Dator > hur man använder ett USB-tangentbord som en MIDI-enhet i OS X

 • hur man använder ett USB-tangentbord som en MIDI-enhet i OS X


 • En MIDI-controller är en enhet som låter dig anteckningar programmet musik digitalt till en enhet från en annan. Till exempel, om du ansluter en MIDI-keyboard till din dator, kan du skicka anteckningar till digital musik programvara helt enkelt genom att spela på tangenterna. Använda officiell Apple-program i Mac OS X kan du använda din vanliga USB-tangentbord som en MIDI-controller, och spela musik utan att behöva ansluta en extern instrument av något slag

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  Platt skruvmejsel.

  med GarageBand


  1.
  Skapa en programvara spår i ditt GarageBand-fönstret. Klicka på "Spår" på menyraden (högst upp på skärmen) och välj "Nytt spår" från rullgardinsmenyn. Klicka på "programvaruinstrument" och klicka "OK". Välj ett instrument som genom att dubbelklicka på spårets titel i den vänstra kolumnen och välja ett instrument på den högra sidan av fönstret.
  2.
  Klicka på "Window" på menyn bar (högst upp på skärmen) och välj "Tangentbordsklaviatur" från rullgardinsmenyn. En virtuell klaviatur visas på skärmen. GarageBand levereras som standard med Mac OS X 10. 5 och 10. 6, och är en del av Apples iLife-programvara serien. . . Med denna programvara kan du skapa musik med inget annat än din ansluten Apple-tangentbordet
  3
  Tryck på "X" knappen för att höja oktav, tryck på "Z"-knappen för att sänka oktaven. Ert hem nycklar (som börjar med A) fungerar som tangenter på en klaviatur, så att "ASDFGH" blir "CDEFGA", och tangenterna i raden ovanför fungera som din vassa nycklar. Genom att höja och sänka oktaver, kan du navigera från låg till hög nycklar.
  4.
  Spela på tangenterna på tangentbordet för att skapa originalmusik. För att spela in din komposition, klicka på "Record"-knappen längst ned i ditt GarageBand-fönstret och börja spela.

  Hjälp av Logic Pro 8 eller 9


  1.
  Skapa ett spår i din logik Ordna fönster (den viktigaste mjukvaran fönster). Klicka på "Spåra" på fönstret Arrange menyraden, som visas högst upp i fönstret, men inte på toppen av skärmen och välj "Nytt spår" från rullgardinsmenyn. När du uppmanas att välja ett spår typ, välj "INST", en grundläggande MIDI-spår. Precis som GarageBand, Logic är en officiell Apple musik-redigeringsprogram (dock mycket mer på den professionella sidan än GarageBand) som gör att du kan använda ditt USB-tangentbord som ett MIDI-controller.
  2.
  Klicka på "Fönster" i huvudmenyn längst upp på skärmen och välj "Mixer" från rullgardinsmenyn. Leta upp din spår på mixern (motsvarande det spårnummer som du skapade i fönstret Arrange) och klicka på den tomma rutan precis under "Input" rubrik. Därifrån väljer du en programvara synthesizer från listan för att tilldela en sund inställning till din MIDI-controller.
  3.
  Tryck på "Caps Lock" på tangentbordet för att komma till Logic Caps Lock Tangentbord, en miniatyr musik tangentbord som visas på skärmen tillsammans med en bild av dator nycklar som motsvarar de virtuella musikknapparna. Till exempel kommer du att se en bokstaven "A" på toppen av det virtuella tangentbordet är "C" tangenten, så att du vet att om du trycker på "A"-tangenten på ditt USB-tangentbord, kommer den att spela i tonarten C. Följ diagrammet för att skapa ursprungliga musik, införliva anteckningar och ändra hastighet.
  4.
  Spela på tangenterna på tangentbordet för att skapa originalmusik. För att spela in din komposition, klicka på "Record"-knappen längst ned i din logik fönster och börja spela.

  Tips och varningar


 • Om du för närvarande inte har GarageBand eller Logic installerat på din Mac kan du ladda ner en tredje part, Mac-kompatibla tangentbord MIDI-program och använda den på samma sätt. Exempel belastar's Mouse Keyboard, MidiKeys och Virtual MIDI Keyboard (se Resurser).

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du uppgraderar Mac mini minne till 2GB

Relaterade artiklar


 • hur reparera hårddisken index när chkdsk kan inte
 • hur du tar bort kylare från processorn
 • hur man byter en laptop lcd
 • Hur man testar LCD omriktarens effekt
 • hur man öppnar upp hp57 patronen
 • vad betyder det gula ljuset betyder på min Acer TravelMate laptop?
 • hur man kan minska processor temperatur
 • felsökning av en Logitech VX Revolution
 • hur man demonterar en Logitech trackball
 • Lexmark x646 fax frågor