Dator > hur du ansluter ide DVD-brännare till IDE pci RAID Card

 • hur du ansluter ide DVD-brännare till IDE pci RAID Card


 • Lägga till en DVD-brännare till ett system kan du använda den utökade lagringsmöjligheter av DVD-teknik. En intern enhet är lättillgänglig, och en som använder IDE-teknik har fördelen av en grund i mogen teknik som har stöd i alla operativsystem tillgänglig från Linux till Windows 7. Om du har en IDE PCI RAID-kort finns tillgängliga, kan du ange anslutning krävs för att köra en IDE DVD-brännare. Även om DVD-brännare inte kan fungera som en del i en RAID-Array, kan du köra RAID-kort utan egentlig RAID-konfiguration, så att du kan använda DVD-enheten via kort utan att gratis moderkort slots.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . PC skruvarna.
  IDE-kabel.


  1.
  Slå av strömmen till datorn och sedan ta bort strömsladden från baksidan av maskinen.
  2.
  bort PC fall täcka, använd din skruvmejsel för att skruva loss de två skruvarna på baksidan av målet locket håller den på plats. Skjut tillbaka från locket frontpanelen och lyft locket gratis.
  3.
  Leta reda på en tom PCI-kortplats där du kan installera ditt RAID-kort. Hitta platser genom att titta längs baksidan av moderkortet nära botten av ärendet. Varje plats överensstämmer med en täckt plats hål på baksidan av målet. Ta bort locket från hålet genom att ta bort skruven som förbinder avsats på toppen av locket med den lilla avsatsen som löper över högst upp på kortplatsen hålet. Skjut luckan från öppning.
  4.
  Passa in skåran i botten av RAID-kort med skåran på PCI-kortplats. Skjut in kortet i hålet med ett minimum av kraft. Metallen panel på kanten av kortet närmast baksidan av ärendet kommer att glida ner i hålet du visat genom att ta bort målet luckan. Tryck in kortet i kortplatsen tills kanten på toppen av metallen baren vilar jämnt på den lilla avsatsen ovanpå hålet med skåran i metallen baren i linje med skruv av facket hålet. Säkra kort på plats med skruven som tagits från facket hålhöljet.
  5.
  Installera DVD-enheten i en tom 5-1/4-inch enhetsfacket i ditt fall. Ställ in byglarna på baksidan av enheten till Master /Solo inställningen efter bygeln diagrammet på baksidan av DVD-brännare kroppen. Ta fjärden locket från framsidan av ärendet. Skjut in enheten i enhetsfacket tills den fronten på framsidan av författaren ligger i jämnhöjd med panel på framsidan av ärendet. Rikta in de fyra monteringshålen på båda sidor av enheten med hålen på sidan av enhetsfacket. Skruva fast enheten på plats genom att skruva fyra fall skruvar genom enhetsfacket monteringshålen och i monteringshålen för enheten kroppen. Ta bort motorkåpan på andra sidan av målet om det är nödvändigt för att nå monteringshålen på båda sidor av enheten.
  6.
  Anslut IDE-kabeln i IDE uttaget på RAID-kortet. Justera åsen på kabeln med skåran i sockeln och tryck kabeln kontakten ordentligt på plats. Anslut den första kontakten på andra änden av kabeln i IDE uttaget på DVD-brännaren.
  7.
  Anslut de fyra-pin Molex-kontakt från nätaggregatet i de fyra stift eluttag för dvd-brännare.
  8.
  tillbaka fall täcka, och anslut nätsladden till baksidan av datorn.
  9.
  Starta datorn och vänta medan den startar i operativsystemet. Operativsystemet bör erkänna RAID-kortet och installera kortets drivrutiner systemet via hårdvaruinstallationen funktionen. Om ditt kort inte är installerat och systemet inte känner igen din disk, logga in på webbplatsen för RAID-kortet tillverkaren och ladda ner programmet drivrutinsinstallationsfilen för ditt specifika kort och operativsystem. Kör programmet för att ställa in drivrutiner. När det är färdigt, bör du ha möjlighet att använda författare med ditt system.

  tips och varningar


 • inte konfigurera en RAID-array med hjälp av dvd-brännare. RAID-kortet kommer att fungera som controller kort för IDE DVD-brännaren utan att behöva göra det.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:vad är ati X800?

Relaterade artiklar


 • Hur ställer jag upp ett SIM-kort i en HP Compaq nc6400?
 • där är moderkortet på en stationär dator?
 • hur man uppgraderar en T61 thinkpad cpu
 • specs på ett ASUS moderkort p4pe
 • Hur gör jag min pc glömmer att jag har kopplat in min mp3-spelare?
 • Hur man testar hårdvara hastighet
 • Felsökning av en Acer laptop läsare kort
 • hur man klona en 360 hårddisk
 • hur man avmagnetisera en bärbar dator
 • hur man startar en ljudenhet