Dator > hur man uppgraderar en gammal pc

 • hur man uppgraderar en gammal pc


 • Computer ägare har olika skäl för att betala andra för att uppgradera sina gamla datorer. Vissa har inte tid eller lust att göra jobbet själva. Andra vet inte var jag ska börja med att välja en effektiv uppgradering strategi eller helt enkelt är rädda för att öppna sina datorer upp och ta bort delar. Om du tillhör den senare kategorin, inse att tjänsten manualer för de flesta moderna datorer är fritt tillgängliga online. Handböckerna ger steg-för-steg-instruktioner för att ersätta nästan varje del av datorn. När du har manualen till din dator, välja den mest effektiva uppgraderingen för vad du vill förbättra på datorn
  1.
  Leta servicehandboken för den dator som du arbetar. Du kan ofta hitta servicehandboken för din dator genom att besöka tillverkarens webbplats för support. Om datorn var i privat byggts eller ingen service manualen finns tillgänglig, kan du hitta en generell guide på nätet eller använda handboken som följer med hårdvaran som du väljer att uppgradera din dator.
  2.
  Uppgradera hårddisken om du kör ut ur rummet för att lagra din musik och videor. Moderna stationära datorer har normalt plats för minst ytterligare en intern hårddisk, så att du helt enkelt ansluta enheten och börja lägga filer. Uppgradera viktigaste hårddisken i en stationär-eller bara köra i en bärbar dator-kan bli mer komplicerat. Du kommer att behöva "klon" av innehållet i den gamla hårddisken över till den nya eller installera om operativsystemet. Alternativt prova en extern hårddisk som ett enkelt sätt att öka lagring utan att öppna datorn.
  3.
  Uppgradera Random Access Memory (RAM) om du tycker att datorn blir långsammare när man har många program körs. RAM ger tillfälligt lagringsutrymme att datorn behöver medan programvaran körs. Mer RAM-minne innebär att din dator inte har det betydligt långsammare hårddisken så ofta. Ofta tillgång till RAM i en dator är lika enkelt som att öppna en dator torn eller ta bort en panel från botten av en bärbar dator.
  4.
  Uppgradera grafikkortet om du vill att datorn att prestera bättre när du spelar 3D-spel. Ett grafikkort hanterar de flesta av de som är nödvändig för en realistisk upplevelse, och det är det viktigaste uppgradering av att överväga om du är en gamer. För att uppgradera grafikkortet i en stationär dator, öppna datorn tornet och leta reda på expansionskort som du ansluter till din bildskärm. Ta bort skruven som håller grafikkortet till datorns chassi, lyft ut kortet ur datorn och tryck nytt grafikkort i den tomma kortplatsen. Om du har en bärbar dator, konsultera servicemanual. De flesta bärbara grafikkort kan inte uppgraderas.
  5.
  Uppgradera Central Processing Unit (CPU) om du är ute efter en all-around hastighetsökning, särskilt i uppgifter specifikt kräver en snabb processor, t. ex. bearbetning stor bild eller videofiler. Öppna datorn tornet. Ta bort fläkten och kylflänsen från processorn. Ta bort processorn från sockeln, rengör botten av kylflänsen och lägg på ett tunt lager ny kylpasta. Tillbaka och dra åt kylflänsen. Konsultera bruksanvisningen för datorn eller moderkortet innan de köper en ny processor, ett moderkort är endast kompatibelt med ett begränsat antal processorer. För en laptop processor läser du service manualen. Vissa bärbara processorer är permanent lödda till moderkortet och kan inte uppgraderas.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur gör jag skriva ut etiketter kvalitet?

Relaterade artiklar


 • hur man tillåter en dator utan USB för att ansluta till en USB-skrivare
 • Hur du tar isär en Intel iMac
 • hur du ställer in en höghastighetsanslutning på en ny hårddisk
 • hur man kan jämföra LCD datorskärmar
 • plasmaskärm problem
 • hur du tar bort partitioner från ett USB-minne
 • hur du partitionerar en SATA-hårddisk
 • Inaktivera CD-bränning
 • hur man öppnar en Compaq Presario sr111cl5
 • hur du tar bort och ersätter HP Envy-serien 14 bärbar dator