Dator > hur du lägger till RAM-minne till en PC

 • hur du lägger till RAM-minne till en PC


 • En av de mest kostnadseffektiva sätten att förlänga den praktiska livslängden för en dator är att öka mängden RAM-minne den har. Att göra det är väldigt enkelt i alla datorer som gjorts sedan omkring 2000. Såvitt hur mycket RAM du behöver: Om du använder ett 32-bitars operativsystem, mer än 4 GB går till spillo. För de flesta hemdatorer, såvida du gör videoredigering eller komplex grafik arbete, är 8GB en rimlig gräns. Om datorn har minst 2 GB RAM, är en uppgradering troligen i syfte

  Du behöver:
  Skruvmejsel, beroende på chassit.
  Burk med tryckluft.


  1.
  Bestäm vilken typ av RAM-minne du behöver. Det enklaste sättet att göra detta är att titta på datorns manual (eller moderkortet manual, om du har det). Om du inte har manualen, sök efter fabrikat och modellnummer för din dator för att hitta den manuella online. Handboken kommer ange vilken typ av RAM och hastighet du behöver.
  2.
  Köpa den typ av RAM-minne din dator kan använda. Bry dig inte om att köpa snabbare RAM än din dator kan använda, datorn bara kommer att köra det på den gamla hastighet. När du är osäker, köpa exakt RAM moderkortet anger.
  3.
  Jorda dig själv genom att röra vid en bit metall som inte är del av din dator, och stänger av din dator. Lämna den ansluten på överspänningsskydd. Detta är inte att skydda dig (även om det kommer). . Det är att hålla eventuell statisk elektricitet du kan ha samlats från att fullgöra på ett moderkort komponent och bränna ut det
  4
  Öppna Vid datorn, följa instruktionerna i manualen, och leta efter RAM-slots. De är oftast i närheten av centralenheten, och har långa parallella rader. RAM-slots är bara ca 4 inches lång, och de flesta datorer kommer att ha två eller fyra RAM slots. De kommer också att vara tydligt markerade i datorns handbok eller manual för moderkortet.
  5.
  Blås damm från RAM slots med en burk med tryckluft.

  6.
  Tryck ned plasten spakarna i ändarna på varje RAM slot. De är utformade för att pressa ut och ner, så de öppnar upp ett större utrymme för RAM att gå i, när det är sitter ordentligt, kommer de pop på plats och säkra RAM. .
  7
  Sätt RAM i facket genom att skjuta in det så att guldet kontaktpunkterna passar in i facket-anpassa den inre skåran mot ena änden av RAM över en stam i RAM slot. När det är uppradade, tryck ner den ordentligt och försiktigt-Don't kraft den, tryck med fast tryck, tills de två spakarna du öppnade upp i föregående steg snäpper på plats för att hålla RAM i. Upprepa för varje RAM-modul du lägger i. När RAM sitter i kortplatsen ordentligt, det höll i ganska ordentligt och kommer inte att vicka när du sätter fingrarna på den.
  8.
  Sätt på datorn och titta i början av stöveln upp processen. Den startskärmen talar om hur mycket RAM datorn har. Om detta inte motsvarar vad du förväntar dig, stänger av datorn genom att jorda dig, och kontrollera att att det RAM sitter ordentligt.
  9.
  Sätt tillbaka locket på din dator, när RAM visar upp ordentligt på system stöveln

  tips och varningar


 • Äldre RAM kom i form av enskilda Inline Memory Modules -. Dessa är mycket likt DIMM, men har två skårorna på kontakter, och måste gled in på en 30 graders vinkel mot moderkortet, sedan roteras till vinkelrätt. De måste också installeras i par. Mycket få datorer som gjorts tidigare runt 2000 använda SIMM något mer, så detta är mer av en historisk översikt.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur storleksändra bilder för utskrift

Relaterade artiklar


 • hur man skriver data till ett SD-minneskort med digitala bilder
 • hur du uppgraderar hårddisken på en m15x
 • Hur man återskapar en hårddiskfel
 • hur du formaterar en ledigt
 • hur man fixar linjer laserskrivare
 • Hur startar jag en laptop?
 • Var finns drivrutiner för Windows XP lagras?
 • sätt att mod din Toshiba laptop
 • Xeon-processor vs quad core
 • hur man köper billiga DDR2 RAM