Dator > felsökning en Dell laptop bildskärm

 • felsökning en Dell laptop bildskärm


 • Dell laptop monitor kan drabbas av ett antal gemensamma problem som plågar liknande skärmar. Den bärbara datorns bildskärm kan lida av felaktiga ljusstyrka, en frånkopplad inverter kabel med efterföljande bakgrundsbelysning fel eller frågor video orsakade av lösa LCD kabel. Du kan felsöka för och åtgärda alla dessa problem med hjälp av inget annat än en stjärnskruvmejsel och antingen en X-Acto kniv eller skruvmejsel. Du behöver inte innan datorn felsökning expertis

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  X-Acto kniv.
  Skruvmejsel.

  Ljusstyrka Felsökning


  1.
  Kontrollera att din dator är ansluten till en strömkälla och att batteriet är laddat. Om datorn inte får ström, kommer bildskärmen inte fungerar och ljusstyrkan justeringar kommer inte att vara möjligt.
  2.
  Kontrollera dina ljusstyrka. Om skärmens ljusstyrka vrids hela vägen ner till sin lägsta punkt, kommer den att visas som faktiskt skall stängas eftersom bildskärmen är så mörkt.
  3.
  Justera ljusstyrkan via ljusstyrketangenterna på toppen av den bärbara datorns tangentbord om det behövs. Dessa knappar kommer att ha vad som verkar vara små "solar" eller glödlampor med små linjer som strålar utåt som representerar ljusstrålar. Nyckeln design kan variera något beroende på den exakta Dells bärbara modell du använder.

  Power Säkerhetsföreskrifter


  1.
  Stäng av Dell laptop. Koppla bort den från strömkabeln. Se till att den inte är ansluten till en strömkälla.
  2.
  Flip Dell laptop över och ta bort batteriet som en säkerhetsåtgärd. Batteriet Stängningsanordningen finns under konturerna av batteriet på enhetens ovansida.
  3.
  Skjut denna mekanism för att frigöra batteriet.

  Mer Monitor Felsökning


  1.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka. Titta längs omkretsen pjäs som omger bildskärmen. Detta är ramen. Längs denna bezel, ett antal av kapsyler dölja skruvar. Använd en X-Acto kniv för att bända under och lossna på hylsorna. Du kanske också kunna åstadkomma detta med hjälp av ett enkelt alternativ som spetsen på en skruvmejsel.
  2.
  Ta bort skruvarna med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Bänd bort och ta bort lösa ramen.
  3.
  Kontrollera omriktaren kabeln. Denna svarta kabeln ligger i nedre mitten av Dells exponerade display och ligger ovanpå den gröna omriktaren styrelsen. Det bör ansluta till en socket på detta forum, men om det har blivit frånkopplad det kommer att göra att skärmen bakgrundsbelysning att misslyckas. Dra upp på ena sidan av omriktaren kabeln uttaget och skjut omriktaren kabeln tillbaka in Tryck ner för att låsa hylsan på plats igen.
  4.
  Avlägsna metall fästen på vardera sidan av skärmen genom att lossa skruvarna i varje konsol med din Phillips skruvmejsel. Dessa skruvar kommer inte att omfattas av plast.
  5.
  Skilj laptop bakre höljet från dess display genom att varsamt dra skärmen från den löst höljet. Detta kommer att avslöja LCD-kabeln som går från baksidan av skärmen ned i den bärbara datorn. Om denna kabel är lös från bit lim på den bärbara datorns bas, skjut tillbaka under limmet och se till att limmet fast på plats igen. Detta kommer att återställa videofunktion för din bildskärm.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du uppgraderar mitt grafikkort på mitt skrivbord gateway

Relaterade artiklar


 • hur du synkroniserar trådlöst bifogade filer
 • Hur vet jag det uppgraderingar tillgängliga för moderkortet i en dator?
 • GeForce 9800 GT vs GeForce 8800
 • problem med bärbara datorer
 • hur man klona en 360 hårddisk
 • historia mikroprocessor utveckling
 • hur man använder flera hårddiskar
 • hur reparera en misslyckad hårddisk
 • hur du uppgraderar minnet på en A105 Toshiba Satellite
 • Skillnaden mellan ATX & BTX-moderkort