Dator > hur man kan jämföra quad core processorer

 • hur man kan jämföra quad core processorer


 • Quad-core processorer erbjuda betydande fördelar jämfört med samma eller till och med dual-core processorer. De olika märken och modeller ger olika fördelar. Med tanke på egenskaperna för varje modell kan hjälpa dig att välja den bästa processor för dina pengar och behov

  Klockfrekvens

  En processorns klocka. hastigheten avgör hur snabbt processorn arbetar. Hastigheten är ofta mäts i gigahertz (GHz). Högre klockfrekvenser inom en processorfamilj betyda högre prestanda. Däremot klockfrekvenser mellan olika familjer, till exempel Intels Core i7 och AMDs Phenom II-processorer, inte alltid motsvara varandra på ett en-till-en-basis. Först när man jämför två processorer av samma typ kan klockfrekvenser ger en tillförlitlig indikation på prestanda.

  Cache

  En processorn cacheminne är en liten mängd minne som lagras på processorn själva förpackningen. Cachen används för att buffra information nära till processorn där den kan nås snabbt, spara processorn från att behöva göra tidskrävande minne hämtar.  Genomförandet av cache varierar från en processor familj till en annan, med vissa betonar nivå 2 (L2) cache och andra betonar nivå 3 (L3) cache. Som med klockfrekvenser, gör denna skillnad är det svårt att jämföra cache prestanda mellan processor familjer. Men inom en viss familj, betyder mer cache mer prestanda.  Många fyrkärniga processorer kommer att specificera cache med en multiplikator (t. ex. 4 x 512 kB), särskilt med L2 cache, vilket innebär att varje kärna har sin egen cache av denna storlek. I andra fall, speciellt med L3, kan cache delas mellan kärnorna.

  Interface

  Processorer behöver kunna kommunicera med systemets minne och andra komponenter som grafikkort. Olika metoder används för detta meddelande, där vissa är mer avancerade än andra. För varje typ av gränssnitt, är en hastighet anges ofta för processorn, med högre hastigheter motsvarande högre prestanda.  Front Side Bus (FSB) är en äldre typ av gränssnitt som används fortfarande av vissa Intel-processorer och med augusti 2010. Intels nyare processorer använder QuickPath Interconnect (QPI) som erbjuder betydligt bättre prestanda fördelar jämfört med Front Side Bus. AMDs HyperTransport (HT) också presterar bättre än front side bus och har varit i bruk av AMD i flera år.

  Thermal Design Power (TDP)

  TDP av en processor, som ges i watt, är den maximala mängd värme att processorn kommer att producera när man kör flesta applikationer. Alla kyllösning för processorn (som en kylfläns och fläkt) skall kunna avleda åtminstone den mängd värme. Quad-core processorer tenderar att ha högre TDP än andra typer av processorer.

  Dynamic Overclocking

  En av de större bristerna i processorer med många kärnor är att varje kärna producerar värme, förebygga processorn från att ha högre klockfrekvenser än Det kanske kan stödja med färre kärnor. Eftersom inte alla ansökningar dra fördel av flera processorkärnor, ibland en stor del av processorns potential går till spillo.  Dynamisk överklockning verk runt problemet genom att öka processorns klockfrekvens på direkten när temperaturen är låg. I implementeringar såsom Intels Turbo Boost-teknik kan borrkärnor även stängas av när den inte används, vilket ger ännu bättre termisk utrymme för större klockfrekvenser. Quad core processorer med denna typ av teknik kan njuta av det bästa av två världar:. Höga hastigheter klocka och många kärnor

  Övriga funktioner

  Det finns många andra egenskaper som inte är standard quad-core processorer, men kan inkluderas för att göra processorn mer tilltalande. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, införandet av en inbyggd grafik bearbetning kärna, Hyper-Threading (som gör varje borrkärna fungera som två virtuella kärnor), virtualisering acceleration och kryptering acceleration.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:specifikationerna för en Intel quad-core processor

Relaterade artiklar


 • hur man kopplar en bluetooth mus
 • Hur gör jag felsöka problem skriva ut med en HP Deskjet 960C över nätverket vista?
 • hur du lägger till toner på en tn550
 • Hur ska man jämföra gamla grafikkort till nuvarande grafikkort
 • Hur man testar SD Speed
 • hur man klona en ide på en sata
 • hur man byter tangentbord på SONY PCG-7g2l laptop
 • Hur man återskapar en skadad hårddisk
 • hur du ansluter två bildskärmar med DVI.
 • förteckning över processorer med dubbla kärnor