Dator > hur man kan kontrollera en laptop bakgrundsbelysning

 • hur man kan kontrollera en laptop bakgrundsbelysning


 • I en bärbar dator skärm utrustning är CCFL (cold Cathode Fluorescent Lamp) bakgrundsbelysning en lång smal lampa som lyser upp LCD-skärmen. Bakgrundsbelysningen drivs av en liten styrelse som fästs på botten av LCD-panelen, känd som omriktaren. När producerar bilder på skärmen, ljuset från CCFL sprids och jämnt fördelad över den LCD-panelen med hjälp av flera lager av tunn film. Vanliga problem med en bärbar dator skärm, såsom dunklet, flimmer, eller en färgad nyans på delar av skärmen, kan lösas genom att reparera eller byta en felaktig bakgrundsbelysning. För att kontrollera din bärbara LCD-skärmens bakgrundsbelysning, måste du demontera displayen församling

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Plast härskare.
  Lödkolv och löd.
  Ersättning inverter.
  Ersättning CCFL.


  1.
  Anslut den bärbara datorn till en extern bildskärm som en stationär bildskärm eller en projektor. Om den externa bildskärmen lider av samma problem som den bärbara LCD-skärm, kan du behöva byta ut grafikkortet, och inte bakgrundsbelysning eller omriktaren. Om den externa skärmen är perfekt, betyder det att grafikkortet sänder data signaler normalt och att bakgrundsbelysningen eller omriktaren, snarare än grafikkortet, krånglar. .
  2
  bort skärmen bezel-plastramen gränsar till LCD-panelen. Du måste tillfälligt demontera LCD-skärmen från displayen församling för att få tillgång bakgrundsbelysningen ansluten till en sida av panelen. Ta bort skruvarna längs ramen och dra bort den. Med skruvarna, sätt in en plast linjal mellan ram och glas skärmen och manöver för att lossa på ramen helt.
  3.
  Undo skruvarna från båda sidor av panelen. När du tar bort ramen, ser du att skärmen hålls på plats till den bärbara datorns skal, fästs vid en tunn metall fäste på vardera sidan. Släpp skärmen genom att skruva bort alla bifogade filer från båda sidor. Det kan vara två till fyra skruvar på varje sida, beroende på märke och modell.
  4.
  Swing skärmen framåt och vila den nedåt på tangentbordet. Placera en mjuk trasa på tangentbordet för att undvika repor på glasytan. Leta omriktaren vid foten av skärmen och kontrollera dess kabelanslutning till bakgrundsbelysningen. Koppla ur kabeln och fäst den igen. Test för visning genom att höja skärmen och slår på den bärbara datorn. Du har kontrollerat ledningar och om LCD-skärmen har samma problem, måste du kontrollera omriktaren styrelsen.
  5.
  Ta omriktaren styrelsen. Vila skärmen på tangentbordet och skruva eller släppa sin låsmekanismen att koppla loss det från LCD-panelen. Koppla ur kablarna från båda ändarna av omriktaren, inklusive befogenhet anslutning till bakgrundsbelysningen. Bifoga en ersättare inverter tillfälligt och anslut dess kablar. Kontrollera displayen igen, om LCD-skärmen fortfarande har samma problem, betyder det att bakgrundsbelysningen har gått dåligt och behöver bytas ut
  6
  Demontera bakgrundsbelysningen bostäder. . . Detta är det mest invecklade steg i processen, arbeta långsamt och noggrant. Beroende på laptop modell kan du behöva ta bort bakgrundsljuset bostäder på olika sätt. Leta reda på en tunn metall eller plast hållare ansluten till en sida av skärmen, och hålla en lång smal lampa i den. Manöver för att lossa och ta bort lampan.
  7.
  Bort gummikåpor i båda ändar av lampan och avregistrering löd dess anslutningar. Byt bakgrundsbelysningen genom lödning kablar till endera änden av en ny bakgrundsbelysning lampa. Omorganisera displayen församling genom att montera lampan och bostäder till LCD-panelen, dubbelkontroll alla kabelanslutningar och sätter tillbaka ramen. Skärmen bör nu visa klara och tydliga bilder.

  Tips och varningar


 • Arbete i en ren, väl upplyst område. Lämna inte din bärbara dator isär.
 • inte fäster ett inkompatibelt inverter eller bakgrundsbelysning. Kontrollera med din tillverkare för information om vilka komponenter.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Inaktivera en usb pekplatta

Relaterade artiklar


 • skillnaden i ett 6-cells och 9-cells batteri för bärbar dator
 • vad är skillnaden mellan RGB och VGA kabel?
 • dator lektioner för elever
 • Hur man återskapar en sata hd
 • hur man ansluter en extern bildskärm till en bärbar dator
 • hur man använder fyra högtalare samtidigt på en ASUS PC
 • thinkpad 560e specifikationer
 • hur du döljer vågräta rullningslister
 • Hur får jag tillbaka digitala bilder gratis?
 • hur man installerar hp scanjet 5s