Dator > hur man byter cpu på en HP tx1000

 • hur man byter cpu på en HP tx1000


 • Uppgradera din Central Processing Unit, eller CPU, kommer att förbättra din tx1000 totala hastighet och prestanda. Processorn kommer att få information från datorns minne och sedan avkoda och bearbeta den information innan de återvänder resultaten av beräkningarna till datorn. Processorn är en av de mest interna komponenterna på den bärbara datorn, så ersätter den kunde ta över en timme

  Du behöver:.
  Philips skruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av tx1000 av och blädderblock det över så du tittar på undersidan, med framkanten mot dig. Tryck ut på två batterifästena och ta ut batteriet från den bärbara datorn.
  2.
  Bort de två skruvarna på vänster sida av stora platta närmast dig, och de två skruvarna på den vänstra sidan av panelen ovanför. Dra upp dessa paneler och ta bort dem.
  3.
  Dra upp plastfliken ligger på hårddisken, på vänster sida av den bärbara datorn. Dra upp för att ta bort hårddisken.
  4.
  Tryck ut hållarna som håller minnesmodulen, under den andra skivan som du tog bort. Dra minnesmodulen åt vänster för att ta bort den.
  5.
  Tryck på spärren på höger sida av den bärbara datorn och ta bort den optiska enheten.
  6.

  Leta fyra skruvar, nära mitten av den bärbara datorn, som har en bild av ett tangentbord bredvid dem, och ta bort dem. Ta bort de fyra skruvarna längs baksidan av den bärbara datorn, två till vänster om batteriet hålrum och två till höger. Ta bort de tre skruvarna på den lilla skåran i mitten av batteriet kaviteten. Slutligen, ta bort de fyra skruvarna längs fronten, två på höger sida, en på vänster sida och en på hårddisken hålighet.
  7.
  Demontera plastkåpan över den lilla skåran i mitten av batteriet urtaget. Dra upp två kablar där för att dra ur dem.
  8.
  Vänd på datorn och öppna den hela vägen.
  9.

  Dra upp på baksidan av tangentbordet för att lyfta upp den. Lyft upp plastbiten på kontakten mellan den bärbara datorn kabeln och styrkortet. Dra ut kabeln och ta bort tangentbordet.
  Tio.
  Vrid displayen medurs, ca 45 grader. Lyft upp de två ändarna av strömbrytarhöljet, som är den som sitter bakom där tangentbordet var. Ta bort strömbrytarskyddet.
  11.
  Vrid LCD tillbaka till sin normala position. Ta bort plastskyddet ligger över gångjärnet, precis under displayen. Skruva loss de två skruvarna under locket och dra ut LCD-kabeln från moderkortet.
  12.
  Dra skärmen rakt upp och ta bort den från den bärbara datorn.
  13 .
  Koppla ur kabeln på vänster sida av den bärbara datorn, under där tangentbordet brukade vara. Också koppla bort kabeln som ansluter styrplattan till moderkortet. Avlägsna de två skruvarna, en på vänster sida av den bärbara datorn och en i mitten.
  14.
  Dra upp den övre luckan och ta bort den från den bärbara datorn, avslöjar moderkortet.
  15.
  Avlägsna de tre skruvarna placerade på den vänstra halvan av framkanten på den bärbara datorn. Ta bort strömbrytaren lock och dra kabeln strömbrytaren till vänster för att dra ur kontakten. Ta bort brädan strömbrytaren och knapparna kraft från fallet.
  16.
  Koppla ur kabeln ligger bredvid ljud-portar på framsidan av den bärbara datorn. Om du har en ExpressCard-ansluten, trycka in den och sedan ta bort det från ExpressCard-facket.
  17.
  Lyft upp på moderkortet, hålla den i närheten av strömanslutning. När systemet är i 45-graders vinkel, dra bort utgöra basen. Vänd moderkortet över och placera den på bordet.
  Arton.
  Leta reda på CPU. Det är den största chip på bordet, som ligger nära mitten av moderkortet. Sätt in en platt skruvmejsel i låsskruven ligger precis bredvid processorn. Vrid skruvmejseln moturs ett halvt varv tills du hör ett klick.
  19.
  Lyft CPU rakt upp för att ta bort den.
  20.
  Sätt din nya processorn processorn uttag, anpassa guld triangeln på din CPU med präglade triangeln på processorn sockeln.
  21.
  Reverse resten av dessa riktningar att återmontera din tx1000.

  tips och varningar


 • Anteckna där varje skruv går, eftersom du kommer att behöva byta skruvarna i samma hål som de kom från.
 • Rör vid något metallföremål för att jorda dig själv innan du arbetar med alla datorer komponent. Statisk elektricitet kommer att förstöra din laptop.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du infogar kort i ett Sandisk MobileMate

Relaterade artiklar


 • Sony Vaio PCG-fx770k laptop information
 • fördelarna med digital skrivare över andra utskriftsenheter
 • Hur gör jag Hastighetskontroll överföring från hårddisk till hårddisk?
 • hur du ställer in en server SMTP
 • Hur konvertera skanna dokument till RTF-format
 • hur man köper en billig mini laptop
 • hur man byter gångjärnen på en Dell Inspiron
 • Hur tar jag bort en Windows-jobb xp skriva ut?
 • vad är syftet med en Ethernet-adapter?
 • hur man installerar en Xeon-processor