Dator > hur du uppgraderar bärbara processorer

 • hur du uppgraderar bärbara processorer


 • Bortsett från random access memory (RAM), uppgradering av en bärbar dator Central Processing Unit (CPU) ger störst effekt på den bärbara datorns prestanda. Tack vare sin vackra arkitektur, som ersätter en bärbar processor är en långt mer komplicerat än att byta processorn i en stationär dator. Vissa tillverkare design laptop på ett sådant sätt att det är nästan omöjligt att avveckla den bärbara datorn och uppgradera CPU. Se produktdokumentation eller besök tillverkarens webbplats för att avgöra om ersätta en bärbar dator processor kommer att vara värt besväret.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Nya processorn.
  Produktdokumentation.
  Rengöringsmedel.


  1.
  Uppdatera datorns BIOS. Tillverkare ut nyare BIOS-versioner med jämna mellanrum för att passa nyare och mer avancerade processorer. När du uppgraderar en processor och BIOS inte har stöd för det kommer datorn inte startar.
  2.
  Öppna LCD-panelen och avlägsna den lilla täcker fästs vid de två gångjärnen. Du kan behöva bända omfattar lösa på olika sätt, beroende på datormodellen. Luta LCD locket så långt tillbaka som möjligt för att göra plats för manövrering.
  3.
  Lossa och ta bort tangentbordet. Använd en liten spetsig verktyg för att trycka tillbaka låsflikar runt hela tangentbordet, eller ångra skruvar på undersidan av plast ramen runt tangentbordet, beroende på modell. Med alla släppts låsanordningar, sakta höja tangentbordet från sin position, se till att inte knäppa sin anslutningskablar. Vänd på panelen över och ångra en eller flera kablar som är anslutna till tangentbordet.
  4.
  Släpp displayen församling, bestående av LCD-panelen och dess skal, från basen på den bärbara datorn. Leta reda på och ångra skruvar intill gångjärnen att lossa skärmen församling. Innan du drar ut arrangemanget, koppla ur videokabeln och den trådlösa kabeln som går från skärmen församling till moderkortet. Med alla bilagor av, dra bort LCD-skärmen och dess skal från datorns bas.
  5.
  Bort eventuella optiska enheter, t. ex. CD-ROM-eller DVD-ROM-enheter. Tryck ner spärren eller ångra en enda skruv för att skjuta ut enheten. Sedan tar du bort panelen placeras över moderkortet, leta upp och ångra varje skruv, ett gem eller spärren innan manövrering av panelen lös. Om du drar och plast panelen sitter fortfarande den bärbara datorns chassi eller moderkortet, kan du skada den.
  6.
  Ta bort eventuella interna komponenter blockera tillgången till CPU slot på moderkortet . Du kan behöva demontera en eller flera komponenter, inklusive grafikkort, kylfläns och trådlöst kort, beroende på modell. Försiktigt demontera varje komponent genom att skruva den från basen eller trycka ut det ur kortplatsen. Släppa sin kabel och ta bort den.
  7.
  Ta bort processorn från CPU-plats. I de flesta modeller är det chip hålls på plats med en låsskruv eller låskolven, ångra den mekanism för att frigöra chip från kortplatsen. Försiktigt plocka upp chipet och ta bort den. Installera den uppgraderade processorn genom att orientera om detta och placera den försiktigt på plats. Aktivera lås för att hålla processorn på plats.
  8.
  Rengör interna komponenter med luft eller alkoholhaltiga lösningen innan montering den bärbara datorn. Sätt alla skruvar igen och anslut alla kablar innan du sätter fast det yttre skalet.

  Tips och varningar


 • Beställ en ny processor från en pålitlig leverantör. Se till att du får ett chip som är garanterade att få plats och är kompatibel med moderkortet.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du ställer in en variabel enhetsbeteckning för en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag hp 3600n drivrutinen?
 • hur du uppdaterar en bios i DOS
 • Hur snabba jag upp en Celeron-processor på en Dell Inspiron 2500?
 • hur kontrollerna av kylfläkten på en hp pavilion bärbar dator
 • hur du uppgraderar minnet på en iMac G4
 • Seagate hårddisk frågor
 • GeForce 8400 vs GeForce 6200
 • former av random access memory
 • hur du tar bort en Averatec av1020-ed1 tangentbord
 • hur till återvinna en extern hårddisk fel