Dator > hur man uppgraderar en asus notebook

 • hur man uppgraderar en asus notebook


 • När det gäller uppgradering Asus bärbara datorer, komponenter som processorer och grafikkort kräver normalt en fullständig demontering av datorn. Om du gör det riskerar både att skada din dator och tömning du Asus garanti. Däremot kan du installera nya RAM-minne och i vissa fall, nya långfristiga lagringsenheter. Så länge din bärbara dator har ett fack på undersidan som ger tillgång till en eller båda av dessa poster, kan du uppgradera dem på egen hand utan krångel

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . RAM chip kompatibla med din bärbara dator.
  Långtidslagring enhet kompatibel med din bärbara dator.

  Installera en hårddisk eller SSD-enhet


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur den och bort batteriet. Batteriet sitter på undersidan av maskinen, på baksidan. De flesta Asus bärbara batterier har två flikar nära batteriet. Skjut dessa sidled för att låsa upp batteriet och lyft ur sitt hus.
  2.
  Hitta din enhetsfacket. Facket är under en panel, vanligtvis fast med två skruv. Om det bara finns en panel som leder till RAM chip och ingen panel som leder till enheten, kan du inte utföra denna typ av uppgradering utan utbildning i hur man helt plocka isär din maskin.
  3.
  Skruva loss panelen och avlägsna den. Hitta den enhet som är storleken och formen på din nya enhet.
  4.
  Om du installerar en SSD-enhet, ta bort skruvarna på vardera sidan av enheten (om du installerar en hårddisk går till steg 5). Frekvensomriktaren vinklar uppåt automatiskt. Ta bort den, för in den nya hårddisken i en vinkel, tryck ned och hålla den på plats när du byter ut skruvarna. Skruva på luckan. Vid denna punkt installationen är klar.
  5.
  Om du installerar en hårddisk, skjut enheten i sidled för att ta bort den från sockeln och dra ut den ur huset (du kan ha att ta bort skruvarna innan så). Ta bort de fyra skruvarna, två på varje sida, fastställande av drivningen till sitt fäste och ta bort fästet.
  6.
  Placera den nya hårddisken i fästet och ersätta de fyra skruvarna. Vila enheten i dess hölje och skjut den tills den sitter fast i uttaget. Byt ut skruvar du kan ha bort. Skruva på luckan.

  Installera RAM


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur den och ta bort batteriet. Batteriet sitter på undersidan av maskinen, på baksidan. De flesta Asus bärbara batterier har två flikar nära batteriet. Skjut dessa sidled för att låsa upp batteriet, lyft ut sin bostad.
  2.
  Hitta din minnesplats. Vissa modeller har en avtagbar panel om storleken på ett spelkort som fästs med en skruv. Andra har en panel nästan lika stor som hela undersidan av den bärbara datorn, fast med två skruvar.
  3.
  Ta bort alla skruvar från din serviceluckan och ta bort den. Leta reda på chip som är av samma storlek och form som din nya RAM-chip.
  4.
  Dra isär klippen på vardera sidan av chipet. Chipet automatiskt vinklar lite uppåt. Lyft försiktigt chip till dess fulla uppåt läge och dra ut det ur hållaren.
  5.
  Sätt i det nya RAM-chip i facket och se till Passa in skåran i närheten av kontaktstiften med den utskjutande delen i facket. Tryck ned på chippet tills det klickar på plats.

  Tips och varningar


 • Om datorn inte känner igen uppgraderingen, kan du behöva göra en BIOS-uppgradering . Gå till ASUS webbplats för BIOS-uppgradering instruktioner.
 • Rör inte vid kontaktstiften på ditt RAM-chip.
 • Tvinga inte RAM-chips eller enheter lagring på plats. Båda komponenterna som endast när den är korrekt inriktad. Om de inte passar, kontrollera att de är rätt storlek för din dator och som du installerar dem korrekt.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man uppgraderar ett ATI grafikkort för att nividia

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en raderad bild på ett SD-kort
 • Molex-kontakt definition
 • hur du uppgraderar BIOS på ett ASUS Eee PC 1000
 • Hur fixar jag problem med en HP Deskjet f4240?
 • kompatibilitet för RAM-minne
 • hur man byter LCD-skärmen på en HP dv6500
 • en flash-enhet och virus
 • enkel krets komponenter
 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • hur man använder en extern hårddisk och kopiera på en ny dator