Dator > hur man använder en intern wifi-kort

 • hur man använder en intern wifi-kort


 • Din inre WiFi-kort, eller "nätverkskort" (NIC), gör att datorn kan ansluta till trådlösa nätverk utan någon extra hårdvara. Det interna kortet är inbyggt i datorn, och med det kan du ansluta till trådlösa nätverk även om du har någon kunskap om trådlösa nätverk protokoll eller förtrogenhet med mellan-eller avancerad dator protokoll
  1.
  Slå på din dator. Om du har ett internt WiFi-kort, ser du en trådlös ikon på skrivbordet område på din dator. På en PC, kommer denna ikon längst ner till höger på skrivbordet verktygsfältet och ser ut att vara en stationär datorskärm med en uppsättning av WiFi "strålar" eller "vågor" som kommer ut ur sidan. På en Mac med OS X, kommer den trådlösa ikonen visas på höger sida av övre verktygsfältet på skrivbordet område, alldeles intill volyminställning ikonen. Den trådlösa ikonen på en Mac ser ut att vara en uppsättning WiFi vågor rör sig uppåt.
  2.
  Klicka på den trådlösa ikonen antingen på botten verktygsfältet eller övre verktygsfältet för skrivbordet område, beroende på om du har en PC eller Mac, respektive.
  3.
  Vänta en liten stund för det trådlösa nätverket listan att sprida sig. När du klickar på ikonen ett tillgängligt trådlöst nätverk listan kommer att visas och börjar fylla med nätverk datorns interna WiFi-kort kan känna inom området. I Windows, kommer en hel skärm dyker upp för att visa dessa nät. Med din Mac dator bara en liten, diskret rullgardinsmenyn visas med trådlösa nätverk inom räckvidd.
  4.
  Klicka på namnet på det trådlösa nätverket du vill ansluta sig. Tänk på att ditt tillgängligt trådlöst nätverk listan visas nätverk som finns både offentliga (utan säkerhet) och privata (mot säkerhet). Om du försöker gå med i ett säkert nätverk behöver du ett lösenord. I Windows nätet förteckning ange vilka nätverk är skyddade med lösenord och vilka som inte. Beroende på vilken version av OS X på din Mac, kommer det antingen ingen sådan uppgift innan du klickar på ett trådlöst nätverk, eller så blir det ett litet hänglås ikon på de nät som är privata.
  5.

  Ange ett lösenord för ett privat nätverk när det efterfrågas. Du kommer också att behöva välja den typ av säkerhetskryptering som används i det privata nätverket, antingen "WPA" eller "WEP. "De allra flesta nätverk använder WPA säkerhetskryptering eftersom det är en nyare och överlägsen teknologi. Wi-Fi Alliance skapade WPA-protokollet som ett svar på flera allvarliga brister som påträffats i WEP, inklusive behovet av en enda delad nyckel bland alla användare. Om du är osäker på typ av kryptering eller lösenord, kontakta serveradministratören om möjligt och begära information. Annars går du tillbaka till lista över tillgängliga nätverk och försöka gå med i ett allmänt nätverk.
  6.
  Klicka på "OK" för att ansluta till nätverket. Vänta en stund innan ditt interna trådlösa kort för att kommunicera med nätverket och upprätta anslutningen.
  7.
  Starta webbläsaren och börja surfa på Internet via trådlös anslutning.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:huruvida Apple-skärmar och PC-bildskärmar

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en hårddisk från en Toshiba Satellite
 • Hur får jag tillbaka en Toshiba mk6034gax?
 • hur man upptäcker en kreativ ljudkort
 • specifikationerna för Toshiba Satellite P200 MR6 laptop
 • hur man kan jämföra datorer mini laptop
 • hur man optimerar en flash-enhet
 • vissa tangenter fungerar inte på Compaq Evo 610c
 • dubbel display tips
 • introduktion till datorns tangentbord
 • Ethernet tänds inte på westell 6100 modem