Dator > Återskapa data från en bärbar dator hdd

 • Återskapa data från en bärbar dator hdd


 • Data recovery är alltid en utmaning, och bärbara hårddiskar gör det ännu mer så eftersom de är mindre och mer känslig och behöver ofta adaptrar att ansluta till datorer för att utföra den faktiska återvinningen. Med hårddisk kapacitet ökar varje år, människor lagra mer information på sina datorer i form av bilder, datafiler och e-postmeddelanden. Detta gör dataåterställning viktigare än någonsin för människor som inte har en tillräcklig backup på sin hårddisk när katastrofen är ett faktum.

  Du behöver:
  datakabel
  . Strömkabel.
  21/2-inch att 3-1/2-inch IDE adapter för IDE-typ-enheter.
  Stationär dator.

  Enkel dataåterställning från en bärbar hårddisk


  1.
  Stäng av datorn och vänd den upp och ned på en mjuk yta för att undvika repor på locket.
  2.
  Ta bort skruvarna som håller hårddisken luckan på plats, och ta bort några skruvar som håller hårddisken själv på plats. Dra försiktigt ut hårddisken ur den bärbara datorn.
  3.
  Anslut strömkabeln och datakabeln till den bärbara datorn hårddisken och sedan bifoga dem till den stationära datorn som är avstängd. IDE-enheter kan ofta fästas där cd-enheten är att använda en 2-1/2-inch att 3-1/2-inch IDE-adapter, medan SATA-enheter ofta kan anslutas direkt till en ledig SATA-port på moderkortet .
  4.
  Starta den stationära datorn och kontrollera om en enhetsbokstav som motsvarar den bärbara datorn hårddisken under "Den här datorn. " Om denna enhetsbokstav existerar kommer den normalt företrädas av enhetsbeteckningen "D" eller "E", beroende på antalet enheter i systemet.
  5.
  Leta viktiga filer på den bärbara hårddisken genom att utforska enheten och sedan markera filer och välj "Kopiera" från högerklicksmenyn. Navigera till en annan enhet, till exempel "C"-enhet eller till en extern USB-minne och använda högerklicka menyalternativet "Klistra in" för att kopiera filerna. Alternativt kan en fullständig eller partiell säkerhetskopiering utföras under vissa operativsystem. Konsultera "Hjälp" filer för visst operativsystem för att se tillgängliga alternativ.

  Avancerad Data Recovery från en bärbar hårddisk


  1.
  Klicka på "Control Panel , "Administrationsverktyg", "Computer Management" och "Diskhantering" om den bärbara datorn hårddisken inte visas i "Den här datorn. "
  2.
  Leta reda på bärbar hårddisk genom att markera de listade enheter för kapacitet och köra nummer. Frekvensomriktaren nummer kommer att vara mer än" 0 ", som är reserverat för systemet startdiskett . Högerklicka på den bärbara datorn hårddisken och välj "importera utländska Disk. " Detta skulle göra enheten som ska tilldelas en enhetsbokstav och möjligen möjliggör enkel data recovery på disken med kopian och klistra in eller metoder för säkerhetskopiering.

  3.
  Installera och kör specialiserade data-återvinning programvara för att hitta enheter som inte dyker upp i operativsystemet, eller hitta filer som inte ersättningsgilla använda klipp-och-klistra eller metoder för säkerhetskopiering. Flera fri och testversioner finns tillgängliga online från vanliga fil-nedladdning webbplatser eller genom att använda en snabb sökning på data-recovery programvara med hjälp av en sökmotor.
  4.
  Kontakt data-recovery yrkesverksamma att återhämta sig viktig information från enheter som inte kan indrivas hos varje annan tillgänglig metod.

  tips och varningar


 • Säkerhetskopiera filer regelbundet för att undvika behovet av dataåterställning. Om filer är särskilt viktiga, bör kontakta en professionell data-recovery organisation vara det första steget: Varje försök från slutanvändaren att återskapa data kan minska andelen framgångsrika proffs vid ett senare tillfälle. Data recovery ofta kräver den stationära datorn att köra samma eller nyare version av operativsystemet som den bärbara datorn var igång.
 • Hårddiskar är ömtåliga och kan skadas när de utsätts för vibrationer, stötar eller statisk elektricitet. Var noga med att inte trycka på omslaget på hårddisken, eftersom detta kan orsaka skada på insidan av hårddisken.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du säkerhetskopierar en fil på din hårddisk

Relaterade artiklar


 • vad är DDR2 1333?
 • hur man ansluter en dator till en TV komponent
 • hur du uppgraderar moderkort på en dator
 • Skillnaden mellan ATX & BTX-moderkort
 • Vilka funktioner i en bärbar dator?
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna i en Acer Aspire netbook
 • Hur du sätter en datorskärm till en digital fotovisning
 • hur till låsa upp en multimedia card
 • Hur konfigurerar jag WEP i Linksys Wireless säkerhet?
 • hur man köper ersätta bläck