Dator > hur man konstruerar en bärbar dator

 • hur man konstruerar en bärbar dator


 • Flera företag tillverkar gör-det-själv-laptop byggsatser, så kallade barebone bärbara datorer, som möjliggör konstruktion av fullt fungerande bärbara datorer genom tillsats av inre komponenterna till en metall chassi. Ett barebone bärbar dator innehåller vanligtvis datorns moderkort och LCD-skärm, en optisk enhet och ett tangentbord för att bilda strukturen av den bärbara datorn. Innan du kan använda det, måste du installera en processor, en eller flera moduler RAM, en hårddisk och andra tillbehör som ett trådlöst kort eller högtalare. Bygga din egen bärbara dator är ett billigare alternativ till att köpa en bärbar dator med liknande egenskaper. Dessutom får du även välja vilka komponenter som ska installeras på din dator

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Processor.
  RAM-moduler.
  Hårddisk.
  Trådlösa kortet.


  1.
  Samla kompatibla komponenter. Se din dokumentation eller besök barebone tillverkarens webbplats för en lista över processorer, moduler RAM, hårddiskar och trådlöst kort. Beställ från en pålitlig leverantör.
  2.
  bort flera delar av plasthöljet från basen på den bärbara datorn. Dessa plast skal omfatta de olika moderkort slots, och måste tas bort för att få tillgång och installera komponenter. Ångra skruvar, hakar eller clips för att höja skal. Ta bort och lägg dem åt sidan.
  3.
  Gratis CPU sockel för processorn. I vissa modeller kan du behöva ta bort interna komponenter, såsom kylfläns, att få tillgång till CPU-sockeln, medan det i andra uttaget är redan tillgänglig. Om du måste ta bort kylflänsen eller någon annan del, manövrera den komponent som demontera den. Dra ut eventuella kablar anslutna till den.
  4.
  Installerar processorn. Håll den övre och nedre kant av chip och sänk ner den på CPU-plats, hålla i stiften i linje med motsvarande hål i kortplatsen. Försiktigt kraft processorn ner tills den går hela vägen in Om processorn går inte i naturligt eller verkar ha fastnat, kan det inte korrekt placeras. När processorn är installerad, sätta på skruvar eller klämma för att hålla den på plats. Byt laptop plast skal.
  5.
  Fäst hårddisken till sitt fäste och installera det. Sätt skruvarna på vardera sidan av fästet för att hålla enheten på plats, och placera den i dess docka eller skjut den i. Beroende på modell kan du behöva manuellt ansluta en platt IDE-kabeln i enheten, eller det kan vara automatiskt inkopplad när du skjuter enheten. Sätt tillbaka skalet.
  6.
  Fäst modulerna RAM-minne. Håll kortet med fingrarna och bilda en 45-graders vinkel med basen av den bärbara datorn som du tar med kortet i närheten av platsen. Underhålla vinkel, hålla kanterna på kortet i linje med skåran och tryck försiktigt i. Se till att modulen tänder motsvarar skårorna på plats. När kortet går hela vägen in, hörs det klickar på plats. Ersätt skalet över RAM slots.
  7.
  Installera det trådlösa kortet. Även om inte en nödvändighet, kommer den trådlösa kortet kan du ansluta till trådlösa nätverk och ansluta till Internet. Håll kortet med två fingrar och sänka den i spåret. Ta bort gummitätningar från två små, färgkodade kablar och ansluta dem till de rätta uttagen på kortet. Skruva fast kortet för att hålla den på plats och sätta skalet igen. Den bärbara datorn är nu färdigmonterad.
  8.
  Sätt i batteriet. Anslut den bärbara datorns nätsladd och låta den laddas under 2 till 3 timmar. Slå på den bärbara datorn och installera ett operativsystem.

  Tips och varningar


 • Innan du börjar, se till att du har tillräckligt med tid att slutföra projektet. Lämna inte den bärbara datorn isär.
 • inte försöker installera en komponent om du är osäker på om den är kompatibel.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du uppgraderar minnesmodulerna på en Compaq C300

Relaterade artiklar


 • hur man stänger en bärbar dator
 • hur man kan kontrollera ett SD-kort
 • hur ändrar CMOS-batteriet i HP bärbara datorer
 • Hur uppgraderar jag en Portege 3505 minne?
 • det bästa resor skrivare
 • Hur man återskapar en filstruktur på en hårddisk
 • hur du hittar det interna minnet på en Dell Inspiron 1150
 • bläckstråleskrivare tips & tekniker
 • hur du formaterar ett SD-kort till en mindre storlek
 • Hur gör jag kameran använder MacBook som spion kamera?