Dator > hur man reparera en DVD-läsare

 • hur man reparera en DVD-läsare


 • DVD-ROM-enheter kan ha hård-eller mjukvara nivå misslyckanden. Laserlinsen kan få alltför smutsigt för att läsa skivor, kan de fysiska anslutningarna inte fungerar korrekt eller en drivrutin kan vara skadad eller av fel version. Felsökning en DVD-läsare kan ta några minuter eller en timme, beroende på vad som är fel

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel
  . Canned Air.
  DVD linsrengöring.
  Platt-tång.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort kabeln från baksidan av målet. Skruva på sidan eller ovansidan av datorn fall, om det behövs och ta bort den från datorns chassi.
  2.
  Kontrollera kablar från baksidan av DVD-läsaren. Koppla dessa kablar från baksidan av enheten. Spray konserverad luft i anslutningarna om de är dammiga.
  3.
  Kontrollera kablar för fysiska skador, till exempel revor eller skador på kablar eller kontakten ändar kommer igång av trådarna. Titta på stiften i gränssnittet spåren på DVD-läsaren. Om någon är böjd, kan du kanske böja stiften på plats med platt-tång. Om kablarna eller enheten är fysiskt skadad, måste du byta ut utrustningen.
  4.
  Sätt tillbaka kablarna ordentligt. Stäng datorns hölje. Koppla in din dator igen och slå på den. Om gränssnittet eller strömkablarna inte är helt intryckt i gränssnittet facket eller de har fått lös kan dataförlust eller köra upptäcka fel uppstår.
  5.
  Sätt linsrengöringsvätska DVD på din DVD-läsare och låta den snurra upp. Spray konserverad luft i DVD-ROM-enheten efter den linsrengöringsvätska DVD är klart att få kvarvarande damm.
  6.
  Klicka på "Start" och högerklicka på "Den här datorn . "Gå till" Egenskaper ". Välj fliken" Maskinvara "och klicka på" Enhetshanteraren ".
  7.
  Expandera" CD /DVD "-avsnittet. Hitta din nuvarande installerade DVD-läsare och högerklicka på posten. Välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Drivrutin" och kontrollera de uppgifter. Föraren Tillverkaren bör tillverkaren av din dator, DVD-läsare eller Microsoft. Klicka på "Uppdatera drivrutin" ha Microsoft automatiskt söka efter den senaste drivrutinen version.
  8.
  Gå tillbaka till fliken "Drivrutin" om föraren tillverkaren är felaktig eller om du vill göra en manuell installation av drivrutiner. Välj "Avinstallera". Gå till din dator eller DVD-tillverkarens hemsida för att hämta och installera de senaste drivrutinerna om din DVD-läsare använder drivrutiner direkt från tillverkaren. Installation av drivrutin är en enkel process som inte varierar mycket mellan tillverkarna. En installationsguide visas och efter att ha godkänt licensavtalet, klicka på "Nästa" tills drivrutinen är installerad. Starta om din dator har Windows automatiskt installera om drivrutinerna om din DVD-läsare använder Microsoft förare.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:den integrerade delar av en dator

Relaterade artiklar


 • Hur byter jag ett brev nyckel på en Compaq Presario C700 laptop?
 • hur man köper ett bra varumärke laptop
 • hur man uppgraderar en B130 cpu
 • problem med bärbara datorer
 • Hur snabba jag upp en Celeron-processor på en Dell Inspiron 2500?
 • Hur man testar hård varvtal överföra
 • hur man ställer in en trådlös skrivarserver
 • Hur installerar jag en dator modem?
 • hur du ställer in en extern DVD-enhet till master
 • min hp pavilion laptop cd / dvd-enheten fungerar inte