Dator > Hur du använder mer RAM än den bärbara datorn specifikationerna för en gateway

 • Hur du använder mer RAM än den bärbara datorn specifikationerna för en gateway


 • Random Access Memory (RAM) stöd i en dators processorkraft och hastighet genom att ge centralenheten (CPU) en plats att lagra och komma åt data. På grund av detta kan mängden RAM-minne i en dator förbättras avsevärt dess hastighet. Vissa operativsystem, som Windows Vista eller Windows 7 kräver minst 1 gigabyte RAM-minne, vilket är nästan den största som en användare kan installera för många äldre maskiner. Om du vill öka upp mängden RAM-minne förbi din Gateway laptop ursprungliga specifikationer, måste du veta den maximala uppgraderingen möjligt och där att installera den.

  Du behöver:
  Små kryssmejsel


  1
  Bestäm din bärbara modell nummer genom att vända den upp och letar efter tillverkarens klistermärke. . . Detta klistermärke ger märke, modell nummer, spänning krav och andra sådana uppgifter. Skriv ner den bärbara datorn modellnummer och sedan gå till Gateway hemsida. Besök supportsidan, länken är på den övre menyraden. Leta efter rubriken "notebook-datorer och delar" och klicka på länken "Alla modeller". I listan över modeller av bärbara datorer, leta efter rubriken för din serie (baserat på de första en eller två bokstäver i modellnumret) och sedan klicka på länken för din specifika modell.
  2.
  Klicka på "Specifikationer" och en lista på den bärbara datorns tekniska specifikationerna kommer att visas. Minne specifikationer som hänvisar till mängden RAM-minne din bärbara dator har kommer att noteras nära toppen. Till exempel använder en NV40 upp till 2 gigabyte (GB) dubbel datahastighet 2 (DDR2) RAM på 667 megahertz (MHz). Specifikationen nämner också att använda två "SO-DIMM-moduler. " Detta betyder "liten kontur dual in-line memory module" och hänvisar till den fysiska storleken på RAM-minnet, som i fallet med bärbara datorer är alltid SO-DIMM. Observera också att, i exemplet på NV40, står det "upp till 2 gigabyte," vilket innebär att systemkonfigurationer varierar för den modellen. Dock slår specifikationen också att datorn kan uppgraderas till 4 GB.
  3.
  Stäng av din bärbara dator, koppla loss nätadaptern och ta ut batteriet. Leta efter en demonterbar plåt hölls nere av en skruv. Om mer än en sådan finns, leta efter en liten RAM ikon och ta bort plattan bredvid den. Annars helt enkelt bort varje platta. RAM-ser ut som en rektangulär kretskort med några svarta chips på det, och en liten klämma på vardera sidan håller den på plats. Om du hittar en kabel eller två anslutna till något du tycker ser ut som RAM, lämna den ensam, eftersom det är ditt Wi-Fi-kort. Ta del av antalet RAM-minnen du ser. Många modeller sätta en pinne under tangentbordet, där det inte kan nås. Om så är fallet är du bara kan uppgradera ett RAM-minne. Annars, om båda är under locket, kan du uppgradera båda.
  4.
  Köper RAM-minne. Om den maximala RAM din laptop kan använda är 4 GB, så köp 2 pinnar på 2 GB RAM. RAM fungerar bättre i par. När du uppgraderar en laptop tidigare 3 GB RAM, vet dock att operativsystemet inte kan se mer än 3 GB om du inte använder en 64-bitars version, som Windows 7 med 64-bitars version installerad.
  5.
  Ta bort den ursprungliga RAM pinnar genom att trycka på klipp från RAM och sedan försiktigt dra RAM ut. Sätt i nya RAM, är noga med att ordentligt säte den i hållaren så att klippen klicka sedan på plats. Byt ut motbrickorna du bort och säkra med skruvarna.

  Tips och varningar


 • Arbeta alltid på datorer borta från statisk elektricitet källor, såsom mattor eller husdjur.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur man laddar ner drivrutiner utan att vara administratör

Relaterade artiklar


 • information om RDRAM
 • hur du återställer Toshiba Tecra 9100
 • Hur byter jag grafikkortet i en IBM R51?
 • hur man ansluter en kabelansluten externt tangentbord till en Acer laptop
 • hur reparera en Acer Aspire 5315 tangentbord
 • hur man byter hårddisk i en Dell Inspiron 3800 laptop
 • hur du formaterar en ledigt
 • hur man uppgraderar en B130 cpu
 • Felsökning en HP 5SI laser jet
 • hur du återvinner en Samsung skrivare patron