Dator > 4 huvuddelar i ett datorsystem

 • 4 huvuddelar i ett datorsystem


 • Det finns fyra huvudsakliga delar som ett datorsystem behöver för att fungera effektivt och som är kritiska för systemets prestanda. . Om en del inte fungerar, kan det leda till att systemet sluta fungera, kan den orsaka program fel eller det kan fördröja genomförandet av andra enheter. Att förstå hur dessa delar och anordningar interagerar inom systemet kan optimera hårdvara och mjukvara prestanda.

  Moderkort

  Moderkortet är mönsterkort som använder "bus" arkitektur för att kartlägga kritiska systemkomponenter och ger kontakter för enheter såsom som, strömmen, minne, hårddisk, input /output platser och centralenheten (CPU). Om du undersöker ett moderkort ser det ut som en stadskarta. Linjerna på moderkortet är fysiska adresser till en anordning som bär instruktioner till centralenheten som är hjärnan eller schemaläggaren av datasystemet.

  Central Processing Unit (CPU)

  centralenhet (CPU) eller hjärna av datasystemet processer komplexa funktioner i systemet. CPU-chip får instruktioner från systemkortet och programvara. Dagens processorer kan behandla data mäts i millisekunder. Processorn har även en co-math processor inbyggd i chipet för att hantera matematiska funktioner. Till exempel, när ett kalkylprogram, t. ex. Microsoft Excel beräknar formler, är programmet åtkomst till co-math processor funktion av processorn.

  Hårddisk

  Sedan tiden på 20 megabyte lagringsutrymme, hårddisk enheter har kommit långt. En hårddisk lagrar program, data och information. Den viktigaste egenskapen för hårddisken är startsektorn rekord som läser information från hårddisken till "starta upp" operativsystemet för en person att använda program. Moderna hårddiskar har RAM-minneskretsar set byggdes för att hjälpa till skicka ett program ansökan till processorn.

  RAM /ROM-minne

  Random Access Memory (RAM) är en integrerad dator chip som används för uppkoppling någon minnesplats eller adress på moderkortet direkt. RAM-minnet består av miljontals kretsar och kondensatorer. RAM är aktiv när datorn är påslagen och när datorn är på, hjälper det allokera minne för driften av systemet, särskilt processorn medan släppa andra enheter och processer som inte är aktivt använder RAM resurser. Random Access Memory (rom) kan bara läsas från systemet och främst håller instruktioner för utförandet av lågaktivt system enheter. Utan instruktioner som finns i ROM, skulle en användare inte kunna starta upp en dator.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man återställer bios på en Dell moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man byter till bluetooth på en laptop
 • Hur får jag mitt Bluetooth-enhet att arbeta med en Toshiba laptop s7802?
 • hur du lägger till RAM-minne till min Toshiba
 • hur man installerar en trådlös dator
 • Hur ska man jämföra 35mm film skannrar
 • hur man kan minska CPU-hastighet
 • hur man byter ett batteri på en äldre Mac laptop
 • vad är microSD TransFlash?
 • hur fabrik återställa en bärbar dator
 • hur man ansluter en dator till en TV komponent