Dator > Hur öppnar jag en Toshiba A200?

 • Hur öppnar jag en Toshiba A200?


 • Laptop tillverkar pack ett helt skåp av datorkraft i lager av kraftfulla, miniatyr komponenter, och Toshiba Satellite A200 u00AE Series Laptop är inget undantag. Men låt inte det skrämma dig. Genom design kan du nå de flesta uppgraderas komponenter på ett Satellite A200-serien med minimal demontering. Du får tillgång till moderkortet för att utföra reparationer och uppgraderingar

  Du behöver:.
  Elektrostatisk urladdning (ESD) handlovsrem
  . Liten (storlek M2) Phillips skruvmejsel.
  Pincett.
  Små blad (1/8-tums) platt skruvmejsel.

  Ta

  kringutrustningen


  1.
  strömmen och koppla den bärbara datorn om du inte redan har gjort det.
  2 .
  Sätt ESD armband på handleden och anslut den andra änden till jord.
  3.
  Vrid laptop över att visa undersidan av den bärbara datorn chassit.
  4.
  Lås upp batteriet, som är det stora rektangulära sätter placerad långt bak kant av den bärbara datorn. Hitta två glidande flikarna ligger direkt under batteriet. Skjut den vänstra fliken för att låsa upp batteriet.
  5.
  Ta bort batteriet. Rätten att skjuta fliken direkt under batteriet är en fjäderbelastad spärren. Ta ur batteriet på chassit samtidigt som du drar och hålla spärren.
  6.
  Ta bort de två skruvarna som de viktigaste hårddisken täcka i det nedre vänstra hörnet på bottenramen panelen med hjälp en Phillips skruvmejsel.
  7.
  Dra i den svarta Mylar fliken som sitter på de största hårddisk, skjuta den åt vänster och bort hårddisken kontakten. Ta bort hårddisken. Om den bärbara datorn inte har en sekundär hårddisk, gå till steg 10.
  8.
  Ta bort en skruv säkra sekundär hårddisk täcka i det nedre högra hörnet av chassit panelen med hjälp av en Phillips skruvmejsel.
  9.
  Dra i den svarta Mylar fliken som sitter på den sekundära hårddisken, dra den åt höger och ut den andra hårddisken kontakt. Ta bort hårddisken.
  10.
  Lossa skruven sitter säkra minnesmodulen täcka med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Ta av locket.
  11.
  Lås upp minnesmodulen. Det finns spärrarna på vardera sidan av minnesmodulen, låsa den på plats. Tryck försiktigt spärrarna borta från minnesmodulen, vilket gör att modulen till våren uppåt i en vinkel.
  12.
  Dra minnesmodulen rakt ut på sin nuvarande vinkel för att undvika skador på modulen uttag. Ta tag i minnesmodulen ändarna för att undvika kontakt med det minneschip.
  13.
  Upprepa steg 11 till 12 för den andra minnesmodulen om din bärbara dator har en installerad.
  14.
  Ta bort skruven längs vänstra sömmen i minnesmodulfacket med hjälp av en Phillips skruvmejsel.
  15.
  Tryck mot baksidan av den optiska enheten från insidan av minnesmodulfacket tills du känner att koppla från sitt moderkort socket. Dra den optiska enheten från den vänstra sidan av den bärbara datorn.

  Ta bort tangentbordet församlingen


  1.
  Vänd den bärbara datorn upprätt och lyft upp bildskärmen så att du kan se tangentbordet.
  2.
  försiktigt bända upp och pop multimedia infattningen av den bärbara chassit med hjälp av en platt skruvmejsel. Multimedia ramen är en platta ovanför tangentbordet som kör bredd laptop chassit och innehåller talaren grillar och multimedia knappar.
  3.
  Ta bort skruvarna ovanför "F1" och "INS"-knapparna på tangentbordet med hjälp av en Phillips skruvmejsel.
  4.
  rubba försiktigt tangentbordet församling nog att exponera tangentbordskabel. Tangentbordskabeln är ett band kabel ansluten till moderkortet under framkanten av den installerade tangentbordet församling.
  5.
  Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet genom att använda pincett för att hjälpa till att ta tag på kontakten vid behov så du inte drar i själva kabeln. Lägg tangentbordet åt sidan.

  Ta bort Chassi Covers


  1.
  Stäng bildskärmen och vänd laptop över så att du kan se botten chassit panelen.

  2.
  Ta bort alla skruvarna i bottenramen panelen med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Det finns 20 skruvar.
  3.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen igen så du kan se den övre chassi panelen.
  4.
  Ta bort alla skruvar i den övre panelen chassit med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Det finns fyra skruvar finns i panelen infällda där tangentbord församling installationer.
  5.
  Koppla bort kablarna displayen från moderkortet. Kablarna ingår TFT-skärm kabel, Wi-Fi-antennkabeln, och CMOS-kamera kabeln (om sådan finns). Använd pincett för att bistå i att ta på kabelkontakterna.
  6.
  Loss kabeln pekplattan från moderkortet. Pekplattan kabeln är ett smalt band kabel ligger direkt ovanför den högra hörnet av styrplattan. Använd pincett för att hjälpa till att ta tag på kabelkontakterna.
  7.
  Koppla bort högtalarkabeln och funktionsknappen kabeln från moderkortet. Båda kablarna är placerade intill displayen kabelanslutning. Använd pincett för att bistå i att ta på kabelkontakterna.
  8.
  Arbetet försiktigt bladet slutet av platt skruvmejsel under den översta chassit panel där den möter botten chassit panelen till höger sidan av den bärbara datorn. Lirka försiktigt ut skruvmejseln längs med panelen sömmen, som arbetar panelen uppåt tills det dyker upp.
  9.
  Ta bort det översta chassit panelen. Du har nu full tillgång till moderkortet och alla komponenter kärnan i din Toshiba Satellite A200 laptop.

  Tips och varningar


 • ha behållare, kuvert eller baggies till hands för att butik och bad vid demonteringen. Märk din behållare enligt vilken del skruvarna säkert så att du kan hålla reda på fästelement när du går. Några av skruvarna är väldigt lika i storlek men när man hanterar en församling så kompakt som en bärbar dator kan fel skruv i fel hål gör monteringen svårt.
 • Stäng av datorn innan du tar bort några komponenter. Helt ta bort batteriet innan du tar bort något annat. Rör aldrig en kontakt eller elektrisk kontakt. Det kan skada eller hindra fullgörandet av din bärbara dator. Rör vid ett jordat metallföremål yta varje gång innan hantering av en elektronisk komponent så eventuell statisk elektricitet i kroppen kan fullgöra.

Previous:nothing Next:hur du lagrar min bok om en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag fax från en Deskjet F2100 HP?
 • Hur gör jag nätverket en färg HP LaserJet 2840?
 • Hur installerar jag vädur på en gateway mx6027 notebook pc?
 • hur man får HP-skrivare att alltid skriva ut i ekonomiskt sätt
 • Hur ändrar jag musen konfigurationen i registret till vänster hand?
 • hur man: en skärmsläckare på flera bildskärmar
 • specs på Asus Eee 1000hd
 • hur reparera en inverter styrelse
 • vad är en 19-i-1 minneskortläsare?
 • hur till check CPU-användning på UNIX