Dator > hur man uppgradera min Mac mini hårddisk och flytta alla mina data

 • hur man uppgradera min Mac mini hårddisk och flytta alla mina data


 • Mac Mini är en kompakt dator som använder en laptop-stil hårddisk till makten operativsystem och lagra data. Uppgradera hastighet och lagringsmöjligheter av Mac Mini genom att uppgradera hårddisken. En ny hårddisk måste köpas från en datorbutik, och du kommer att behöva ett par vanliga hushållet verktyg för att demontera Mac Mini. Förfarandet är enkelt, men kommer att ogiltigförklara alla Apple garanti som kan vara på plats. Du bör också kopiera data från den ursprungliga hårddisken till en extern hårddisk så att den kan återställas till den nya hårddisken senare.

  Du behöver:
  extern USB-hårddisk
  . Mjuk trasa.
  Putty kife.
  Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Pincett.
  Flat kanter juvelerares skruvmejsel.
  Mac OS X-installationsskiva.

  Förbereda Mac mini


  1.
  Anslut USB-kabeln i en extern USB-hårddisk till en USB-port på Mac Mini. Vänta tills ikonen för extern USB-hårddisk visas på skrivbordet.
  2.
  Dubbelklicka på ikonen för den huvudsakliga hårddisk. Kopiera alla filer och mappar som innehåller data på ikonen för den extern USB-hårddisk. Vänta en kopia förloppsindikator visas, fyller i vänster från till höger och försvinner sedan.
  3.
  Dra ikonen för extern USB-hårddisk till papperskorgen. Ta bort USB externa hårddiskens USB-kabeln från USB-porten på Mac Mini.
  4.
  Stäng av Mac Mini. Ta bort alla kablar. Placera en mjuk trasa på ett bord. Placera Mac Mini på badhandduk nedåt.

  Öppna Mac Mini


  1.
  Sätt en spackel in i sömmen vid det övre vänstra hörnet mellan metallkanten och det inre plastskal av Mac Mini. Flytta bladet spackelspade över Mac Mini till höger.
  2.
  Flytta bladet av spackel ner till nedre högra sida. Flytta bladet spackelspade över till vänster sida. Flytta bladet spackelspade upp till toppen av den vänstra sidan.
  3.
  Ta bort spackelspade. Dra ut den inre plastskal ur metallkanten med händerna. Placera inre plastskal åt sidan.
  4.
  Rotera Mac Mini så att varningsetikett på metallplattan är vänd mot dig så att den kan läsas. Rotera Mac Mini 180 grader. Ta bort skruven i nedre vänstra hörnet med Phillips juvelerares skruvmejsel. Upprepa denna procedur med skruven i det nedre högra hörnet och det övre vänstra hörnet. Dra metallplattan av. Placera metallplattan åt sidan.
  5.
  Dra dekalen bort de svarta kontaktdonet som är längst ner mitten kanten ut från kretskortet med fingrarna. Dra den svarta kontaktdonet ur kretskortet med fingrarna.
  6.
  Dra den mindre svarta kontaktdonet som är i nedre vänstra hörnet kant ut från kretskortet med fingrarna . Ta bort skruven från toppen av röret bredvid mindre svart stickkontakt med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  7.
  In spetsen på den platta kanter juvelerares skruvmejsel i nedre vänstra hörnet. Lyft upp på toppen platta kanter juvelerares skruvmejsel för att öka kontakten ur Mac Mini. Avlägsna skruven som nu avslöjas med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  8.
  Avlägsna skruven från det övre högra hörnet med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruven från nedre högra hörnet och det övre vänstra hörnet i samma sätt.
  9.
  Dra metallplattan vaggan av Mac Mini. Placera hållaren metallplattan på mjuk trasa med insidan uppåt.
  10.
  Avlägsna de tre skruvarna från hörnen på fläkten sitter på toppen av hårddisken med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort de tre skruvarna från sidan av fläkten med stjärnskruvmejsel. Dra av fläkten hårddisken och placera den bredvid Mac Mini.
  11.
  Dra de två kontakten ansluts bifogas fläkten kretskortet i hörnet av metallplattan vagga med pincett. Tagit bort klisterlappen som håller kontakten ansluts på ytan av hårddisken.
  Tolv.
  Avlägsna skruvarna från varje sida av metallplattan vagga med stjärnskruvmejsel. Dra ut hårddisken ur av metallplattan vaggan. Placera hårddisken bort eller släng det ordentligt.

  Uppgradering av hårddisk


  1.
  Placera den nya hårddisken i samma situation tidigare tillhörde den ursprungliga hårda köra på metallplattan vaggan. Sätt tillbaka skruvarna på båda sidor. Fäst de två-kontakten ansluts till rätt anslutningar på baksidan av den nya hårddisken. Sätt tillbaka dekalen kontakten sladdar.
  2.
  Placera fläkten tillbaka på hårddisken i samma situation den tidigare ockuperade den ursprungliga hårddisken. Sätt tillbaka skruvarna åt sidan och överst på fläkten.
  3.
  Vrid hållaren metallplattan över. Placera hållaren metallplattan tillbaka till Mac Mini. Sätt tillbaka skruvarna i hörnen. Omvänd demonteringen process för att kablar och skruvar tillbaka till Mac Mini. Sätt tillbaka metallplattan. Placera innerrygg stommen i metallen kant Mac Mini. Vänd Mac Mini över. Sätt tillbaka kablarna.
  4.
  Sätt på Mac Mini. Sätt i Mac installations skiva i facket. Följ menykommandon att formatera och installera Mac OS X på den nya hårddisken. Starta om Mac Mini när installationen är över.
  5.
  Anslut USB-kabeln i en extern USB-hårddisk till en USB-port på Mac Mini. Vänta tills ikonen för extern USB-hårddisk visas på skrivbordet.
  6.
  Dubbelklicka på ikonen för den extern USB-hårddisk. Kopiera alla filer och mappar som innehåller data som har kopierats till extern USB-hårddisk till den nya hårddisken ikon på skrivbordet.
  7.
  Vänta en kopia förloppsindikator visas, fyller i från vänster till höger och försvinner sedan. Dra ikonen för extern USB-hårddisk till papperskorgen. Ta bort USB externa hårddiskens USB-kabeln från USB-porten på Mac Mini.

  tips och varningar


 • Rör inte anslutningarna på baksidan av den nya hårddisken --- statisk elektricitet från dina fingrar kan skada enheten.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man fyller en Epson Stylus cx7450 svart bläckpatron

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en MacBook på PC Wireless
 • hur man installerar OS X på en primär SATA-enhet och OS 9 på en ny IDE-hårddisk
 • Hur fixar jag problem med en HP Deskjet f4240?
 • gör långsamma sätta i mer RAM-minne en dator ner?
 • hur man byter hårddisk för en Sony Vaio VGN-s46gp
 • hur man avmagnetisera en bärbar dator
 • hur man kan förbättra en flash-enhet
 • hur du tar bort en iMac sfär täcka
 • Hur felsöker jag en 3G-bredband dongel?
 • hur man reparera en DVD-läsare