Dator > sex komponenter i ett datorsystem

 • sex komponenter i ett datorsystem


 • Oavsett om du planerar att bygga din egen dator eller bara vill få en bättre förståelse av hur man arbetar, i vetskap om de viktigaste komponenterna som utgör en dator. ett steg i rätt riktning. Mycket som en bil, är en dator består av mindre komponenter som fungerar i harmoni med varandra för att skapa datorn. Några av dessa komponenter tjäna ett mycket större syfte och därför är viktigare att andra.

  Moderkort

  moderkortet är grunden för allt liv i datorn. Moderkortet hanterar all struktur och integrera uppgifter. Allt som kopplas till datorn ansluter till moderkortet, därför är det i särklass viktigaste komponenten i en dator

  Central Processing Unit (CPU)

  centralenhet (CPU) är hjärtat och själen. av datorn. Tänk på att processorn är motorn i datorn. Ju mer makt inom processor, desto snabbare dator kan köras. Det är dock processorhastighet, som mäts i MHz eller GHz, inte den enda faktorn som avgör datorns hastighet. Den mängd data processorn kan behandla i en viss tid är den viktigaste faktorn när man väljer en CPU.

  Memory

  Minne eller Random Access Memory (RAM) är rätt där uppe bredvid processorn i termer relativ betydelse. RAM är vad som gör att datorn kan flera saker samtidigt och är den verkliga drivkraften bakom snabbhet och effektivitet på en dator. Ju mer RAM du har, desto fler processer och applikationer du kan köra samtidigt utan att datorn bogging ner och släpar.

  Hårddisk

  Hårddisken är där all information lagras på den dator som talar om hur ska kunna köras. Operativsystemet är baserat ur hårddisken samt systemets BIOS som hjälper starta datorn. Hårddisken är också en annan form av system minne, men inte som RAM. RAM hanterar systemets prestanda och datorns prestanda medan hårddisken är en plats att lagra filer och personlig information. Hårddiskar finns i en mängd olika storlekar, med dessa storlekar ökar i en otrolig hastighet.

  Monitor

  bildskärm eller display, är vad som gör att du kan interagera med datorn visuellt. Utan en bildskärm, det finns absolut inget sätt att se vad datorn gör eller för att ge datorn kommandon.

  Kringutrustning

  Kringutrustning lägga till den totala njutningen av datorvana. De två viktigaste kringutrustning är definitivt tangentbord och mus. Dessa två kringutrustning gör att du kan interagera med datorer grafiska användargränssnittet och ge kommandon.  CD /DVD-enheter ger dig möjlighet att installera program, bränna musik, lyssna på musik och titta på film från en skiva.  Video och ljud kort ansluta till moderkortet och ökar den totala kvaliteten på bilden och klarhet i ljudet från datorn.  USB-portar kan för ett nästan oändligt antal externa enheter att ansluta till datorn via moderkortet. Sådana enheter varierar från externa hårddiskar och minnen för mer lagringsutrymme USB-drivna fläktar och lampor.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:datorprocessorer information

Relaterade artiklar


 • HP CP2025n vs hp 3600n
 • hur man byter processor i en Dell Studio
 • Hur man testar LCD omriktarens effekt
 • specs på HP 6515
 • Hur byter jag en Dell Inspiron 1520 laptop skärm?
 • hur du uppgraderar RAM-minnet för en HP dv6000
 • Hur uppgraderar jag mitt grafikkort gratis?
 • hur man kopierar en diskett på en hårddisk
 • hur du uppdaterar en DVD-ROM: s firmware
 • hur man tömmer avfall toner i ett Lexmark C750