Dator > hur man backup på extern hårddisk

 • hur man backup på extern hårddisk


 • Fylld med motoriserade delar och känsligt material, hårddiskar är föremål för fel till följd av normalt slitage. Enligt PC Guide, om du använder samma datorn tillräckligt länge, förr eller senare enheten kommer att krascha. Även om det är möjligt att återskapa information från en död hårddisk, kan de processer som gör det vara dyrt och tidskrävande. Rädda dig själv besväret genom att ibland säkerhetskopiera din information till en extern hårddisk

  PC


  1.
  Anslut ena änden av USB-kabeln till din externa hårddisk och den andra till USB-porten på din dator. Hitta USB-port på framsidan eller baksidan av din stationära dator eller på sidopanelen i din laptop.
  2.
  Klicka på "Start"-menyn i nedre vänstra hörnet av skärmen och välj "Den här datorn. " Detta öppnar ett fönster som visar alla enheter som är anslutna till dina datorer. Leta reda på din externa hårddisk i avsnittet "Enheter med flyttbara lagringsmedia" eller något liknande resonemang.
  3
  Högerklicka på enheten märkt. "C:" och välj "Kopiera". Dubbelklicka på den externa hårddisken, högerklicka i fönstret visar dess innehåll, och välj "Klistra in". Denna process överför alla data på din dators huvudsakliga hårddisk till din externa hårddisk, och kan vara tidskrävande, beroende på hur mycket information du har. För att överföra enstaka filer till din hårddisk, högerklicka på filen, välj "Kopiera" och sedan öppna den externa disken och välj "Klistra in".

  Mac


  1.
  Anslut ena änden av USB-kabeln till din externa hårddisk och den andra till USB-porten på din dator. Hitta USB-port på framsidan eller baksidan av din stationära dator eller på sidopanelen i din laptop.
  2.
  Klicka och håll på ikonen för dig huvudsakliga hårddisk . Dra enheten till ikonen för din externa hårddisk.
  3.
  Håll huvudsakliga hårddisk ikon över den externa enheten ikonen. I en andra, öppnas ett fönster som visar innehållet i den externa enheten. Släpp musknappen för att släppa de viktigaste hårddisken till den externa enheten. Detta kopierar alla data från din huvudsakliga hårddisk till extern hårddisk. Processen kan ta några timmar, beroende på hur mycket information du har. För att flytta enskilda filer till din externa hårddisk, klicka och dra de filer du vill spara till enheten och släppa dem i.

  tips och varningar


 • Det är möjligt att använda en dra-och-släpp-metoden på datorer. Metoden skiljer sig från Mac-datorer i att enheten inte syns på skrivbordet. Tvärtom måste du dra filer till extern hårddisk ikon i "Den här datorn. "
 • Det är möjligt att använda en kopia och klistra in metoden med Mac. Metoden skiljer sig från PC i att Mac inte har rätt-klick. Istället markerar du filen genom en enda på den. Om du vill kopiera, håll ner Apple-tangenten och tryck på "C" Öppna sedan den externa enheten och tryck Apple och "V" för att klistra in filen till enheten.

Previous:nothing Next:hur till check anteckningsbok grafik

Relaterade artiklar


 • hur man skapar ett bildspel på en Apple-dator
 • Hur installerar jag vädur på en gateway mx6027 notebook pc?
 • Hur gör jag fax från en Deskjet F2100 HP?
 • Hur ändrar jag musen konfigurationen i registret till vänster hand?
 • min laptop kommer inte att erkänna usb-enheter
 • Hur uppgraderar jag dell E310 minne?
 • hur man: en skärmsläckare på flera bildskärmar
 • hur du uppgraderar minnet på en eee pc 1000ha
 • hur du använder HP pavilion diskar återhämtning
 • hur man ändrar en inverter bakgrundsbelysningen i en port anteckningsbok