Dator > hur man byter en notebook bildskärm

 • hur man byter en notebook bildskärm


 • Byta en bärbar LCD-monitor innebär demontering av datorns bildskärm församling. Även om förfarandet kan vara långtråkig och mycket involverade, som ersätter en skadad LCD-skärm med en ny för att lösa den bärbara datorns skärm frågor och skapa klara och skarpa bilder. Några vanliga visa problem som observerats i bärbara datorer kan lösas genom att byta ut en eller flera komponenter i displayen församling, såsom strömriktare och bakgrundsbelysningen lampa. Problem som orsakas av LCD-panelen i sig, men kan bara repareras genom att den panelen.
  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Du ska aldrig plocka isär elektroniska komponenter med en levande strömkälla. Ta bort batteriet tillbaka och placera den bärbara datorn på en ren, jämn yta i ett väl upplyst område.
  2.
  Ta bort plastramen som gränsar till LCD-panelen, som kallas skärmen bezel. Beroende på vilken modell av din bärbara dator måste du ta bort 2-6 skruvar placerade längs ramen. Bänd loss små gummi flikar med en spetsig verktyg för att komma åt skruvarna. Förvara alla flikar och skruvar i en liten behållare.
  3.
  Lossa ramen. Lossa ramen från datorns baksida skal genom att föra in en platt verktyg, såsom en plast härskare, mellan karm och skärmen och luta linjal mot dig. När den är skild, håll motsatta sidor av ram och försiktigt dra bort den från skärmen. Du kan behöva ångra flera lås, till exempel klipp eller krokar, att lösgöra ram från den bärbara lock.
  4.
  Ta bort skruvarna från sidorna av LCD-panelen. Skärmen hålls på plats inne i ett metallskydd, fäst på baksidan skalet av den bärbara datorn. Släpp den bifogade filen genom att lossa skruvarna från sidorna om konsolen. Sätt ett finger på toppen av LCD skärmen för att förhindra att den hamnar på tangentbordet. När alla skruvar är borta, försiktigt luta skärmen och placera den på tangentbordet, med ryggen vänd uppåt.
  5.
  Koppla ur strömkabeln och videokabeln från LCD-panelen . Strömkabeln är ansluten till en liten styrelse --- omriktaren --- bifogas till nederkanten av skärmen. Koppla ur kabeln genom att dra på sin plast huvud. Sedan försiktigt bort den platta, band-liknande video kabeln som ansluter skärmen till moderkortet. Håll plast änden av kabeln och ta bort den från sin port på baksidan av skärmen.
  6.
  Lossa omriktaren från basen på LCD-panelen. Ta bort en eller flera skruvar, dra ur kabeln från LCD-skärmens bakgrundsbelysning lampan, och ta omriktaren. LCD-skärmen är nu helt fritt från den bärbara display församling.
  7.
  Ta upp LCD-skärmen från tangentbordet och flytta den till en sida. Ta med nära utbyte skärmen till arbetsområdet och skruva på omriktaren styrelsen till sin bas, precis som det var på den gamla skärmen. Sätt i omriktarens kabeln till belysningen lampan.
  8.
  Återanslut strömkabeln och videokabel. Justera skärmen till sin konsol i datorns skal, och fäst den ordentligt genom att sätta skruvarna igen. När LCD-panelen monteras, ersätta skärmen bezel och aktivera låsanordningar. Byt ut alla skruvar och flikar gummi.

  Tips och varningar


 • Försök inte att installera en inkompatibel skärm. Detta kommer att skada både den bärbara datorns skärm montering, och LCD-skärmen.
 • Demontering din bärbara dator kommer att ogiltigförklara garantin.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:skillnader mellan DDR2 och DDR3 för MacBook

Relaterade artiklar


 • hur man fixar min pc ljud
 • hur man använder ersättning patroner
 • hur till återvinna en förlorad fil nedladdning
 • hur man ändra storlek på en partition boot camp
 • hur du slår på trådlösa på en Toshiba Satellite
 • Varför går min bärbara dator skärm mörkt när jag använder batteriet?
 • Hur gör jag Hastighetskontroll överföring från hårddisk till hårddisk?
 • Lägga till en hårddisk till en dator från HP
 • hur man gör en katt 5 typ b-kabel
 • hur man spåra Diskdefragmenteraren i Vista