Dator > felsökning av en laptop lcd bakgrundsbelysning

 • felsökning av en laptop lcd bakgrundsbelysning


 • En bärbar dator display församling består av LCD-panelen, bakgrundsbelysning lampa, en växelströmsgenerator styrelsen, "lock nära" switch och anslutningskablar. Bakgrundsbelysningen lampan i en bärbar LCD-skärmen är dess ljuskälla. Ljuset från lampan är jämnt fördelat över LCD-panelen genom flera tunna lager film för att visa bilder på skärmen. När bakgrundsbelysningen lampan inte fungerar, lider den bärbara datorns skärm kvalitet. Typiska symptom på en funktionsstörning bakgrundsbelysning är extrema dunklet, flimmer och låg surrande. I vissa fall kan skärmen lyser inte alls. Felsökning en bärbar dator bakgrundsbelysning lampa innebär att man kontrollerar för och lösa de vanligaste problemen, och sedan ersätta enheten vid behov
  1.
  Diagnostisera problemet på rätt sätt. Anslut den bärbara datorn med en extern bildskärm genom att koppla in VGA-kabeln till den bärbara datorns VGA-port. Om den externa bildskärmen fungerar bra, ligger problemet med den bärbara datorns skärm montering och inte dess grafikkort. Om den externa bildskärmen inte visa bilder, kan du behöva byta ut grafikkortet.
  2.
  Kolla "lock nära" omkopplare. Detta är en liten strömbrytare som aktiveras när den bärbara datorns lock öppnas, vilket resulterar i bakgrundsbelysningen tänds och visa bilder på skärmen. När locket är stängt, bär växla informationen till moderkortet och skärmen stängs av. Kontrollera om strömbrytaren är fast på "locket stängt läge. Se din produkt dokumentation för lokalisering av omkopplaren i displayen församling.
  3.
  Kontrollera omriktaren styrelsen, en liten rektangulär komponent ansluten till botten av LCD-panel, som ansvarar för att leverera ström till bakgrundsbelysningen lampan. Lossa skärmen bezel genom att lossa skruvarna för att få tillgång omriktaren. Koppla omriktarens kabeln från bakgrundsbelysningen lampan och ta bort den från skärmen montering. Anslut belysningen till ett fungerande inverter och kontrollera displayen. Om skärmen inte tänds även en fungerande inverter, måste du byta bakgrundsbelysningen lampan.
  4.
  Placera en ersättare lampa på tangentbordet. Anslut lampan genom att ansluta den till kabeln från omriktaren styrelsen. Ta inte bort lampan redan installerat. Ersättande lampa ska lysa när den är ansluten till omriktaren styrelsen. På denna punkt du har kontrollerat och löst eventuella problem med strömbrytaren och omriktaren, vilket innebär att displayen problemet orsakas av en funktionsstörning bakgrundsbelysning lampa.
  5.
  Ta bort den felaktiga bakgrundsbelysningen lampan installerats i displayen mötesfrihet, denna process kommer att vara olika för varje laptop modell. Se din produkt dokumentation för arkitektur i displayen montering och placering och orientering av lampan. Demontera lampan från LCD-panelen, ta bort gummilisterna från vardera änden och dra ur kablar.
  6.
  Montera den nya lampan. Montera den på panelen och montera displayen församling. Sätt omriktaren styrelsen till basen på skärmen och sätta på ramen igen. Aktivera låsning mekanismer, såsom krokar eller klipp som du kan ha ångrat att ta isär skärmen församling. Sätt alla skruvar igen.

  Tips och varningar


 • Lämna inte din bärbara dator isär. LCD-panelen är en känsliga komponenter och kan lätt bli förorenad.
 • Fäst inte oförenliga komponenter att förhindra skador på den bärbara datorn och komponenter. Se till att omriktaren styrelsen och bakgrundsbelysning lampa matchar din bärbara dator specifikationer.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:dubbel display tips

Relaterade artiklar


 • hur man byter processor i en HP Pavilion a1730n
 • hur man skall avgöra vad moderkortet har min dator
 • hur du uppgraderar datorns maskinvara
 • hur man öppnar en HP Compaq Presario 2200 2267ap
 • hur att överföra en jpeg till ett SD-kort
 • hur du ställer in din dator till en TV
 • hur man kalibrerar en laptop skärm
 • hur du återvinner en elektronisk krets styrelse
 • Inaktivera anti-aliasing för video drivrutiner
 • hur du justerar video inställningar i en Intel-grafikkort