dv6000
 • hur man öppnar en Compaq fall