Dator > de delar som behövs för att bygga en analog dator

 • de delar som behövs för att bygga en analog dator


 • Du behöver:
  ersätter band

  Analog datorer var föregångare till dagens moderna digitala datorer. . De varierade från rum-size mega-maskiner till skrivbord size-modeller. Analoga datorer på museer som Smithsonian och vid Universiteit van Amsterdam i Nederländerna. På 1970-talet, var gör-det-själv-analog dator kit som Heathkit EG-1 populär bland vetenskap nördar och som medel för att bygga en billig funktionell dator.

  Bostäder

  En analog dator behöver ett hölje av metall låda som kan hålla alla de interna datordelar. Skaffa en specialbyggd tomt chassi stål som mäter cirka 20 inches x 12 inches x 15 inches. Om du vill att höljet monteras på en ställning, se till att den är även utrustad med en stabil frontpanel.

  Operationsförstärkare

  operationsförstärkare, eller op ampere, är ryggraden i analoga datorer. De är elektroniska kretsar som driver alla funktioner och operationer. Vakuumrör tillhandahålla medel för förstärka signaler genom att kontrollera elektronens rörelse i lågt tryck slutna utrymmen. Den Heathkit EG-1 dator, till exempel behövs nio sådana enheter.

  Strömförsörjning

  Ett nätaggregat är den viktigaste kraftkällan för systemet. Att bygga en analog dator som liknar EG-1 som ett exempel, behöver du en 100-watts nätaggregat komplett med en strömkabel som passar in i huset.

  Potentiometers

  Fem potentiometrar behövs för att bygga en analog dator som EG-1-modellen. En potentiometer är en typ av motstånd som används för att justera nivån på insignaler i analoga kretsar.

  Reläkontakter

  reläkontakterna kontroller som gör det möjligt att flödet av el för att driva den operativa förstärkaren. Ett öppet relä stannar signalering medan slutna reläkontakt sänder signaler framåt. EG-1 kit kräver fyra uppsättningar av reläkontakter för att bygga en analog dator.

  Motstånd

  Motstånd kontrollera mängden el kanaliseras längs en viss krets. Att bygga en analog dator, behöver du minst två av dessa. En kommer att fungera som en ingång motstånd och den andra kommer att fungera som en feedback motstånd.

  Kondensatorer

  Kondensatorer är den analoga motsvarigheten till digitala datorn transistorer. Varje kondensator i den analoga datorn kommer ihåg, eller kan behålla integriteten i en enda matematisk variabel. Du behöver minst en kondensator när du bygger en analog dator. Använd mer kondensatorer för att lösa multivariat komplexa problem.

  Korskopplingskablar

  korskopplingskabel är flexibla elektriska kablar som har uttagen i varje ände. De är manuellt justerbara och används under problemlösning installationen. De fungerar genom att skapa sammanlänkningar inom den analoga datorn för att lösa matematiska problem. Få minst två eller tre sladdar.

  utgångsenheter

  Du behöver en utmatningsenhet för att se resultaten av dina beräkningar. En analog bildskärm eller ett grafiskt gränssnitt är acceptabla val.


Previous:nothing Next:Hur öppnar jag en Toshiba A200?

Relaterade artiklar


 • Hur öppnar jag en HP n5420 laptop?
 • vad är skillnaden mellan herre och slav hårddiskar?
 • Hur gör jag nätverket en färg HP LaserJet 2840?
 • specs på IBM R51
 • hur man ändrar en inverter bakgrundsbelysningen i en port anteckningsbok
 • hur du lagrar min bok om en flash-enhet
 • de delar som behövs för att bygga en analog dator
 • Hur gör jag fax från en Deskjet F2100 HP?
 • hur du ansluter en skrivare till ett nav
 • hur till check CPU-användning på UNIX