Dator > hur man fixar en laptop bildskärm

 • hur man fixar en laptop bildskärm


 • Om du äger en bärbar dator, kan du få problem med bildskärmen, t. ex. en funktionsstörning skärm eller en trasig skärm. Andra problem kan uppstå med din skärm uppdateringsfrekvensen eller upplösningen. Tyvärr, ta din bärbara dator till en dator verkstad kan bli kostsamt. Istället kan du lära känna din bärbara funktioner för att upptäcka problem och lära hur man rättar till dem

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel

  Fix Bildskärmsproblem


  1.
  Kontrollera uppdateringsfrekvensen hos din bärbara dator om den flimrar. Klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Utseende och anpassning," "Visa", "Justera Upplösning" och "Avancerade inställningar". Klicka på fliken "Bildskärm" och titta under skärmen uppdateringsfrekvensen. Om uppdateringsfrekvensen är lägre än 50 Hz, öka den till 75 Hz. Inte bara detta förhindrar flimmer, men det minskar ansträngda ögon och huvudvärk.
  2.
  Kontrollera att bildskärmens upplösning är inställd på 1024 x 768, eller 800 x 600. Gå till "Start", "Kontrollpanelen", "Utseende och anpassning," "Visa" och "Justera Upplösning. "Välj lämplig inställning på listan om du inte har rätt inställningen.
  3.
  Minska kontrasten på din skärm. Detta bidrar till att minska skuggbilder på skärmen. Inställningen för kontrast kan placeras i "Kontrollpanelen" eller som en knapp vid sidan av bildskärmen.
  4.
  Kontrollera din video kabel eller övervaka kablar för trasiga eller böjda stift eller sladdar. Detta kan vara orsaken till felaktiga färger på din skärm. Du kan också ha problem med grafikkort, som du kanske kan återvända till datorns tillverkare.
  5.
  Leta reda på alla problem som uppstår med din bärbara dator skärm. Du kan ha problem med pixlar eller blandade bilder. I detta fall måste du ersätta din bärbara dator skärm.

  Byt laptop monitor


  1.
  Stäng av din laptop. Ta bort alla pluggar ansluten till den. Vänd den bärbara datorn och ta bort batteriet med en skruvmejsel.
  2.
  Förvandla din bärbara dator tillbaka upprätt. Leta skruven täcker gömmer skruvarna på din skärm. Ta bort dessa täcker och använda en stjärnskruvmejsel eller platt skruvmejsel för att ta bort skruvarna.
  3.
  Dra av plasten bezel, luckan som stöder skärmen. Använd fingrarna för att separera bezel från den bärbara datorn och dra bort den. Om ramen fortfarande inte vika, kontrollera att inga andra skruvar som håller den på plats.
  4.
  Pop skärmen ur ryggen skal. Byt ut videokabeln och inverter vid behov. Om inte, ta bort kabeln och inverter från skärmen. Anslut den nya skärmen i videokabel och inverter. Pop skärmen i skalet och kontrollera att den håller sig på plats.
  5.
  Testa dina nya bildskärmar. Sätt tillbaka batteriet i din bärbara dator och koppla in den i. Sätt på datorn och notera om skärmen fungerar korrekt. Om den gör det, stäng av den. Skruva upp skärmen i ramen och placera täcker på skruvarna.

  Tips och varningar


 • Anteckna typ och storlek på laptop skärm du behöver köpa, som de varierar. Fråga din datortillverkaren om du inte är säker.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man kan jämföra quad core processorer

Relaterade artiklar


 • hur man ställer en mac att minnas Windows Live lösenord
 • HP OmniBook 6100 specifikationer
 • hur du synkroniserar trådlöst bifogade filer
 • hur du uppgraderar minnet för en HP presario 6000
 • Så ställer du in kombinationen på ett Kensington-lås
 • hur man uppgraderar en gateway m285
 • ominstallation av Windows XP Kingston Data Traveler förare
 • hur man fyller en Epson t0691 bläckpatron
 • Hur tar jag bort CMOS-batteriet på en Asus M3A moderkort?
 • hur man uppgraderar minnet med en snabbare RAM-hastighet