Dator > felsökning av en Linksys Wireless pci nätverkskort

 • felsökning av en Linksys Wireless pci nätverkskort


 • En välkänd tillverkare av nätverksenheter, tillverkar Linksys trådlösa och trådbundna nätverk adaptrar för stationära datorer och bärbara datorer. Trådlös PCI-adapter ingår WMP11 eller trådlös B PCI Adapter, det WMP54G eller Wireless G PCI Adapter och WNP300N eller Wireless N PCI Adapter. Innan felsökning din Linksys trådlösa PCI nätverkskort, testa din trådlösa Internet-anslutning via en annan dator eller enhet för att eliminera din Internetleverantör eller routern som problemet

  Du behöver:.
  Liten Phillips skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.

  Uppdatera drivrutiner


  1.
  Kontrollera Windows Hardware Compatibility List för ditt operativsystem för att säkerställa att adaptern modell du egna verk med operativsystemet. Ladda ner och installera en kompatibel drivrutin för ditt operativsystem om det är förenligt (se "resurser").
  2.
  Kontrollera Linksys systemkrav för din adapter för att datorn uppfyller eller överskrider dem.
  3.
  Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen". Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen i Windows XP eller Windows Vista eller "Visa alla Kontrollpanelen poster" i nedre högra hörnet i Windows 7.
  4.
  Dubbelklicka på "System". Klicka på fliken "Maskinvara" i Windows XP.
  5.
  Klicka på "Enhetshanteraren" i den vänstra kolumnen i Windows 7 eller Windows Vista. Klicka på "Enhetshanteraren"-knappen i Windows XP.
  6.
  Hitta och dubbelklicka på "Network adapters" kategori. Undersök notering och leta efter några symboler som indikerar fel, till exempel ett rött "X" eller ett gult utropstecken.
  7.
  Dubbelklicka på Linksys trådlösa PCI nätverkskort. Läs informationen som visas under "Enhetsstatus" och följ alla instruktioner eller information som ges här. Fortsätt om "Enhetsstatus" visar att kortet fungerar.
  8.
  Klicka på fliken "Drivrutin". Klicka på "Uppdatera". Låt Windows söka på nätet och att installera för alla uppdaterade drivrutiner. Starta om datorn.

  Sätter i kortet


  1.
  Stäng av datorn. Ta bort alla kablar och enheter från datorn. Skruva den trådlösa antennen, och anteckna kortets placering.
  2.
  Ta bort den vänstra sidopanelen mot fronten av datorn genom att lossa skruvarna eller manipulera lås.
  3.
  Leta reda på ditt Linksys PCI nätverkskortet.
  4.
  Fäst antistatiskt armband runt handleden, och bifoga bilden till ett metallföremål.
  5.
  Skruva av luckan skruven, lyft sedan ut kortet ur sin PCI-kortplats. Undersök guld stiften längst ned på kortet för några tecken på skador. Byt ut kortet om stiften är skadade. Fortsätt om stiften ser oskadad.
  6.
  Undersök ditt moderkort för en annan, ledig PCI-plats. Skruva av luckan skruv för den andra PCI-plats, ta sedan bort luckan. Fortsätt med nästa steg med hjälp av ursprungliga kortplats, om du inte har ytterligare en tom PCI-kortplats.
  7.
  Rada upp Linksys kortets guld stift med PCI-plats. Rikta trådlösa antennuttag mot utsidan av målet.
  8.
  Sätt in kortet i kortplatsen. Tryck nedåt tills du hör ett klick eller ett kick. Ta ut kortet och sätter tillbaka den om du känner motstånd när du sätter in kortet.
  9.
  Fäst kortet med luckan skruven. Placera luckan i den ursprungliga luckan position om du installerar i en andra plats, fäst den med ytterligare luckan skruv.
  10.
  Ta bort antistatiskt armband. Sätt tillbaka sidopanelen och säkra den genom att skruva i skruvar eller manipulera lås. Sätt tillbaka all kringutrustning och kablar. Skruva i den trådlösa antennen, starta sedan om datorn.

  Avinstallera och installera om drivrutinerna


  1.
  Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen". Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen i Windows XP eller Vista eller "Visa alla Kontrollpanelen poster" i nedre högra hörnet i Windows 7.
  2.
  Dubbelklicka på "System. "Klicka på fliken" Maskinvara "i Windows XP.
  3.
  Klicka på" Enhetshanteraren "i den vänstra kolumnen i Windows 7 eller Windows Vista. Klicka på" Enhetshanteraren "-knappen i Windows XP.
  4.
  Hitta och dubbelklicka på "Network adapters" kategori.
  5.
  Dubbelklicka på Linksys trådlösa PCI-nätverkskort adaptern.
  6.
  Klicka på fliken "Drivrutin". Klicka på "Avinstallera. " Bekräfta att du vill avinstallera drivrutinen, följ sedan anvisningarna på skärmen för att ta bort drivrutiner och att starta om datorn.
  7.
  Låt Windows upptäcka din Linksys PCI-kort när du återvänder till skrivbordet. Sätt förarens installationsskivan när du blir tillfrågad eller dubbelklicka på förarna installationsfilen om du hämtade en tidigare.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur länge åt gången kan du köra en extern hårddisk?

Relaterade artiklar


 • felsökning av en usb misslyckande efter uppstarten på en Mac
 • hur du tar bort en Intel CPU fläkt
 • vad är en dator torn enhet?
 • Jag kan inte ansluta till en trådlös skrivare
 • hur mycket RAM behöver jag för en MacBook?
 • laptop delar förklaras
 • hur man fyller en HP 51645A
 • hur reparera en hårddisk som är att klicka för att hämta filer
 • hur mycket minne som kan åtgärdas med en 32-bitars chip?
 • hur man gör ett USB-minne U3-kompatibla