Dator > hur man rengör huvudet på en bläckpatron

 • hur man rengör huvudet på en bläckpatron


 • Datorer har blivit central för vårt liv i dagens värld, och skrivare har upphöjts från lyx status till nödvändighet. Vi använder dem hemma, på jobbet, och det finns även bärbara skrivare för att använda på språng. Vi byter tomma bläckpatroner utan att ge skrivaren en tanke. En dag börjar vi se roliga linjer och få hackig utskrift. Det är när vi vet att vår högra datortillbehör behöver lite gå. Innan du går rusar ut pris en ny skrivare, försök att rengöra huvudet på din bläckpatron. Det kan spara dig priset för en ny skrivare

  Du behöver:. .
  Pappershanddukar
  Tvättsprit.
  Pipett.
  Micro fiber dukar.
  Tops.


  1.
  Sätt på både datorn och skrivaren. De flesta skrivare har en automatisk rengöring funktionen inbyggd Gå till din meny och välj "Skriv ut" alternativet. Under "Skriv ut"-menyn ser du en "Diagnostic"-funktion. Välj denna funktion och gör de tester som erbjuds. Det patronen är bara lite smutsig, kan detta göra susen.
  2.
  Stäng av både datorn och skrivaren. Koppla bort skrivaren från den elektriska källan. Ta bort kabeln koppla den till datorn. Ta eventuellt papper ur mataren.
  3.
  Ta bort mataren och guide om de är löstagbara. Öppna dörren till utrymmet som håller bläckpatron. Leta reda på bläckpatronen.
  4.
  Sätt lite ren pappershanddukar ner på din arbetsplats som inte borde vara i närheten av datorn eller skrivaren. Använd ett par lager av frotté.
  5.
  Ta ut patronen genom att flytta bort all metall arm eller plast fångst försiktigt. Bara trycka dem noga till rätt sida. Dra kassetten rakt ut. Ta med den till det område du har avsatt som ett arbetsområde.
  6.
  Fyll pipetten med alkohol. Ta dropper till skrivaren. Hitta den plats där du tog bort patronen. Drop 7 droppar av alkohol i brunnen vänster genom att ta bort patronen.
  7.
  Använd en mikrofiber trasa för att suga upp någon alkohol och bläck som kan vara i ampullen väl. Ta trasan tillbaka till bordet. Gnid försiktigt huvudet på patronen att ta bort bläck fastnar i huvudet.
  8.
  Doppa en bomullspinne i alkohol. Sandskädda slutet av bläckpatronen och kasta pinnen efter en användning. Fortsätt att göra detta tills det inte längre bläck på pinnen. Du kanske måste använda flera kloak.
  9.
  Låt patronen och väl torka i 3 timmar. Byt ut kassetten. Stäng fångster, om något. Stäng dörren till utrymmet som håller patronen. Sätt tillbaka matarfack och guide. Lägg lite papper i mataren.
  Tio.
  Koppla in skrivaren. Sätt på datorn och skrivaren. Sätt upp en testsida för att skriva ut. Om din sida skrivs väl problemet är löst. Om det fortfarande ser lite suddig eller linjer där de inte borde, upprepa dessa steg några gånger.

  Tips och varningar


 • Kör ett par sidor med alla tryckfärger minst en gång nattfjäril att hålla bläcket torkar ut och fastnar i kassetten huvuden.
 • Se till att du inte gör något som skulle upphäva garantin innan du gör något arbete själv.

Previous:nothing Next:hur du växlar mellan LAN och trådlöst

Relaterade artiklar


 • hur man får HP-skrivare att alltid skriva ut i ekonomiskt sätt
 • hur reparera en bärbar dator överhettning
 • Felsökning min HP Deskjet 460 skrivare på Vista
 • hur man kan övervaka en AMD CPU
 • Hur kuvert jag ut med HP 3915?
 • specs på IBM R51
 • hur man ansluter en Lexmark X3550 via trådlös
 • hur man rengör huvudet på en bläckpatron
 • hur du använder HP pavilion diskar återhämtning
 • Hur gör jag nätverket en färg HP LaserJet 2840?