Dator > frågor som hjälper dina val på en specifik datortyp

 • frågor som hjälper dina val på en specifik datortyp


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Precision skruvmejsel sats.

  Om man tittar på att köpa en dator för första gången eller i syfte att ersätta en oreparabel eller äldre modell, har du något i åtanke för den nya datorn. Kolla annonser och prata med datorn säljare kan vara förvirrande-även förlamande. Det finns frågor man kan ställa sig som hjälper dig att välja rätt datortyp för dina behov.

  Behöver jag en bärbar dator?

  Om du planerar att använda datorn vid ett skrivbord och har inga planer på att flytta datorn från en plats till en annan, kommer du antagligen vara ute efter att köpa en stationär dator. En stationär dator ger en större skärm och vanligen ger mer prestanda valuta för pengarna. Ett skrivbord är ofta lättare att uppgradera än en bärbar dator och varar längre just för att den förblir stillastående.  En bärbar dator är kompakt med tangentbord och skärm i ett. Du kan köpa stora bärbara datorer som mycket fungerar som ett skrivbord och du kan köpa små bärbara datorer som lätt flyttas runt. Idag har du möjlighet för små bärbara datorer, inklusive netbooks som lätt ryms i många handväskor. Om du planerar att ta din dator tillsammans vart du än går eller behöver den för resor, inte bara tänka på en bärbar dator, men också en netbook.

  Vad behöver jag vill använda min dator?

  Om du använder datorn för ordbehandling och för att ladda ner bilder och att kommunicera via e-post och webbplatser för sociala nätverk, kan en netbook vara allt den dator du behöver. Dessa mini-bärbara datorer är byggda för portabilitet och tillgång till Internet, och inkluderar en inbyggd webbkamera. Fler och fler bärbara datorer erbjuder även den inbyggda kameran. Om du gör design och grafik behöver du en multimedia-kapabel dator som hanterar mer intensiv användning.

  Vad händer om jag en gamer?

  En spelare behöver en dator med stor kapacitet som kan hantera stora nedladdade filer snabbt och effektivt. En liten bärbar eller stationär billig inte har den kapacitet som krävs för effektiv spel.

  Kommer programvaran jag vill använda fungerar bra på datorn?

  Om du har särskild programvara du behöver använda, inte köpa datorn och hoppas att programvaran fungerar. Köpa programvaran och kontrollera dess specifikationer. Köp en dator som uppfyller dessa krav.

  Kan jag se filmer?

  Om du har CD eller DVD du vill använda, se till att köpa en dator som har en DVD ingår. Netbooks och några mycket tunna bärbara datorer inte.

  Hur mycket datorn kan jag råd med?

  Du kan köpa netbooks och små bärbara datorer, speciellt på rea, för $ 300 på upp. Spel och multimedia-kapabla datorer kommer att kosta mer än en dator som används för lättare applikationer som ordbehandling och sociala nätverk.

  Vad behöver jag veta om min framtid PC?

  Fortsätt att ställa frågor tills du är förvissad om att dina frågor har besvarats. Fråga vänner eller dina barn, som förstår datorer, om råd. Fråga folk dator reparation. Även om du kan och bör ställa säljare frågor, förverkliga sina jobb är inte att tillfredsställa dina frågor, men att sälja dig en dator. Också inser att vissa säljare veta lite mer än du om detaljerna i datorer till salu.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man kan jämföra äpple & HP-datorer

Relaterade artiklar


 • hur till låsa upp ett överskrida 2 GB miniSD
 • Hur konvertera en IDE hårddisk till sata
 • hur man ska förstå DDR2 nummer
 • hur man klona en ide på en sata
 • laptop uppgradering guide
 • platt bildskärm specifikationer förklaras
 • hur du skannar med en Dell allt-i-ett-skrivare
 • hur man kan jämföra allt-i-ett skannrar, skrivare och kopiatorer
 • de mest populära datorväskor
 • hur man spelar in på en TV PCI-kort