Dator > tecken på en dålig dator fläkt

 • tecken på en dålig dator fläkt


 • Med så mycket som pågår inuti en dator fall, datorfläktar är en viktig beståndsdel för att säkerställa att maskinen fortfarande fungera väl. . Komponenter värma upp snabbt i en dator torn, och en rad av fläktar och diverse andra kylsystem som är det enda att maskinen överhettas och så småningom funktionsstörningar. När en fläkt blir fel, det ofta uppvisar tecken på att göra det tydligt för användaren att något är fel.

  Buller datorfläktar är avsedda att köras tyst i bakgrunden, så att de kan utföra sina arbetsuppgifter utan att ge mycket av en störning till användaren. När en fläkt blir fel, kommer den att börja ibland verkar mer högljutt, antingen med ett rasslande ljud eller ett hörbart brum. Dessa ljud inte nödvändigtvis betyda att fläkten inte fungerar. Möjligen är det ljudet av något som har fastnat i fläkten eller att fläkten har lossnat. Flytta datorn till en professionell är den bästa åtgärden tillfället ett fan blir bullrigare. Det är också viktigt att notera att fansen är vanligen konstruerade för att fungera med mer intensitet när en dator startar upp eller stängs av. Fler hörbara ljud från fläktarna förväntas i dessa fall.

  Överhettning

  En fläkt främsta uppgift är att se till att en dators komponenter inte överhettas under användning, vilket kan resultera i permanent skada på maskinen. När en fläkt går sönder, fungerar datorns prestanda ofta som det mest talande tecknet. Överhettning datorer uppvisar flera symptom, det vanligaste som är en förlust av funktion genom upprepade fryser eller låser sig. Andra tecken är allmänna meddelanden skydd misslyckande och en funktionsstörning hårddisk som så småningom leder till "blue screen of death", den term som ges till ett felmeddelande signalerar en större hårdvarufel. Om användare öppnar datorns hölje och dessa avtar och överhettning är den troligaste problemet och den felaktiga fläkten behöver ersättas.

  Felmeddelanden

  Vissa nyare datorer är utrustade med system som kan upptäcka en felaktig fläkt innan det når punkten för att låta som en jetmotor. Dessa datorer ger ut varningsmeddelanden som "CPU 1 fläktfel" eller "Fläkt misslyckande", tillsammans med ett meddelande om att datorn kommer att stängas av om problemet inte tas upp i en minut. Dessa meddelanden utlöses av misslyckandet med fansen själva, så att användare kan veta direkt om produkterna är felaktiga. I detta fall tar maskinen till en professionell är det bästa beslutet om användaren inte vet hur man säkert och effektivt ersätta fansen sig själv.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:felsökning av en usb misslyckande efter uppstarten på en Mac

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Lexmark X2470 kopiator
 • hur du tar bort en hårddisk på en Acer Aspire 1690
 • hur man ansluter en DVD-spelare till en datorskärm
 • hur man använder en trådlös mus rulla boll
 • Vad kan du kopiera med ett hopp enhet?
 • hur du krypterar USB-minnen
 • hur du uppgraderar CPU för en Dell 9300 laptop
 • hur man mäter SD-kortet skrivhastighet
 • Hur jämför jag SD?
 • Återskapa data från en bärbar dator hdd