Dator > hur man byter en Celeron moderkort med en P4 dual core moderkort

 • hur man byter en Celeron moderkort med en P4 dual core moderkort


 • Uppgradering av ett moderkort för att möjliggöra en snabbare processor kommer att påskynda nästan varje operation datorn utför. Den senaste flerkärniga processorer har en förmåga att köra mer än en instruktion åt gången och kan vara betydligt snabbare än äldre processorer när det används tillsammans med programvara som drar nytta av funktionen. Klockfrekvens har fortfarande en betydande inverkan på att en mycket snabb Celeron-processor faktiskt kan överträffa en långsam processor med dubbla kärnor i vissa funktioner. Det är ofta nödvändigt att uppgradera RAM och grafikkort vid byte av moderkort, och detta kan också bidra till den ökade hastigheten.

  Du behöver:
  moderkort med stöd för en dual core CPU
  . Dual Core processor.
  Kylning lösning för processorn.
  RAM.
  Grafikkortet.
  Strömförsörjning.
  Nylon buntband.

  Borttagning av Celeron moderkort


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar till datorns baksida. Ta bort motorkåpan för att exponera det inre av datorn.
  2.
  Koppla loss ström ledningar och kablar data från moderkortet samt kontakter fallet för strömbrytaren, högtalare återställning, omkopplare, USB-portar och andra kablar som är anslutna till moderkortet.
  3.
  bort alla expansionskort som grafikkort, modem, nätverkskort och ljudkort. Ta bort alla enheter som är i vägen, såsom hårddisken eller den optiska enheten om det behövs. Ta bort RAM från moderkortet och sedan ta bort alla skruvarna som håller moderkortet i målet.
  4.
  Bort moderkortet ur fodralet genom att försiktigt dra bort den från baksidan kontakter och ut i ärendet.
  5.
  Jämför moderkort som bara kom ut till ersättning moderkortet för att se om alla de bakre portarna är identiska. Om de inte stämmer exakt, ersätta den bakre porten täcka fallet med den nya hamnen locket som följde med det nya moderkortet -. Så att alla hamnar kommer att sticka ut genom baksidan av fallet och vara tillgänglig

  Installera den nya Dual Core Moderkort


  1.
  Installera den nya processorn på den nya moderkortet genom att höja låsspaken till dess fulla upprätt läge och försiktigt föra in CPU i uttaget, anpassa stift 1 på processorn med stift 1 på uttaget och sedan sänka låsspaken. Stift 1 plats kan allmänt fastställas av platsen för en liten triangel på CPU och motsvarande triangel på uttaget.
  2.
  Installera kyla lösningen på processorn och installera systemet RAM på moderkortet.
  3.
  Inspektera insidan av ärendet för att säkerställa att varje hål på moderkortet har en motsvarande dödläge i det fall att montera en skruv till och att det inte finns extra standoffs. Även inspektera bakre hamnområdet i målet att se till varje port kommer att vara tillgänglig från baksidan av målet.
  4.
  Installera moderkortet i ärendet genom att skjuta den bakre portarna på moderkortet i motsvarande öppningar i höljet och sänka moderkortet på standoffs. Skruva i skruvar i varje dödläge plats och dra åt försiktigt för att undvika att skada moderkortet.
  5.
  Anslut data kablar, strömkablar och kablar målet till nya moderkortet. Installera eventuella nödvändiga expansionskort. Använd nylon buntband på kablarna för att skapa en snygg, professionell utseende i fodralet och för att möjliggöra bättre luftcirkulation. Återanslut kablarna på utsidan av målet och slår på systemet. Om du blir tillfrågad av operativsystemet, infogar Driver CD eller DVD som följde med moderkortet och följ anvisningarna på skärmen för att ladda nuvarande drivrutiner.

  Tips och varningar


 • En betydande summa pengar kan sparas genom att köpa en CPU som är i den lägre delen av vad moderkortet kan stödja. Det kommer fortfarande att vara mycket snabbare än det gamla CPU var, och priset kommer vara lägre än de nyaste på marknaden. Ju snabbare processorer kan ofta köpas några månader senare för en bråkdel av de nuvarande priserna.
 • Alla komponenter inuti datorn är statiskt känsliga och vård bör vidtas för att fullgöra alla uppbyggda statiska laddning innan arbete på komponenterna. Inte överklocka den nya moderkort i minst en vecka för att undvika skador på komponenter. Termisk kylfläns förening bör användas om det inte redan finns på den termiska lösningen. Dra inte åt buntbanden som de kan skära in i sladden över tiden.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man återställer en frusen MacBook Air

Relaterade artiklar


 • Hur man testar en intern PATA / IDE-eller SATA hårddisk
 • hur du formaterar extern USB-hårddisk
 • Felsökning av en HP Deskjet d4160
 • hur man använder en Lenovo W700
 • Skillnaden mellan ddr och SDR RAM-minneskort
 • hur man fixar en våg USB Power
 • hur man fixar några tangenter som inte fungerar
 • hur man återställer Brother HL-4040 laser patroner
 • Hur återställer jag en Toshiba Qosmio till fabriksinställningarna med hjälp undkomma & f1?
 • Hur länge kan du lämna en PC-projektor på?