Dator > hur man kan förbättra en flash-enhet

 • hur man kan förbättra en flash-enhet


 • Ett flashminne är en mycket användbar bit hårdvara. Sin lilla storlek, låga kostnader och ständigt ökande lagringskapaciteten gör det nödvändigt att människor i IT-branschen eller vanliga användare som helt enkelt gillar att få sina personuppgifter till hands. Som värderade eftersom det kan vara är det dock fortfarande bedrövligt undervärderade. En flash-enhet kan vara mycket mer än en enkel tumme-stora datalager. I själva verket kan det vara en komplett och fullfjädrad datormiljö i fickan. Med lite arbete kan du bära inte bara filer och mappar, men också flera operativsystem och hundratals av dina favoritprogram.

  Förbered Drive


  1.
  Sätt tummen köra in en Windows-dator. Det rekommenderas att din Flash innehåller 16 GB eller mer storate utrymme. En mindre enhet kommer säkert fungera, men det kommer begränsa antalet operativsystem och applikationer du kan installera.
  2.
  Kopiera alla dina data bort av flash-enhet på datorn . Nästa steg kommer att fullständigt utplåna allt på enheten.
  3.
  i "Min dator", högerklicka på din flash-enhet. Klicka på "Format".
  4.
  Kontrollera att "File System" är inställt på "FAT32. " Fördelning enhetens storlek kan förbli "Standard".
  5.
  Skriv in ett valfritt namn till "Volume Label"-fältet. Detta är vad din hårddisk kommer att visas som i "Min dator". Kontrollera inte "snabbformatering. "
  6.
  Klicka på "Start" och vänta medan datorn formaterar enheten. Du kan nu kopiera all data du tidigare tog bort tillbaka till enheten.

  Göra den startbar


  1.
  Hämta ett verktyg som kallas MultiBootISOs. exe från pendrive Linux (se Resurser). Detta är ett litet program som gör att skapa en multiboot omgivning mycket snabbt och enkelt.
  2.
  Ladda ISOs, även känd som skiva bilder av ditt favorit live operativsystem, skivor återvinning eller startbar verktyg. Det finns en lång lista över kandidater på sidan som nämns ovan. Du kan hitta fullt fungerande Linux-distributioner och kan även göra ett Windows Live ISO använder applikationer som BartPE.
  3.
  Dubbelklicka på MultiBootISOs. exe att köra programmet. Du behöver inte installera detta program för att köra den.
  4.
  Läs och acceptera licensavtalet och klicka "Nej" på frågan om en experimentell version. De viktigaste MultiBootISOs användargränssnittet kommer nu att ladda.
  5.
  Välj din enhet från rullgardinsmenyn som heter "Steg 1. " Välj den ISO du vill installera till flash-enheten från listan märkt "Steg 2".
  6.
  Bläddra till platsen av ISO och välja det. Klicka på "Öppna". Om du har laddat ner en annan version av ISO än nyttan förväntar sig, kan det visas inte i mappen när du bläddrar till det. Om så är fallet, skriver du helt enkelt de första bokstäverna i filen i "File Name"-fältet. När ISO dyker upp, tryck på nedåtpilen och markera den och klicka på "Öppna".
  7.
  Klicka på "Skapa" och verktyget kommer att installera en startmeny och ISO på din flash-enhet. Du kan nu starta och kör en fullständig operativsystem från flash-enheten. Om du vill installera fler än ett, kör verktyget igen. Det kommer att kopiera OS-filer till enheten och lägga till en ny post i startmenyn. När du startar enheten, väljer du bara vilken ISO du vill starta och det går.
  8.
  Starta om datorn. När tillverkaren startbilden visas den kommer att ha en lista i hörnet av skärmen med föremål i stil med: "Tryck F2 to enter setup" eller "Press F12 för startmenyn. " Denna lista kommer att variera beroende på tillverkare.
  9.
  Tryck på knappen noteras att öppna startmenyn. Välj din USB-enhet från listan och klicka på "Enter" för att starta enheten. Välj din OS och du är igång, från flash-enheten.

  Starta program från flashminnet


  1.
  Hämta en bärbar programstartare i linje av ASuite eller PortableApps Launcher. Dessa är gratis och tillgänglig på Internet. Dessa program kommer att lansera en meny från flash-enheten så att du kan organisera och öppna din bärbara tillämpningar.
  2.
  Hämta portabla tillämpningar från Internet. Dessa är också gratis och allmänt tillgänglig från många platser. Det är möjligt att ladda ner sviter som inkluderar både en raket och ett stort antal ansökningar från platser som PortableApps, WinPenPack eller LupoPenSuite. Du kan lätt hitta mediespelare, redaktörer foto, PC-verktyg felsökning, spel eller många andra typer program om du ser dig omkring.
  3.
  Kopiera nedladdade program i en mapp på din USB-sticka . Dessa behöver inte vara installerade och att de inte lämnar några data eller inställningar ansökan bakom på datorn du arbetar på. De kör bara rakt från flash-enheten. Hämta så många du vill, de är gratis, och du är bara begränsas av utrymmet på flash-enheten
  4
  Läs instruktionerna som följer med bärraketen valfrihet. . lägga till länkar till dina program på programlistan.
  5.
  Öppna programstartare från flash-enheten och dubbelklicka på det program du vill köra. Du kan nu bära hundratals ansökningar med dig vart du än går.

  Tips och varningar


 • Multi-BootISOs kan ladda ner ISO för dig om du väljer att ladda ISO knapp, du får snabbare nedladdningshastighet om du tycker det själv, dock.
 • Glöm inte att säkerhetskopiera dina data innan du formaterar flashminnet. Alla data kommer att förloras när formatet är klar.
 • Vissa äldre datorer kanske inte har BIOS-stöd för att starta upp en flash-enhet. Försöka att uppdatera till en nyare BIOS-version för att aktivera den här funktionen.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man ansluter en DJ-system till en dator

Relaterade artiklar


 • en flash-enhet och virus
 • hur man radera en öppen källkod hårddisk
 • hur man byter skärmen i en Dell Inspiron 3800
 • Hur du sätter en laptop till en dvr
 • hur man gör en print screen med kompakt bärbar dator
 • USB Power surge kommer inte att fungera
 • hur man gör en flyttbar disk startbar
 • hur du ställer in ett nätverk default äpple?
 • skillnaden mellan information och kommunikationsteknik
 • Lenovo r-61i funktioner