Dator > hur man löser problem och filer ut på rätt sätt med en skrivare

 • hur man löser problem och filer ut på rätt sätt med en skrivare


 • Oavsett om du använder en billig skrivare eller kostsamma stort format laserskrivare, med några grundläggande felsökning färdigheter är mycket användbart. Ringa efter service på en skrivare kan vara både tidskrävande och kostsamt, så ju fler problem du kan lösa på egen hand desto bättre blir du. Oavsett märke eller modell, skrivare är benägna att ett antal gemensamma problem. Att lära sig att identifiera och lösa dessa problem är det bästa sättet att hålla din skrivare igång

  Du behöver:. .
  Skrivare
  Papper.
  Mjuk trasa.
  Små dammsugare.
  Bomullspinnar.
  Varmt vatten.

  Inget svar


  1.
  Skriv ut en testsida för att kontrollera att skrivaren själv fungerar. Förfarandet för att skriva ut en testsida varierar, men för många skrivare kan du helt enkelt hålla ner "Power"-knappen och vänta på att sidan skrivs ut. Rådfråga skrivarens bruksanvisning för specifika instruktioner testsida.
  2.
  Logga in på datorn och klicka på "Start". Välj "Kontrollpanelen" från listan och dubbelklicka på "Administrationsverktyg. "
  3.
  Dubbelklicka på" Tjänster "ikonen och rulla ner till" Print Spooler. "Markera" Utskriftshanterare "service, högerklicka och välja" Start "för att starta tjänsten, försök sedan utskriftsjobbet igen.
  4.
  bort skrivaren från datorn och skrivaren, sedan stadigt Sätt i kabeln i bägge ändar. Byt ut kabeln om skrivaren fortfarande inte svarar.

  Dålig kvalitet


  1.
  Öppna locket på skrivaren och ta bort bläckstråle-eller tonerkassett. Rengör utsidan av tonerkassetten med en mjuk trasa eller kompress metallen kontakter på bläckstråle patron med en bomullstuss doppad i varmt vatten. Fortsätt att rengöra kassetten tills alla spår av bläck har tagits bort.
  2.
  Dammsug skrivarens insida noggrant med en liten vakuum som den typ som används för att rengöra datorkomponenter. Fortsätt att rengöra skrivaren tills alla papper damm och spår av bläck är borta.
  3.
  Rengör skrivarens insida med en mjuk trasa för att avlägsna eventuella kvarvarande rester, sedan ladda om bläckstråle-eller tonerkassetten . Stäng av skrivaren och skicka ett prov jobb till skrivaren.

  Pappersstopp


  1.
  Bort allt papper ur skrivaren facket och titta i pappersbanan . Ta bort eventuella trasiga papper ur skrivaren.
  2.
  Lufta papperet ordentligt och hitta och ta bort några sidor som är ihopklistrade. Papper tenderar att ackumuleras fukt över tid, och att fukt kan orsaka sidor att hålla ihop och skapa sylt.
  3.
  Flytta pappersstödet hela vägen över till vänster, sedan ladda papperet mot höger sida av facket. Skjut pappersstödet över tills det sitter tätt mot papperet.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Felsökning en HP 450c plotter

Relaterade artiklar


 • Hur effektivisera jag bilder till dvd?
 • Hur sätter jag upp duplex på en HP LaserJet 4050N?
 • hur man byter en bärbar hårddisk klon
 • HP CP2025n vs hp 3600n
 • Hur öppnar jag en SONY PCG v505bx bärbara dator?
 • dell 810 skrivare scanner fungerar inte med vista installation
 • Felsökning Lexmark 3100
 • hur man sätter mini-cd till en iMac
 • hur man använder en USB-mus och tangentbord laptop med Windows Vista
 • hur du ansluter två bildskärmar med DVI.