Dator > den integrerade delar av en dator

 • den integrerade delar av en dator


 • Oavsett om du bygger din egen ny dator eller felsökning ett befintligt system, finns det några komponenter som en dator behöver för sin grundläggande funktion. Dessa element låter en dator köra på ett minimum av drift och tillåta en användare att kommunicera med systemet. Utan någon av dessa komponenter skulle datorn obrukbar.

  Moderkort

  Tänk på ett moderkort som navet i en dator. Den innehåller alla förbindelser som krävs för de andra komponenter för att kommunicera med varandra. Utan ett moderkort, har en dator på något sätt att integrera olika komponenter eller förse dem med information.

  Central Processing

  centralenhet eller processor, är den enhet som utför de instruktioner av operativsystemet och kör program. Processorer är betygsatt av hastighet; ju snabbare CPU, desto bättre datorns grundläggande prestanda. Många nyare CPU-enheter innehåller faktiskt mer än en bearbetningsenhet. Dessa kallas för "dual core" eller "Quad Core" maskiner.

  Graphics Processing

  Medan CPU sköter en stor del av de råvaror programmering data, en dator fortfarande behöver en grafikprocessorer, eller GPU, att visa att uppgifter om en bildskärm. Många moderkort inkluderar nu en integrerad grafik enhet, men mer kraftfulla, tredje part grafikkort är också vanliga. Mest grafikkrävande videospel och program kräver en kraftfull grafikprocessor för att köra ordentligt, men alla datorer behöver åtminstone en grundläggande grafik enhet att ansluta till en skärm.

  lagringsutrymme

  lagringsutrymmet kommer i form av interna eller externa hårddiskar, som används för att lagra data på ett datorsystem. Utan en hårddisk av något slag, kan datorn inte stödja ett operativsystem eller spara någon information.

  RAM

  RAM står för Random Access Memory, och beskriver datorns förmåga att hålla information till hands för omedelbar användning. Många grundläggande program och funktioner uppmanar datorns RAM-minne att lämna information på ett ögonblick till ögonblick basis. Mängden RAM-minne avgör också hur bra en dator kan fylla flera uppgifter samtidigt. De flesta moderkort har platser för extra RAM-minne installation. Utan RAM, skulle datorns tillgång varvtal förblir alltför långsam.

  Power Supply

  Strömförsörjningen reglerar makten mellan varje enhet på moderkortet. Det kan ta formen av en styrbox direkt ansluten till ett vägguttag, eller ett batteri för en bärbar dator. Utan strömförsörjning, har datorn ingen metod för att få tillgång el.

  Operativsystem

  Ett operativsystem ger struktur till en dator, gör det möjligt att utföra grundläggande åtgärder och installera program för ytterligare funktionalitet. Vanliga operativsystem är Microsoft Windows familjen, Mac OS och olika Linux-varianter.

  Tillbehör

  praktisk nödvändighet kräver några tillbehör som gör en människa att kommunicera med systemet. På grundläggande nivå, dessa är en skärm och inmatningsenheter, vanligtvis mus och tangentbord. När det gäller en bärbar dator, är dessa tillbehör vanligtvis inbyggt i systemet.

  Icke-integrerade delar

  Andra delar är gemensamma för de flesta datorer, men inte för drift. Dessa inkluderar en ljudprocessor och högtalare, modem för nätverkskommunikation, skivenheten för CD och DVD-stöd, och externa portar för extra tillbehör.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur väljer jag en UPS strömförsörjning?

Relaterade artiklar


 • Hur jämför jag SD?
 • Hur kan jag påskynda en mycket långsam Dell Dimension 3000?
 • hur man köper datorer med studentrabatt
 • hur du tar bort en Averatec av1020-ed1 tangentbord
 • Hur uppgraderar jag en Portege 3505 minne?
 • hur man fixar det magiska jack anslutning
 • hur använder jag tumavtryck läsare att förhindra tillgång till en dator?
 • Hur data jag överföra från en död dator genom att sätta hårddisken i en extern fall?
 • hur man sakta ner cpu processor
 • namn varumärke kontra generiska skrivarbläck