Dator > Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?

 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?


 • Både Adobe Illustrator 8. 0 och Adobe Photoshop 5. 5 är gamla program nu, men fortfarande ge solid illustration och foto redigeringsverktyg respektive. På många sätt, eftersom dessa program inte har alla "klockor och visselpipor" av mycket nyare versioner kan du hitta dem lättare att lära sig och använda. Det tar lite finess för att få dem att fungera på Tiger, beteckningen för Mac OS X 10. 4. 11

  Du behöver:.
  System 9 eller Classic


  1 <. . br> Bestäm
  Apple Macintosh-datorns processor typ. Detta är viktigt att veta innan du påbörjar installationen av denna typ av programvara, i synnerhet äldre program. Gå till Apple-menyn i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj "Om den här datorn. " En liten informations ruta visas. Det kommer att berätta vilken version av Mac OS du kör. Därunder kommer det att säga "Processor" med hastigheten följt av typ av processor. Den behöver säga "powerpc" på denna linje. Om det står "Intel," du inte kan installera Adobe Illustrator 8. 0 eller Adobe Photoshop 5. 5 på den här datorn.
  2.
  Kontrollera att göra vissa din Mac har System 9 Classic installerat. Gå till "Systeminställningar" på Dock. Det kommer att se ut som en strömbrytare bredvid en grå bild av Apple-logotypen. I "Systeminställningar" fönster, titta på raden som heter "System". Det bör finnas en Mac smiley under en orange siffra "9" över ordet "Classic". Om detta inte är där, måste du installera "System 9 Classic" på datorn med finns ett officiellt system skiva från Apple. Apple inte längre säljer denna programvara, så om det inte kom med datorn, måste du hitta den från en alternativ källa. Observera att både Illustrator 8. 0 och Photoshop 5,5 bara köras på Mac OS 9 eller tidigare systemprogramvaran.
  3.
  Sätt i installationsskivan av antingen Illustrator 8. 0 eller Photoshop 5. 5, och klicka på " Installer "-knappen. Detta kommer att leda dig genom processen där du vill att program som ska installeras på, exempelvis mappen Program. Du kommer också att behöva ange ett serienummer nyckel för de produkter för att de ska fungera.

  tips och varningar


 • Om du redan har Illustrator 8. 0 eller Photoshop 5. 5 på en annan Mac kan du bara kopiera hela mappar om ansökan och sedan flytta dem till Mac med Mac OS X 10. 4. 11. Det är lagligt att ha två kopior av programvaran du äger körs på två olika datorer, så länge de inte kör på samma gång. Dra helt enkelt Illustrator och Photoshop mappar till mapp som heter "Applications (Mac OS 9)" och starta båda programmen genom att dubbelklicka. Du kan också lägga till dem i dockan.
 • Om Illustrator 8. 0 och Photoshop 5. 5 kommer inte att installera på din Mac så sätt kan du behöva starta från System 9. Mac-datorer som gjorts efter januari 2003, Apple rapporter, inte tillåter dig att göra detta. Om du har en Mac som gjorts före detta datum och du har System 9 installerat som en boot-skiva, kan du starta om datorn och håller på "Option"-knappen. Detta kommer att visa dig både start-skivor och du kan välja "System 9. " Efter installationen har du förmodligen inte kommer att behöva göra detta. Bara starta Mac som vanligt i 10. 4. 11, dubbelklicka på Illustrator programikonen och det kommer automatiskt att starta System 9 Classic att köra.

Previous:nothing Next:hur man rengör huvudet på en bläckpatron

Relaterade artiklar


 • flyga instruktioner injektionspennan
 • hur man kan övervaka en AMD CPU
 • Inaktivera en joystick på en bärbar dator
 • Hur kuvert jag ut med HP 3915?
 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?
 • Hur gör jag nätverket en färg HP LaserJet 2840?
 • hur reparera en bärbar dator överhettning
 • Hur gör jag fax från en Deskjet F2100 HP?
 • hur du växlar mellan LAN och trådlöst
 • Felsökning min HP Deskjet 460 skrivare på Vista