Dator > hur mod din laptop

 • hur mod din laptop


 • Du kan ändra din bärbara dator genom att uppgradera komponenter som processor, hårddisk och minnesmoduler (RAM) och installation av tillbehör såsom ett trådlöst kort eller högtalare. Du kan också bygga en bärbar dator från grunden genom att anpassa ett skelett struktur, en så kallad barebone bärbar dator, som är en ihålig laptop lagerhus som omsluter en metall chassi och vissa strukturella komponenter, exempelvis moderkort, LCD-skärm och tangentbord. Oavsett om du ändrar ett märkes laptop genom att uppgradera sina komponenter eller bygga en ny från en DIY kit, de grundläggande stegen är samma. Innan du installerar komponenter, se till att de är förenliga

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Ersätter hårddisken.
  RAM-moduler.


  1.
  Samla komponenter du vill installera. I allmänhet bör du välja att uppgradera komponenter som har störst inverkan på prestandan, såsom RAM, processorn och grafiken gaspedalen (grafikkortet). För delar som är garanterat att passa. Se din dokumentation eller besöka tillverkarens webbplats för mer information om vilka komponenter.
  2.
  bort stommen under den bärbara datorn för att komma åt minnesplatserna. Höljet är fäst vid basen på den bärbara datorn med skruv eller annan låsmekanism, såsom en klämma. Lossa lås, infoga en platt spets verktyg under skalet och höja den. Du kommer att se RAM-moduler bifogas slots.
  3.
  Ta bort den befintliga moduler om du har fler moduler än slots. Tryck ner med fingret på små fjädrande clips på båda sidorna av modulen och försiktigt tvinga bort dem från varandra. Den installerade modulerna kommer fram. Om du har lediga platser, kommer du inte att ta bort RAM-moduler.
  4.
  Installera nya moduler. Håll flata komponenten med båda händerna och anpassa den till kanterna på facket. Luta modulen lätt att bilda sig en 45-graders vinkel med mynningen av spåret och sakta in den. Kontrollera att modulen tänder motsvarar skårorna på plats. Tryck in den tills du hör ett klick.
  5.
  Ta ut hårddisken. Ångrar den plasthölje som täcker hårddisken dockan från basen av den bärbara datorn att komma åt enheten. Beroende på modell kan du behöva dra ut enheten eller höja det från sin position. Ta bort enheten, avveckla sitt metallhållaren och dra sin IDE kabel --- en platt band-liknande kabel ansluten till basen på enheten.
  6.
  Installera den nya enheten. Fäst metallfästet genom att sätta på en eller flera skruvar på vardera sidan. Installera frekvensomriktaren på samma sätt du tog bort den gamla. Koppla in IDE-kabeln och skruva på höljet.
  7.
  Installera en ny processor och grafikkort. Beroende på laptop tillverkare och modell, kan den här processen allt från relativt enkla att väldigt engagerade. Om din bärbara dator CPU slot och video-kortplatsen är tillgängliga genom att ta bort höljet från basenheten kan du installera de delar helt enkelt genom att föra in dem i hålen och försiktigt trycka tills de hålls stadigt på plats. I vissa modeller kommer dock hela enheten måste avvecklas att uppgradera grafikkortet och processorn.

  Tips och varningar


 • Kom ihåg att inte alla bärbara datorer byggs samma, och stärka en viss komponent får inte vara värt besväret i vissa modeller. Se din tillverkare för information om vilka komponenter som uppgraderas.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur startar jag en laptop?

Relaterade artiklar


 • hur du utför en bios uppgradering
 • ASUS moderkort & cpu kompatibilitet
 • hur man kan påskynda en HP zv6000
 • hur man använder en gateway 600ygr laptop modell
 • Vilka är farorna med tracking cookies?
 • hur man gör en bootbar USB-hårddisk
 • hur du tar bort Toshiba p200d DVD-enhet
 • vad är GBIC?
 • hur man överklockar en Asus Eee PC 1000HA
 • hur man hittar webbkamera drivrutiner