Dator > den bärbara datorn ersätta skärmen visar inte bios på min dell laptop

 • den bärbara datorn ersätta skärmen visar inte bios på min dell laptop


 • Säg att du nyligen ersatt din bärbara trasiga flytande kristaller (LCD). Du hittade den rätta sidan och installerat det, men när du slår på datorn, du var förskräckt att finna att inget visas på skärmen. Eftersom skärmen är ny, det ska funka, eller hur? Tyvärr är LCD ersättning på en bärbar dator ett mödosamt, svår process, och för den oerfarna, den lätt leder till misstag. Om Basic Input /Output System (BIOS) inte visas, felsökning den nya skärmen och kontroll av alla kabelanslutningar är det första steget för att lösa problemet.

  Du behöver:
  Externa datorskärm
  . Philips skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och ansluta en extern bildskärm till den. Starta den bärbara datorn och titta på monitorns skärm. Om bildskärmen visar något, då problemet, åtminstone, är inte med ditt grafikkort. Troligt, fäst dig felaktigt LCD kablar eller glömde en av dem. Om den externa bildskärmen visar ingenting, är problemet mer allvarligt. I detta fall är problemet troligen med videon på ditt moderkort, som bäst har fastställts av en erfaren tekniker.
  2.
  Hitta en handbok för din specifika laptop modell. Få laptop modellnummer från märket klistermärke på undersidan av din bärbara dator. Gå till tillverkarens webbplats, finna stöd sidan och följ instruktionerna för att hitta information om modellnumret på din bärbara dator. Leta efter en service manual, och om man finns, klicka på den. Läs avsnittet på din bärbara dator display enheten så att du blir bekant med dess delar, även om du var den som ersatte LCD.
  3.
  Följ manualen instruktioner att först ta bort frontpanelen från skärmen och sedan locket. Ta bort bezel del direkt ovanför tangentbordet också. Hitta en flatkabel ansluta din LCD-skärm till din laptop bas. Kontrollera att det faktiskt är ansluten till både LCD och basen. Även om den är ansluten, koppla ur den och koppla in den igen, kontrollera att kontakterna är ordentligt hela vägen. Kontrollera även bakgrundsbelysningen kabel. Denna kabel är vanligtvis två trådar tvinnade runt varandra, göra samma sak med denna kabel som du gjorde med den raka kabeln
  4
  Innan du byter ut ramar på skärmen, slår på. . bärbar dator att testa det. Om allting fungerar, stänga av datorn igen och ersätta bezel delarna i omvänd ordning för att ta bort dem. Om LCD inte fungerar när båda kablarna är korrekt anslutna, men en bild visade på den externa bildskärmen i steg 1, då är chansen du har köpt en död skärm. Byta ut det mot en annan och försök igen.

  Tips och varningar


 • Arbeta alltid på en dator i en torr, ren-statisk miljö. Rör aldrig ett kretskort på en bärbar dator som har makt att köra till det, även om den bärbara datorn är avstängd och kontakten urdragen. Batterier skicka ström till en bärbar dator även när den är avstängd.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man läser datorns BIOS

Relaterade artiklar


 • platt bildskärm specifikationer förklaras
 • Inaktivera USB-minnen
 • hur man köper en Gateway P-7811x laptop
 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • hur man skarva en CAT 5-kabel tillsammans
 • hur du ansluter din TV till en dator
 • hur man gör en U3 USB-enhet startbar
 • som var skaparna av Xerox Alto?
 • hur man optimerar en ny laptop
 • hur man upptäcker mitt grafikkort