Dator > hur du kan uppgradera min dell dimenson 8100 moderkort

 • hur du kan uppgradera min dell dimenson 8100 moderkort


 • Moderkortet på Dell Dimension 8100 är den elektroniska komponent där alla externa portar och interna enheter är direkt anslutna. Det är det som gör hårdvaran fungera. En gammal moderkort kan ersättas med en ny, vilket gör att datorn kan konfigureras med bättre hårdvara, såsom uppdaterade grafikkort, ljudkort och andra enheter. Att byta ut moderkortet på de flesta datorer, kommer du mycket nära att helt isärtagning dem, men på Dimension 8100, du bara måste ta bort några objekt och du kan manövrera ut den ur datorn.

  Du behöver:.
  stjärnskruvmejsel


  1
  Starta om datorn och trycker på "F2" tangenten när Dell-logotypen visas på skärmen för att komma in. systemets BIOS. Gå till huvudfönstret och skriva ner all information. När du är klar, avsluta System BIOS och stäng av datorn.
  2.
  Koppla ur alla kablar och komponenter är anslutna till datorn och flytta den till en öppen arbetsyta.

  3.
  Leta reda på datorns spärrknappen längst ned till vänster på frontpanelen. Tryck på spärrknappen och lyft den vänstra sidan av datorn. Lägg öppna datorn på dess högra sida så att de inre komponenterna är utsatta för.
  4.
  Leta expansionskortet området strax innanför den bakre väggen. Koppla bort alla kablar som installerats expansionskort på moderkortet. Utdrag skruvarna på alla installerade kort och dra korten rakt ut av sina kontakter. Anteckna där varje komponents ansluter på moderkortet för enklare montering och sedan koppla alla kablar.
  5.
  Leta reda på plast kylfläkten vant på den bakre väggen i datorn. Tryck på de två flikarna på toppen av fläkten kåpan nedåt och lyft sedan kåpan ur datorn. Kylfläkten, kylfläns och processor är under fläkten svepning. Tryck på plast frigöringsfliken på sidan av kylfläkten och lyft ut fläkten ur datorn. Använd en skruvmejsel för att trycka ner vikta delar av klipp på vardera sidan av kylflänsen och sedan ta bort klippen. Lyft kylflänsen rakt ut från datorn. Processorn är nu utsätts för. Höj processorn frigöringsspaken och lyfta processorn dess kontakt.
  6.
  Leta reda på stora moderkortet fästskruv i mitten av moderkortet och dra ut den. Nu moderkortet kan tas bort. Skjut moderkortet mot datorns framsida för att frigöra det och sedan manövrera förbi enheterna att ta bort det från datorn. Leta knappbatteri (uppkallad efter sin mynt form) på moderkortet och ta bort den med fingrarna. En metallföremål kan skada batteriet. När knappcellsbatteriet tas bort, överför den till den nya moderkortet och se till att "+"-tecknet ansikten uppåt.
  7.
  Leta reda på minnesmodulerna på moderkortet. För att ta bort en modul, sprida klipp på var sida om en modul och dra den rakt ut ur dess kontakt och överföra den till det nya moderkortet.
  8.
  Manöver ersätta moderkortet runt enheter och i datorn utan att böja eller vrida det och sätter i moderkortet monteringsskruven att säkra den.
  9.
  byta ut processorn genom att rikta in "pin-1" (markerad med en triangel) på processorn med PIN-1 hörnet av kontakten. Tryck processorn ner så att det är i jämnhöjd med kontakten och lägre processorn släppa spaken för att låsa enheten på plats. Placera kylflänsen ovanpå processorn och byta ut hållaren klipp på sidorna av kylflänsen. För att låsa klippen på plats, tryck ner på gångjärnssidan av dem så att de passar över kanten på processorn kontakten. Byt ut fläkten och knäpp fläkten slöja på plats på toppen.
  10.
  tillbaka expansionskort och lås dem på plats med tillhörande skruvar.
  11.
  Lokalisera jumprar (små tryckknappar som möjliggöra lösenord och enhetskonfiguration) nära knappbatteri på moderkortet och ställer in dem precis som de var inställda på det gamla moderkortet.
  12.
  Anslut alla kablar från enheterna till sina respektive kontakter på moderkortet och montera datorn.

  Återställa System BIOS


  1.
  Starta datorn och tryck på "F2" tangenten när Dell-logotypen visas på skärmen för att ange systemets BIOS. Om din nya moderkort levererades med en mjukvara skiva, du behöver den för att uppgradera systemets BIOS. Gå till nästa steg att göra det.
  2.
  Ställ Boot Sequence så att datorn startar från skivan enheten och starta om datorn. Följ anvisningarna från programtillverkaren installationsguiden att uppgradera systemet BIOS och starta om datorn.
  3.
  Ange System BIOS igen och transkribera de värden du skrev ned till huvudskärmen. Var noga med att korrekt ställa in tid och datum.
  4.
  Ställ startordningen till standardvärdena. Datorn är klar för användning. När du startar om systemet, startar datorn som vanligt.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du ansluter ide DVD-brännare till IDE pci RAID Card

Relaterade artiklar


 • Intel Dual Core t2390 vs t5750
 • hur man optimerar en flash-enhet
 • hur man kopierar en startbar diskett till en CD
 • IBM vs bärbara Macintosh-datorer
 • hur man ändra storlek på en partition boot camp
 • Hur konvertera extern hårddisk till NAS
 • hur man kan återställa min laptop hårddisk
 • hur man återställer minnesmoduler
 • videolagring alternativ
 • hur man kan styra en muspekare med ett tangentbord