Dator > hur man uppgraderar en stationär PC

 • hur man uppgraderar en stationär PC


 • När din gamla djur av en stationär dator är igång trögt, med extra lång tid att ladda systemet och programmen, kan det vara dags att uppgradera din dator. En gradvis eller fullständig uppgradering är inte så svårt som det låter. Det kan göras stegvis, byta ut enskilda delar och hårdvara som behövs. Du kan också välja att uppgradera hela systemet med ny hårdvara på en gång

  Du behöver:. .
  Nätdel
  CPU-chip.
  RAM.
  Moderkort.
  Hårddisk.
  Desktop Tower fall.


  1.
  Ta bort den gamla nätaggregatet (PSU). Först skruva bort skruvarna som håller nätaggregatet ansluten till tornet höljet. Därefter drar ur kontakten bitar som är knutna till moderkortet enheten. Byta ut den nya nätaggregat som du köpt med den gamla. Du kommer att behöva sätta kontakterna är ordentligt låst till moderkortet som den var innan. Skruva PSU på plats så det är ordentligt ansluten till låda. Uppgradera ditt nätaggregat ger dig stationär dator en extra boost av makt. Strömförsörjning normalt varar 80. 000 till 110. 000 driftstimmar.
  2.
  Ta ut enheten dator processor (CPU). Du måste ta tag i den med tummen och pekfingret. I vissa fall kan du behöva delikat använda en slö kniv för att ta bort CPU chip. Efter bort det gamla chipet, pop i den nya processorn i det tomma uttaget på moderkortet. CPU, förutom moderkortet, är det som ger liv och fart till din stationära dator. När du väljer en CPU, se till att du väljer en som är kompatibel med din nuvarande moderkort. Intel och AMD är populära CPU-chip tillverkare.
  3.
  Ta bort din gamla RAM eller minneskretsar från moderkortet. De minnen kan uppfattas på ett enkelt och drog ut genom lilla styrka. När du har tagit bort den gamla minneskretsar, pop i det nya RAM-minne du köpt. I vissa fall kan du välja att blanda nya RAM med tidigare installerade minneskretsar, men det kan också försvåra gånger minne lasten om den gamla RAM slutar fungera. Var försiktig och kontrollera innan handen för att se om dina befintliga och nya minnen är kompatibla.
  4.
  bort moderkortet från skrivbordet tornet hölje. Det ska skruvas på plats, fäst tornet höljet. Du måste skruva loss moderkortet och ta bort den från sin plats. Byta ut det gamla moderkortet med den nya, skruva tillbaka ned mot låda. Detta är den svåraste delen av uppgraderingen. Om du byter ut moderkortet, så detta steg bör komma först som alla andra komponenter koppla in den. Annars vid uppgradering enskilda delar, skall varje vara kompatibla med ditt existerande moderkort.
  5.
  Ta bort och byta ut befintliga hårddiskar med nya. Du kommer att behöva skruva bort hårddiskar från sina Metallhölje. De flesta hårddiskar är placerade i en metall hårddiskfacket. När skruvas, måste du ångra kontakten bitar från enheter och även moderkortet. Sätt den nya hårddisken i metallen viken, fäst kontakterna till moderkortet och enhet, sedan skruva fast den. Du kan också välja att behålla en gammal hårddisk samtidigt sätta i en extra lagringsenhet. Ett annat alternativ är att köpa en extern hårddisk för extra lagring. Om du inte byta ut din gamla hårddisk måste du säkerhetskopiera viktiga datafiler.

  Tips och varningar


 • Om du aldrig har uppgraderat en stationär dator, Du kanske vill byta ut enskilda delar först som du får bekväm med mekaniken i en dator.
 • Vid uppgradering hela stationära PC, se till att du köper hårdvara delar som är kompatibla med ditt moderkort.
 • I alla uppgradera situationer måste CPU-chip vara avsedda att fungera med ditt moderkort. Titta in köpa ett moderkort /CPU kombination.
 • Koppla bort strömförsörjningen under uppgraderingen av din stationära dator. Du kommer att undvika elstötar och stötar genom att se sladden är inte ansluten till en strömkälla.
 • Du måste välja att ta bort moderkortets batteri för att undvika ytterligare elektriska stötar. Du hittar den på moderkortet som en silverglänsande skiva.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man ansluter en dator bildskärm till en kabelbox

Relaterade artiklar


 • Epson R200 & R280
 • hur mod din laptop
 • vad är en 256 DDR 333MHz CL 2,5?
 • Hur fixar jag en nyckel på en Compaq V5000?
 • Definitionen av en AGP-grafikkort
 • min dator låser sig efter att ha installerat en HP-skrivare
 • historia kabelmodem
 • hur du tar bort gateway pekplattan m675
 • hur man kan kontrollera en laptop bakgrundsbelysning
 • hur man startar en bärbar dator när skärmen är konstig ut?