Dator > felsökning av en trådlös skrivarserver

 • felsökning av en trådlös skrivarserver


 • Det finns flera problem som kan medföra trådlösa skrivarservern från att fungera ordentligt i det trådlösa nätverket. Om du inte kan skriva ut via den nya servern, försöka justera konfigurationsinställningarna. Innan du börjar felsökningen kontrollera att strömmen lyser och ditt nätverk är igång. Om du får ett Windows-felmeddelande när du försöker skriva ut, är problemet med ditt operativsystem och du måste kontrollera Windows hjälp för att lösa felkoden
  1.
  ut från mer än en dator. Om minst en dator går att skriva ut, är frågan med operativsystemet och inte skrivarservern.
  2.
  Starta skrivarservern. Koppla ur den för tio till tjugo sekunder sedan in den igen i. Kör ett test skriva ut och se om skrivarservern fungerar nu.
  3.
  Öppna menyn "Start" och "Program, "och leta efter skrivarservern programvaran du installerat när du ställde in din skrivarserver. Dubbelklicka för att öppna den tryckta verktyget server konfigurationen.
  4.
  Kontrollera en av de nätverksprotokoll lyder "Installerad. " Något av de protokoll som finns tillgängliga för din skrivarserver kommer att fungera, det beror bara på hur du ställer in nätverket.
  5.
  Kontrollera IP-adressen för skrivarservern. Om IP är "0. 0. 0. 0" betyder det att skrivarservern inte kan komma åt nätverket. Välj alternativet att få en IP automatiskt eller klicka på "Fast IP-adress" om du vill ange din egen adress manuellt.
  6.
  Klicka på "Finish" och öppna ett dokument att skriva ut ett test dokument. Om skrivarservern fortfarande inte reagerar, öppna skrivarservern konfigurationen fönster som du gjorde tidigare.
  7.
  Kontrollera att skrivaren visas i Print Server verktyget. Om skrivaren heter "PSName_Px Klicka på" Lägg till skrivare "för att öppna guiden Lägg till skrivare. Det kommer att uppmana dig att ändra namnet till skrivarservern port. Rätt port finns i din skrivarserver bruksanvisning.
  8.
  Ut ett dokument. Om du fortfarande inte kan skriva ut går du till din skrivare inställningar och avaktivera "dubbelriktad skrivare stöd. "Kontrollera i skrivarens handbok för anvisningar om hur man gör detta eftersom varje tillverkare är olika.
  9.
  Starta skrivarservern eller klicka på" Uppdatera "i" skrivarserver "verktyget fönster. Skriv ett test dokumentet för att kontrollera din anslutning skrivarserver.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man bränner flera avi filer på en DVD

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå busshastigheter och processorer
 • felsökning av en Seagate extern hårddisk
 • Hur man använder en flip KVM-switch
 • Hur återställer jag en Toshiba Qosmio till fabriksinställningarna med hjälp undkomma & f1?
 • ska jag gå med en netbook eller smartphone till att surfa mobilt på webben?
 • hur du uppdaterar usb drivrutiner för Compaq-datorer
 • hur man uppgraderar en bärbar dator för Wi-Fi
 • vad är Pentium D processor?
 • DVI-kompatibla bildskärmar
 • hur man gör vissa program på min USB-minne starta automatiskt