Dator > hur man återanvända en korrupt SATA-hårddisk

 • hur man återanvända en korrupt SATA-hårddisk


 • En korrupt SATA (Serial ATA) hårddisk gör innehållet oanvändbart och dyrt att återhämta sig om man inte har tillgång till data återvinning /enhet korruption programvara. Återanvända ett korrupt SATA-hårddisk kräver att formatera den som om det bara var läggs till datorn. Förfarandet är enkelt på grund av formateringen program som medföljer datorn operativsystem och förinstallerade. SATA-enheten kommer att fungera som om den aldrig hade varit skadad när den har formaterats

  PC Formatering


  1.
  Gå till "Start" och sedan "Kontrollpanelen" på skrivbordet i Windows Vista. Dubbelklicka på "Administrationsverktyg"-ikonen i fönstret som visas. Dubbelklicka på "Computer Management"-ikonen i nästa fönster som visas.
  2.
  Klicka på "Storage"-ikonen i den vänstra kolumnen bort det nya fönstret som visas. Klicka på "Diskhantering"-ikonen till höger om "Storage". Klicka en gång på SATA-enheten i listan med alternativ som visas i ett nytt fönster.
  3.
  Gå till botten av skärmen. Högerklicka i kolumnen lista information om den skadade SATA-hårddisk. Välj "Ny enkel volym" från popup-fönster.
  4.
  Klicka på "Nästa"-knappen på den första skärmen i enkel volym guiden program som visas. Klicka på "Up" pilen bredvid "enkel volym storlek i MB" innan siffrorna upphör ökar. Klicka på knappen "Nästa".
  5.
  Tilldela en enhet nummer från "Tilldela följande enhet nummer" rullgardinsmenyn --- med samma enhet nummer som SATA-enheten hade ursprungligen kommer undvika förvirring. Klicka på knappen "Nästa".
  6.
  Lämna inställningarna på den nya sidan som visas som den är, men avmarkera "Utför en snabbformatering" kryssrutan. Klicka på knappen "Nästa".
  7.
  Klicka på "Avsluta"-knappen på den nya sidan som visas. Vänta som skärmen som listar alla hårddiskarna igen och "Formatering" längst ned på skärmen.
  8.
  Stäng de öppna fönstren när text visas om att formatering görs genom att klicka på den röda "X"-knapparna i övre högra hörnet. Starta om datorn.

  Mac Formatering


  1.
  Dubbelklicka på ikonen för den Skivverktyg program som medföljer Mac OS X operativsystem att starta den --- Skivverktyg programmet finns inne i "Verktyg" mapp som finns inne i "Program"-mappen inne i de största hårddisken.
  2.
  Klicka en gång på ikonen för den SATA-enheten i den vänstra kolumnen i Skivverktyg programmet. Välj "Radera" fliken högst upp i programmet.
  3.
  Byt namn på SATA-enheten i "Namn" kolumnvärde under "Radera"-fliken eller lämna den ensam.
  4.
  Välj "Mac OS Extended (journalförd)" från "Format" i rullgardinsmenyn i mitten av fönstret. Klicka på "Radera" knappen längst ned till höger i fönstret.
  5.
  Klicka på "Radera"-knappen på pop-up fönster för bekräftelse.
  6.
  Vänta som textrader bläddra upp insidan av mitten av fönstret. Avsluta Skivverktyg programmet när textraderna upphöra rullning.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur tar jag bort & format ett U3 Cruzer?

Relaterade artiklar


 • Vilka är Compaq funktionstangenterna?
 • hur man slår på datorn med tangentbordet
 • min cpu fläkt kommer inte att köra
 • hur till återvinna utplånat Läsa filer
 • Så ställer du in kombinationen på ett Kensington-lås
 • hur man skriver ut på en DVD-R
 • hur kontrollerna av strömförbrukningen på en dator
 • hur man återställer en frusen MacBook Air
 • hur man fyller en Epson to422
 • Hur fixar jag problem med en HP Deskjet f4240?