Dator > hur man byter en notebook-processor

 • hur man byter en notebook-processor


 • Bland de komponenter som har störst påverkan på en bärbar dator prestanda är dess minne (RAM) och processor (CPU). Förutsatt bärbara datorns processor är uppdateras, kan du byta ut befintliga processor med en nyare och mer kraftfull processor för snabbare prestanda. Beroende på tillverkare och modell, uppgradera CPU kan vara ganska lätt för vissa bärbara datorer, och väldigt engagerade för andra. Innan stirrande, se din produkt dokumentation för att förstå arkitekturen av din dator, och lära av många tillverkare rekommenderade procedurer. Se till att byta processorn är kompatibel och garanteras för att passa i den bärbara datorns CPU slot

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Alkohol rengöringsmedel.


  1.
  Uppdatera BIOS (Basic Input Output inställningar). En nyare BIOS-version kommer troligen att ha stöd för den nya processorn. Om du installerar en ny processor och BIOS inte känner igen det, täcker din bärbara dator startar inte.
  2.
  Ångra gångjärnet. Öppna LCD locket så långt tillbaka som möjligt, och ta bort plastskydden fästs vid de två gångjärnen på vardera sidan. Använd en flat spets genomföra för att manövrera täcker och dra bort dem från gångjärnen.
  3.
  Skruva loss tangentbordet. Ta bort skruvarna som tangentbordet panelen till basen, och ångra låsning mekanismer, såsom krokar, clips, lås eller flikar. Med skruvar och lås släpptes, höja tangentbordet långsamt och dra ur dess anslutningskabel. Dra inte i kabeln, håll plast församlingen vid slutet av kabeln och dra
  4
  loss displayen församling --- locket med LCD-skärmen och dess yttre. . skal. Ta bort skruvarna från basen och runt gångjärnen att demontera locket. Koppla ur kablarna till displayen montering, inklusive video kabel och den trådlösa kabeln. Skilj församling från basen, och ta bort den bärbara CD-eller DVD-enhet (om det finns någon) genom att trycka sin spärren och skjuta eller dra ut den.
  5.
  Ta bort panelen under moderkortet. Se till att du har ångrat alla skruvar och klipp innan du drar på panelen, om det fortfarande fastnat i den bärbara datorns chassi eller till moderkortet, kan du bryta den. När panelen är avstängd, kommer du att se nakna moderkort med interna komponenter fäst vid den.
  6.
  Ta ut grafikkortet och kylflänsen, att få tillgång till CPU-plats. Ta bort två eller flera små skruvar för att montera komponenterna. Du kommer att se processorn i CPU-plats, som hålls på plats med en låsskruv eller bar.
  7.
  Demontera den gamla CPU. Vrid låsskruven eller höja ribban för att frigöra CPU. Plocka upp det och hålla sig till en sida, installera den nya processorn genom att rikta in chip och släppa den på plats. Håll chip stadigt genom att aktivera låset.
  8.
  Rengör kylflänsen. Använd en alkohol-lösning för att befria den del av smuts och avlagringar. Använd en mjuk trasa för att rengöra komponenter ordentligt och sätt tillbaka den till den bärbara datorn. Återmontera datorn genom att montera grafikkortet och kopplar displayen församling.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband när du demontera elektroniska komponenter. Detta förhindrar skador på interna enheter.
 • inte försöker installera en som inte stöds CPU.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man fyller en Lexmark 35

Relaterade artiklar


 • hur man styr markören på en bärbar dator
 • hur du aktiverar en digital CD Samsung TS-h552l förare
 • vad är en IEEE 1394-adapter?
 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop
 • Felsökning av en HP Deskjet d4160
 • hur man installerar en extern grafikkort med intern video
 • hur man kan övervaka den lagliga användningen av Internet
 • hur man byter en mikroprocessor
 • hur man klona en 360 hårddisk
 • hur man använder en Logitech spelkontroll på The Witcher