Dator > hur man kan få en hårddisk från en trasig dator

 • hur man kan få en hårddisk från en trasig dator


 • Det finns två enkla metoder för att hämta data från en arbetsgrupp hårddisk inuti en trasig dator: du kan antingen ta bort hårddisken och installera den i en fungerande dator, eller så kan du använda en Live CD att starta upp ditt filsystem och återställa dina filer. Vilken metod du använder beror hur hur din dator är trasig, om det är en programvara utfärda Live CD metoden kommer att enklaste, men fungerar inte om datorn inte startar

  Du behöver:
  Blank kompakt skiva (CD).
  Skruvmejsel, Philips eller försänkta.

  Installera hårddisken i en fungerande dator


  1.
  Koppla ur datorn och ta bort alla extra kablar.
  2 .
  Öppna ditt fall för att komma åt dina komponenter. De flesta fall öppna genom att skruva på baksidan kanterna på vänster sida panel från datorn, och sedan dra panelen bakåt. Några fall kommer att öppna framifrån och kräver att du skjuter panelen framåt. Rådgör med din tillverkarens instruktionsbok för specifika detaljer om ditt fall.
  3.
  Leta reda på hårddisken. Hårddiskar är långa och rektangulära, men andra yttre kännetecken varierar beroende på din hårddisk: s märke och modell. De flesta datorer har hårddisken installeras på datorns undersida.
  4.
  Koppla bort alla kablar från hårddisken och skruva upp den från datorn. I vissa fall kan du behöva ta ut en hölje runt hårddisken innan du kan ta bort hårddisken själv.
  5.
  På denna punkt kan du antingen installera hårddisken i en annan dator, eller så kan du försöka med att konvertera din interna hårddisk till en extern hårddisk. Enligt dataexpert Bob Rankin, detta är ett enkelt och billigt alternativ för reservdelar interna hårddiskar.

  Använda en Live-CD


  1.
  Välj en Live CD för att användning. En Live CD är en skiva som du startar upp från att testa och installera ett operativsystem. De tenderar att vara exklusiv till Linux, men du förbinder dig inte att installera Linux när du har ett. PC Magazine rekommenderar att du använder Puppy Linux på grund av dess snabbhet och användarvänlighet för Windows-användare. Andra populära Live CD distributioner av Linux inkluderar Debian och Ubuntu.
  2.
  Ladda ner ISO för Live CD från distributionen hemsida och bränna den ISO till en tom CD.
  3.
  Boot datorn och sätt i CD. Du kanske måste starta när CD-skivan i, om det inte erkänner CD tillräckligt snabbt för att starta från den.
  4.
  Om start-cd tar, kommer du att kunna att använda det operativsystem som körs från CD. Tillgång till din hårddisk och säkerhetskopiera dina data på en extern enhet.
  5.
  Stäng av datorn när du har slutfört säkerhetskopiera hårddiskens data.

  tips och varningar


 • Om din dator inte har funktion åtföljs med ett klickande ljud kan det tyda på ett problem med hårddisken i sig. Detta kan innebära att några eller alla dina filer inte är åtkomliga.
 • Om du har en Windows-installation eller återställningsskiva och kan starta från CD, kan du använda Windows-skiva för att återgå till din senaste kända konfiguration.
 • aldrig bort eller lägga till hårdvara i datorn medan den är påslagen eller inkopplad, detta skapar risk för allvarliga elektriska stötar.
 • Om du känner dig osäker ta bort och ersätta komponenter i datorn, tar din dator till en verkstad och säg att du vill rädda dina filer. Många reparation butiker tar extra betalt för att hämta data.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man bygger en katt 5 korsad kabel

Relaterade artiklar


 • hur man kan blockera det elektromagnetiska fältet i en dator server
 • hur du tar bort en mini Maxtor OneTouch
 • Lägga till skrivare för alla användarprofiler
 • vad är en dator torn enhet?
 • hur du uppgraderar RAM-minnet på en Compaq Presario med Celeron
 • hur du lägger till minne till min Dell PC
 • hur man kan kontrollera ett SD-kort
 • hur man använder USB-minne med WD TV
 • Felsökning toner
 • hur man starta om tjänsten utskriftshanteraren