Dator > förteckning över laptop komponenter

 • förteckning över laptop komponenter


 • Bärbara datorer är egentligen inte mycket annorlunda från ett stationärt system, förutom att alla komponenter för en bärbar dator är utformade för att vara mindre och använda mindre energi för att fungera. Det viktigaste för bärbara datorer är den mängd effekt som krävs för att använda den, eftersom komponenterna är batteridrivna och effektivitet är avgörande för en väl fungerande.

  Tangentbord

  De flesta bärbara tangentbord inte innehåller det numeriska tangentbordet i en konventionell -format. Eftersom de är kompakt, kan vissa funktioner på tangentbordet kräver kombination tangenttryckningar där mer än en knapp trycks in samtidigt. Antalet knappar varierar beroende på typ och fabrikat av laptop som används.

  Display

  De flesta datorer använder en LCD-skärm eller LCD-skärm, bildskärm som är direkt ansluten till moderkortet och laptop chassi. Äldre modeller kan vara så mycket som en tum tjock, men nyare har reducerats till bara en bråkdel av det. Skärmupplösning varierar från 640 x 480 bildpunkter uppåt till 1440 med 900 pixlar bestäms av den fysiska dimensioner skärmen och processorkraft av processorn själv.

  Moderkort

  Moderkortet innehåller centralenheten (CPU) och kontakter för skärmen, hårddiskar och eventuell kringutrustning, inklusive tangentbordet och styrplattan. Det ljudkortet är inbyggd i moderkortet tillsammans med Universal Serial Bus (USB) och andra uttagen nätverk eller läsare för instickskort. Moderkortet tillåter alla andra komponenter att arbeta tillsammans.

  Memory

  Random Access Memory (RAM) i en bärbar dator är där datorn gör sitt "tänkande". Som en tumregel, att ha mer RAM-minne innebär att datorn kommer att fungera snabbare, med lägsta och högsta krav i samband med CPU och operativsystem som används.

  hårddisk

  hårddiskar som används i bärbara datorer är slankare version av de som används i stationära system. Tills nyligen var storleken på hårddisken i samband med när den bärbara datorn byggdes i direkt proportion till framsteg i hårddisken teknik. Nya system använder mindre hårddiskar för att minska strömförbrukningen, förlita sig på användningen av externa USB-enheter och nätverkslagring för majoriteten av sparade data.

  Mus eller Styrplatta

  Mycket få bärbara datorer har en mus eller styrkula, men de flesta har hamnar där en mus kan kopplas inDatorer använder en design pekplattan där användarens finger drar musen om på skärmen och sedan trycker på vänster eller höger knapparna. Nyare bärbara kan har en pekskärm samt en touch pad, så att användaren kan direkt dra eller knacka på skärmen.

  Optiska enheter

  En Compact Disc (CD) eller Digital Video Disc (DVD) spelare vanligt. Disk-bränning enheter är mer användbar, men inte alltid.

  Nätverkskomponenter

  nätverkskomponenter är inbyggda i moderkortet och kan innehålla en RJ45 nätverkskontakt samt två eller fler USB-portar. Vissa bärbara datorer innehåller D-formad seriella och parallella anslutningar för att ansluta till modem eller skrivare, men USB är långsamt ersätter dessa typer.

  Batteri

  laptop batterier är utformade för att passa ett visst märke eller modell av dator. De är utformade för att passa väl in i fallet och ansluta direkt till kraftplintarna av datorn. Som förskott batteriteknik, bärbara datorer blir lättare och producerar mindre värme samt drift under längre perioder och utför snabbare.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man sätter på Bluetooth på en Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • hur man använder en Bluetooth 5189urf musmodell
 • hur man kalibrerar en laptop skärm
 • hur du aktiverar radion på en Inspiron 5100
 • hur man skriver ut med hjälp av Bluetooth
 • hur man skapar en stämpel album med en iMac
 • Hur konvertera en IDE hårddisk till sata
 • hur du återställer filer med data recovery
 • Hur konvertera extern hårddisk till NAS
 • hur man använder dvi för att ansluta en MacBook till en TV-skärm
 • Hur kontrollerar jag skrivarens status och inställningar?